Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

"Türkiye'nin geleceği rüzgar enerjisinde"

Anadolu Ajansı haberine göre;
İZMİR (AA) - TBMM Sanayi, Ticaret ve Enerji Komisyonu üyesi AK Parti İzmir milletvekili Necip Kalkan,Türkiye'nin geleceğinin rüzgar enerjisi santrallerinde olduğunu söyledi.

Kalkan yaptığı yazılı açıklamada, TBMM tarafından kurulan heyetle Hamburg'da düzenlenen Elektrik, Elektronik Störü, Rüzgar Gücü ve Rüzgar Enerjisi fuarına katıldıklarını bildirdi.

Türkiye'de kurulu 151 rüzgar enerjisi santralinin gücünün 5 bin megawattan fazla olduğunun kaydeden Kalkan, 5 yıl içinde ise 2 bin megawata yükselmesinin beklendiğini ifade eden Kalkan, Türkiye'nin geleceğinin rüzgar enerjisi santrallerinde olduğunu belirtti.

Geçtiğimiz yıl rüzgar enerjisi santralleriyle 11.5 milyar Kilowatt saat elektrik üretildiğine dikkati çeken Kalkan açıklamada, "Türkiye'de ilk rüzgar santrali 1998 yılında İzmir'de kuruldu. Bugün ise tükettiğimiz enerjinin yüzde 4,4'ünü rüzgardan karşılıyoruz. Halen devreye alınan 751 santrallin tam kapasite çalışmasıyla 761 Megawatt kapasiteli ilave rüzgar türbini devreye girmiş olacak ve kurulu güç 5 bin 927 Megawat kapasiteye ulaşacak" ifadesini kullandı.

- Rüzgar Enerjisi İzmir için özel öneme sahip

Yatırımı devam eden 65 santral projesinin tamamlandığında Türkiye rüzgar santrali kurulu gücünün 7 bin 238 MW'a ulaşacağını vurgulayan Kalkan, açıklamada şu görüşleri aktardı:

"Ülkede elektrik tüketiminin 10.6'sını rüzgar enerjisinden karşılanabilecek. EPDK 2018 sonuna kadar 3 bin Megawat daha rüzgar enerjisi başvurusu kabul edecek. Çeşme ve Karaburun Yarımadasında halen 550 Megawatt'ın üzerinde rüzgar santrali işletmede. Buna inşa halindeki 170 megawatt kapasiteyi de eklersek iki yıl içinde bölgedeki rüzgar kurulu gücü 720 Megawatt'ı bulacak, beş yıl içinde de toplam gücün iki bin Megawatt'a yükseltilmesi mümkün olacak. Rüzgar enerjisi ülke ekonomisine verdiği destek açısından İzmir için özel öneme sahip. Rüzgar tribünlerinin kule ve kanat elemanları artık İzmir ve çevresinde üretiliyor. Üretici sayısının artması, jenaratör ve elektronik aksam gibi parçalarında üretilmesi biraz da bu projelerin önlerinin açılmasıyla alakalı."




Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English