Son Dakika Haberler

Kahramanmaraş'ta bir vatandaş, Türk bayrağı motifli elbiseyle geldiği sandık başında, eşiyle birlikte oyunu kullandı Gaziantep ve Şanlıurfa'da çok sayıda vatandaş da evlerine getirilen seyyar sandıklarda vatandaşlık görevlerini yerine getirdi

Anadolu Ajansı haberine göre;
GAZİANTEP (AA) - Gaziantep, Kahramanmaraş ve Şanlıurfa'da oy kullanma işlemi devam ederken bazı sandık başlarında renkli görüntüler oluştu.

Kahramanmaraş'ın Dulkadiroğlu ilçesi Namık Kemal Mahallesi'ndeki Arslanbey Ortaokulu "1111 nolu" sandıkta oy kullanmaya gelen Mehmet Ağgürbüz, giydiği Türk Bayrağı motifli elbisesiyle dikkati çekti.

Çevredekilerin meraklı bakışları arasında okula gelen Ağgürbüz, vatandaşların birlikte fotoğraf çektirme isteğini de geri çevirmedi.

"Demokrasi bayramımız hayırlı olsun" diyerek girdiği sınıfta oyunu kullanan Ağgürbüz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Bugün Demokrasi bayramı. Bayrağımızı giyip sandık başına geldik. Allah bayrağımızı yere düşürmesin ve devletimize yardımcı olsun. Oy kullanma işlemi şölen havasında geçiyor. Bayrağımla gurur duyuyorum." dedi.

- 92 yaşındaki kadın ambulansta oy kullandı

Şanlıurfa'da yürüme engelli 92 yaşında Naze Sezer, Cumhurbaşkanlığı ve 27. Dönem Milletvekilliği seçimi için oyunu ambulansta kullandı.

Merkez Haliliye İlçesi Ertuğrul Gazi Mahallesi'nde oğlu Osman ile yaşayan Sezer'in oy kullanabilmesi için yakınları, 112 Acil Servis ekiplerine durumu bildirdi.

Ekipler, tarafından 4'üncü kattaki evinden sedye ile alınan Sezer, ambulansa taşındı. Ambulansla Veysel Karani Mahallesi'ndeki Profili İlk Okula getirilen Naze Sezer, görevlilerin yaptığı kimlik kontrolünün ardından oyunu ambulansın içerisinde kullandı.

Kürtçe konuşan Sezer, seçimlerin vatandaşa ve devlete hayırlısı olmasını diledi.

Osman Sezer de annesinin uzun zamandır yürüyemediğini belirterek, "Annem 92 yaşında ve yürüyemiyor. Oy kullanacağını söylemesi üzerine biz de yetkililere bildirdik. Sağ olsunlar ambulansla buraya getirdik ve oyunu kullandı. Emeği geçenlere teşekkür ederiz." dedi.

- Siverekli engelli ambulansla evden alındı

Siverek ilçesinde ise Şirinkuyu Mahallesi'nde yaşayan 71 yaşındaki yürüme engelli Mahmut Bakşi de oy kullanmaya gidemeyince 112 Acil Sağlık ekibinden yardım istedi.

Ambulansla evinden alınan Bakşi, Hüsnü Özyeğin İlkokulu'na götürülerek oyunu kullandı.

Bakşi, seçimlerin memlekete hayırlı olmasını diledi. Sağlık ekiplerine de yardımcı oldukları için teşekkür etti.

- Şanlıurfa

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde seyyar sandık uygulamasıyla evlerinde yatağa bağlı olan veya sağlık nedenleriyle sandık başına gidemeyen vatandaşlar, evlerinde oylarını kullandı.

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından bu yıl ilk kez uygulanan seyyar sandık uygulaması, engelleri nedeniyle sandığa gidemeyen seçmenlere büyük kolaylık sağladı.

Siverek ilçesinde engelli 13 kişi, görevliler tarafından evlerine getirilen seyyar sandık sayesinde iradesini sandığa yansıttı.

Uygulama sayesinde oyunu kullanan 44 yaşındaki bedensel engelli Mehmet Emin Altunpak, seçimin hayırlı olmasını diledi.

Daha önceki seçimlerde oyunu kullanmak için büyük zorluklar yaşadığını anlatan Altunpak, "Bu uygulama olmadığı için seçimlerde zorluk çekiyordum. Türkiye Cumhuriyeti ve Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür ederim. Bizim için büyük bir kolaylık oldu." diye konuştu.

- Gaziantep

Gaziantep'te de seyyar sandık uygulaması sayesinde evinden çıkamayan, hasta ve yaşlı vatandaşlar, evlerinde oy kullandı.

Rahatsızlığı nedeniyle evinden çıkamayan YSK tarafından ilk kez uygulanan seyyar sandıkta oy kullanmak için kayıt yaptıran Yeter Yılmaz, (74) da Merveşehir Mahallesi'ndeki evine getirilen sandıkta oyunu kullanma fırsatı buldu.

Bu uygulamadan duyduğu memnuniyeti dile getiren Yılmaz, önceki seçimde oy kullandığını ama çok zorlandığını belirterek, "Çocuklarım yardım etmişti. Okulda 3 kat çıktım ama çok zorlandım. Hastayım bu yıl gidemeyecektim ama sandık bana geldi. Allah bu uygulamayı yapanlardan razı olsun." dedi.

Yılmaz, seçim sonuçlarının tüm Türkiye'ye hayırlı olmasını diledi.

Gaziantep'te 94 yaşındaki Fatma Haydaroğlu, 112 Acil Sağlık ekiplerinin yardımıyla oyunu verdi.

Merkez Şahinbey ilçesinde yaşayan Haydaroğlu, ekiplerin yardımıyla oyunu kullanacağı okula götürüldü.

Nesrin Mehmet Abar İlkokulu'nda oyunu kullanan yaşlı kadın, kendisine bu fırsatı verenlere teşekkür etti.




Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English