Turkcell Süper Kupa maçına doğru

Eklenme Tarihi: 06.08.2017 - 22:30

Beşiktaş Teknik Direktörü Güneş: "Kulübümüz gereğini yapar. Oynaması gerekirdi. FIFA nezdinde olay bitirilebilir. Talisca için FIFA'ya gideceğiz" "Lucescu yabancı antrenörler içinde en iyisi. Ama doğrusu yerli bir antrenörün olmasıydı" Atiker Konyaspor Teknik Direktörü Akçay: "Yabancı oyuncuların burayı plaj gibi düşünmesi canımı sıkıyor. Range Rover'a binen adam, sahada da Range Rover olmalı"



SAMSUN (AA) - Geçtiğimiz sezonun Süper Lig şampiyonu Beşiktaş ile Ziraat Türkiye Kupası'nı kazanan Atiker Konyaspor, yarın Turkcell Süper Kupa mücadelesinde kozlarını paylaşacak.

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş ve Atiker Konyaspor Teknik Direktörü Mustafa Reşit Akçay, Samsun Yeni 19 Mayıs Stadyumu'nda oynanacak maç öncesinde düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu.


Şenol Güneş sözlerine yeni sezonun tüm takımlara hayırlı olmasını dileyerek başladı.

Sezona, Samsun gibi önemli bir şehirde kupa kazanarak başlamak istediklerini belirten Güneş, "İlk resmi maçımızı yeni bir stadyumda oynayacağız. Lige iyi futbolla başlanmasını diliyorum, bekliyorum. Tüm takımlara ve oyunculara başarılar diliyorum." ifadelerini kullandı.

Teknik direktör Şenol Güneş, hazırlık karşılaşmalarında galip gelemediklerini hatırlatarak, şöyle devam etti:

"Konyaspor'u ve Mustafa Akçay hocayı iyi biliyorum. Akçay, çok emek verdi. Daha da iyi yerlere geleceğini düşünüyorum. Futbolu aşk içinde seven, üretken olmak isteyen bir antrenör. Hem ona hem de takımına başarılar diliyorum. Bir oyun anlayışımız var. Aşağı yukarı aynı mahalleye sempatisi olan iki hocayız. Felsefemiz de birbirine benziyor."

Gökhan Gönül, Atınç Nukan ve Talisca'nın kadroda olmadığını, Quaresma ve Pepe'nin çok kısa süre çalıştığını, Negredo'nun ise takıma yeni katıldığını vurgulayan Güneş, maç öncesinde kadronun netleşmediğini dile getirdi.



- "Talisca için FIFA'ya gideceğiz"



Şenol Güneş, Talisca'nın durumuyla ilgili olarak FIFA'ya başvuracaklarını söyledi.

Talisca'da, kulübü Benfica'dan kaynaklanan bir problem olduğunu ve Portekiz temsilcisinin oyuncuya baskı yaparak, ona mukavele imzalatmak ya da satabilmeyi amaçladığını aktaran Güneş, şunları kaydetti:

"Kulübümüz gereğini yapar. Oynaması gerekirdi. FIFA nezdinde olay bitirilebilir. Talisca için FIFA'ya gideceğiz. Hafta başında olay biter. Yetenekli ve önemli bir oyuncu. Gelişimi devam ediyor. Dünya çapında bir oyuncu olmasını beklerim."



- "Mircea Lucescu'ya başarılar dilerim"



A Milli Takımının teknik direktörlüğüne getirilen Mircea Lucescu'nun Türkiye'de Beşiktaş ve Galatasaray'da görev yaptığını hatırlatan Güneş, "Milli takımın kritik maçları var. Ukrayna'yı tanıyor, diğer takımları da tanıyordur. Bizden boşta olan bir antrenörün gitmesini beklerdim. Lucescu yabancı antrenörler içinde en iyisi. Ama doğrusu yerli bir antrenörün olmasıydı. Neden onu aldılar demeyi de doğru bulmam. İki işi yapmayı doğru bulmadığımı söylemiştim. Gerekirse yine yardımcı olurum. Lucescu'nun başarılı olmasını beklerim. Bize bir görev düşerse elimizden geleni yaparız. Piramidin en tepesi orası. Ama Türk antrenörler de böyle görevleri beklerler diye düşünüyorum." diye görüş belirtti.



- Akçay: "Yabancı futbolcuların Türkiye'yi plaj gibi görmeleri canımı sıkıyor"



Atiker Konyaspor Teknik Direktörü Mustafa Reşit Akçay, "Yabancı futbolcuların Türkiye'yi plaj gibi görmeleri canımı sıkıyor." dedi.

İki takımında üstün mücadele göstereceğini ve Türkiye'ye iyi futbol borçlu olduklarını vurgulayan Akçay, "Aykut hoca ve ekibine çok teşekkür ediyorum. Onlardan kalan mirasın üstüne katmaya çalışıyoruz. Türk antrenörüne duyulacak güvenin karşılığı eksik olmayacaktır." diye konuştu.

Oyuncu odaklı planlar yapmanın takımlar için noksan bir fikir olduğunu kaybeden Akçay, "Bazı oyuncularımızın ayrılması eksiklik gibi gözükse bile onların yerini rahatça doldurabileceğimize inanıyorum. Yabancı oyuncuların burayı plaj gibi düşünmesi canımı sıkıyor. Range Rover'a binen adam, sahada da Range Rover olmalı." ifadelerini kullandı.

Beşiktaş'ın tecrübeli kalecisi Tolga Zengin de lige kupa ile başlamak istediklerini aktardı.

Atiker Konyaspor'un kaptanı Ali Çamdal da, ilk kez Süper Kupa maçına çıkacaklarını vurgulayarak, kazanmak istediklerini bildirdi.

Öte yandan basın toplantısının ardından Samsun Zihinsel Engelliler Okulu öğrencileri, boncuklardan yapılmış ve iki takımın da logolarının yer aldığı tabloları, teknik direktör ve futbolculara hediye etti.


Kaynak: