Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Türk ve Gürcü iş adamlarına yatırım çağrısı

Tiflis'te, DEİK ile Gürcistan Ticaret ve Sanayi Odası tarafından düzenlenen forumda her iki ülke iş adamlarına yatırım yapmaları çağrısında bulunuldu

Anadolu Ajansı haberine göre;
TİFLİS (AA) - Türkiye'nin Tiflis Büyükelçisi Fatma Ceren Yazgan, Türk iş adamlarına Gürcistan'da, Gürcü iş dünyasına ise Türkiye'de yatırım yapma çağrısında bulundu.

Başkent Tiflis'te, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) heyetinin katılımıyla Gürcistan-Türkiye iş forumu düzenlendi.

DEİK ile Gürcistan Ticaret ve Sanayi Odası taratından düzenlenen forumun açılışına Türkiye'nin Tiflis Büyükelçisi Fatma Ceren Yazgan, DEİK Gürcistan İş Konseyi Başkanı Yardımcısı Serdar Ünsal, Gürcistan Ticaret ve Sanayı Odası Başkanı Nino Çikovani, Türk ve Gürcü iş adamları ve davetliler katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Çikovani Türkiye'nin Gürcistan için en önemli ve büyük ticaret ortağı ülkelerden biri olduğunu vurgulayarak forumda karşılıklı olarak Türkiye ile Gürcistan'daki iş imkanlarının tanıtılacağını kaydetti.

Büyükelçi Yazgan ise Gürcistan'da Türk ve Gürcü iş dünyasının temsilcileri ile sık sık bir araya geldiğini, Türk devleti olarak iki ülke arasındaki ekonomik ve ticari ilişkilerin daha da güçlendirilmesi için çaba sarf ettiklerini kaydetti.

Yazgan, "Yapmamız gereken, Türk iş adamlarının Gürcistan'da tarım, imalat, bu mobilya olabilir, tarım tabanlı imalat olabilir, hafif sanayi olabilir, inşaat malzemesi olabilir, yatırım yapmalarını sağlamak, bu ortak yatırımlarla üretilecek ürünlerin üçüncü pazarlara Gürcistan'ın bugüne kadar sağlamış olduğu çerçeveler içinde karlı bir biçimde satışını sağlayacak mekanizmaları ve şebekeleri kurmak" değerlendirmesinde bulundu ve herkesi iş birliği yapmaya çağırdı.

Türkiye'nin FETÖ ile mücadele ettiğini, çevresinde Suriye ve Irak'ta yaşanan güvenlik sorunları ve istikrarsızlığa karşı politika geliştirdiğini hatırlatan Yazgan, "Butün bunlara rağmen Türkiye kendi içinde istikrarı ve ekonomik gelişimini sürdürebilmiş bir ülke." yorumunu yaptı.

Türk iş adamlarını Gürcistan'da daha çok yatırım yapma çağrısında bulunan Yazgan, "Gürcistan'ın iki bölgesi işgal altında, Türkiye olarak Gürcistan'ın toprak bütünlüğü ve egemenliğini destekliyoruz. Gürcistan toprak bütünlüğü sorunları yaşamasına rağmen yatırım için gayet istikrarlı ve uygun bir ülke." dedi.

Serdar Ünsal ise forumu düzenleyen herkese teşekkür ederek forumun Türkiye ile Gürcistan arasındaki ekonomik iş birliğinin artırılması yönünde faydalı olacağına inandığını ifade etti.

"Ben eminim ki bu iş birliği artarak devam edecek ve biz DEİK olarak bundan sonra da sayın büyükelçimizin dediği gibi somut adımlar atmak niyetindeyiz. Özelikle dört ana konuda, tarım, turizm, eğitim ve enerji alanlarında beraber ne yapabiliriz onun çabası içindeyiz" ifadelerine yer veren Ünsal, Gürcü iş sektörü ile yakın iş birliği içinde bulunmaya devam edeceklerini kaydetti.

Gürcistan'ın Türkiye'nin kardeş ülke olduğunu ifade eden Ünsal, Türkiye'nin ise Gürcistan'ın en büyük ticaret partneri olduğunu hatırlatarak forumun ikili ekonomik ilişkilere büyük bir ivme kazandıracağını söyledi.


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English