Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

"Türkiye Dostu Amerikalılar" ödüllerinin sahipleri belli oldu

Ödüller, Turkish Philanthropy Funds ve Türk Hava Yollarının desteğiyle 30 Mayıs'ta düzenlenecek törenle sahiplerine verilecek

Anadolu Ajansı haberine göre;
NEW YORK (AA) - ABD'de iş dünyasına yönelik İngilizce yayımlanan tek Türk dergisi "TurkofAmerica" ve TOA Consulting tarafından bu yıl verilecek "Türkiye Dostu Amerikalılar" ödüllerinin kazananları belli oldu.

TurkofAmerica ve TOA Consulting tarafından yapılan açıklamada, 32 farklı kategoride 37 kişi ve kuruma verilecek ödüllerin belli olduğu bildirildi.

Açıklamada, ödül alanlar kişiler arasında Türkiye'deki Suriyeli mültecilere verdiği destekle bilinen sinema oyuncusu Lindsay Lohan, "Türk dostu" olarak tanınan ve aynı zamanda Amerikan İçişleri Bakanı Ryan Zinke'nin de eşi olan Lola Zinke ile Amerikan Kongresinde ilk dostluk grubunu kuran eski kongre üyeleri Robert Wexler ve Ed Whitfield'ın yer aldığı belirtildi.

Açıklamada ayrıca, ABD'nin eski Ankara Büyükelçisi James Jeffrey, Türkiye üzerine yaptığı çalışmalarla tanınan Princeton Üniversitesi öğretim görevlisi Michael A. Reynolds, Truva kazılarına yaptığı katkılarla bilinen Dr. Brian Rose, Karun Hazineleri'nin Metropolitan Müzesi'nden alınıp Türkiye'ye iadesini sağlayan avukat Lary Kaye ile Türkiye ile ilgili milli davalarda hukuki alanda mücadele eden David Saltzman'ın da ödül alacağı kaydedildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen TurkofAmerica dergisi Kurucu Ortağı ve Genel Yayın Yönetmeni Cemil Özyurt, Türk-Amerikan ilişkilerinin en zorlu olduğu dönemde çalışmaları ve faaliyetleri ile her dönem Türkiye'ye ve Türklere dostluğu ile bilinen isimleri ödüllendireceklerini söyledi.

Özyurt, TurkofAmerica dergisinin 2015 yılında "Amerika'nın En Etkin 50 Amerikalı Türk"ünü, 2016 yılında "Amerika'nın En Etkin 30 Türk Kadını"nı, geçen yıl da "Amerika'nın Etkin 40 Yaş Altı 40 İsmi"ni ödüllendirdiklerini hatırlattı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen, etkinliğin organizasyonunu üstlenen TOA Consulting yöneticisi Cüneyt Gürkan da ödüllerin sahiplerine verileceği gecede 250'ye yakın davetliyi ağırlayacaklarını ifade ederek, gecede açık artırmalardan elde edilecek gelirin ise Türkiye'de gerçekleştirilecek hayır projelerine aktarılacağını kaydetti.

"Türkiye Dostu Amerikalılar" ödülleri, Turkish Philanthropy Funds ve Türk Hava Yollarının desteğiyle 30 Mayıs'ta New York'taki Harvard Club'ta düzenlenecek törenle sahiplerine verilecek.


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English