Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Türkiye ile ABD'nin vize işlemlerini karşılıklı askıya alması

Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Koçaş: "Aksaray iş dünyası devletinin her zaman yanında olacaktır. Ülkemize karşı yapılan bu tür oyunların altında kalmamak için hükümetimizin attığı adımların arkasındayız. ABD'nin bir an önce yaptığı hatadan dönmesini umut ediyoruz" Afyonkarahisar Ticaret Borsası Başkanı Mühsürler: "Bu konuyu kısa sürede iki ülke bürokrasisi ve siyaseti hızlı bir şekilde çözmelidir. Çünkü ABD ve Türkiye arasında ekonomik ve ticari ilişkiler çok yüksek seviyede" MÜSİAD K

Anadolu Ajansı haberine göre;
KONYA (AA) - Konya, Karaman, Aksaray ve Afyonkarahisar iş dünyası temsilcileri, Türkiye ile ABD'nin vize işlemlerini karşılıklı askıya almasını değerlendirdi.

Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Koçaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaşanan sürecinin her iki ülkeye de zarar vereceğini söyledi.

ABD'nin bir an önce yaptığı hatadan dönmesini umut ettiklerini belirten Koçaş, "Aksaray iş dünyası devletinin her zaman yanında olacaktır. Ülkemize karşı yapılan bu tür oyunların altında kalmamak için hükümetimizin attığı adımların arkasındayız." dedi.

Afyonkarahisar Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Mühsürler, karşılıklı vize probleminin en kısa sürede çözülmesini istedi.

İş dünyası açısından yaşananların büyük sıkıntı doğuracağını dile getiren Mühsürler, "ABD ve Türkiye arasındaki vize problemi uzun vadede ciddi sıkıntılar yaratacak gibi görünüyor. Bu konuyu kısa sürede iki ülke bürokrasisi ve siyaseti hızlı bir şekilde çözmelidir. Çünkü ABD ve Türkiye arasında ekonomik ve ticari ilişkiler çok yüksek seviyede." diye konuştu.

Karaman Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Toktay da ABD'nin kararına tepki göstererek, "Haksız bir uygulama. Türkiye Cumhuriyeti bunu haketmiyor. Onaylanır bir tarafı yok." değerlendirmesinde bulundu.

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Konya Şubesi Başkanı Ömer Faruk Okka da Türkiye'nin, şerefli ve güçlü bir ülke olarak, ABD'nin vize başvurularını askıya almasına karşılık verdiğini söyledi.

Türkiye'nin kendisine yönelik yaptırımlara tepkisiz ve sessiz kalmayacağını vurgulayan Okka, "MÜSİAD Konya olarak bu konuda devletimizin ve hükümetimizin atacağı her adımda destekçisi olacağız." ifadesini kullandı.

Okka, Türkiye ile ABD arasındaki yaşananların ekonomiye yansımalarının olacağını dile getirerek, şunları kaydetti:

"Türkiye gibi ihracatını sürekli geliştiren ve hedeflerini yüksek tutan bir ülke için ABD, çok değerli bir pazar konumunda yer almaktadır. Geçen yıl en çok ihracat yaptığımız 5'inci ülke olan ABD ile ikili ticaret hacmimiz 17,5 milyar dolara kadar yükselmişti. Bu çerçevede Amerika ile olan ticari ilişkilerimizi rasyonel bir şekilde sürdürmemiz ve daha ileri seviyelere taşımamız gerekiyor. Bu nedenle iş dünyasının temsilcileri olarak bizlerin temennisi, bu gerilimin iki ülke arasındaki ekonomik ilişki ve iş birliğine asgari düzeyde etki etmesidir."


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English