Son Dakika Haberler

Rize ve Trabzon'da etkinlikler gerçekleştirildi

Anadolu Ajansı haberine göre;
TRABZON (AA) - Trabzon ve Rize'de "Turizm Haftası" dolayısıyla etkinlikler düzenlendi.

Trabzon Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Doğal ve Tarihi Değerleri Koruma Derneği işbirliğiyle 15 Temmuz Şehitler ve Hürriyet Parkı'nda fotoğraf sergisi açıldı.

Trabzon'un tarihi ve turistlik mekanlarının yer aldığı fotoğrafların yer aldığı sergi açılışında, halk oyunları ve mehteran gösterisi gerçekleştirildi.

Halk oyunları ekibine, açılışa katılan vatandaşlar ve yabancı turistler de eşlik etti.

Kültür ve Turizm Müdürü Ali Ayvazoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Trabzon'un turizm şehri olduğunu belirterek, düzenledikleri programlarda farkındalık oluşturmaya çalıştıklarını söyledi.

Trabzon'un turizm potansiyelinin her geçen gün artarak devam ettiğini belirten Ayvazoğlu, "Halkımız ve esnafımızda bu farkındalığı oluşturmak adına çeşitli çalışmalar yapıyoruz. 18-21 Nisan arasında Ankara'da düzenlenecek Trabzon Günleri'nde de şehrimizin tanıtımını en iyi şekilde yapacağız." dedi.

Sergi açılışına, Ortahisar Kaymakamı Tolga Toğan, kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

- Rize

"Turizm Haftası" etkinlikleri kapsamında İyidere Kaymakamlığı öncülüğünde "İyidere Pileki Mağarası Doğa Yürüyüşü ve Mesire Alanları Projesi"nin açılışı gerçekleştirildi.

Vali Kemal Çeber, açılışta yaptığı konuşmada, Rize'nin her yerinin birbirinden değerli olduğunu ifade etti.

Rize'nin tarihi, turistik değerlere sahip olduğunu vurgulayan Çeber, "Burada 600 yıllık Pileki Mağaramız var. İnsanların bir tür taş oymacılığı ile ihtiyaçlarını giderdiği bir mağara. Yüzyıllarca kullanılmış. İyidere Kaymakamlığı önderliğinde burada ayrıca bir mesire alanı oluşturuldu. Yürüyüş yolları, köprüler, çeşmeler var. Bu yöreye gelen turistlerimiz buradan faydalanacaklar." dedi.

Çeber, Rize'de en önemli varlıklardan birisinin turizm olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Rize'yi bu zamana kadar çay taşımış. Son 10 yıldır bir turizm faaliyeti görülüyor. Bundan sonra çok daha planlı hareket etmemiz lazım. Sermayemiz ve doğamız çok güçlü. Her şeyimiz var. Yöresel yemekten tarihi esere, kültürel varlıklardan tutun doğal alanlarımız var. Turizm bundan sonraki süreçte bu ilin en önemli değeri olacaktır. "

İyidere Kaymakamı Orhan Altun ise Rize'nin turizmine yeni bir değer kazandırdıklarını söyledi.

Pileki Mağarası'na giden yaklaşık üç kilometrelik doğa yürüyüşü alanı oluşturduklarını aktaran Altun, "Yürüyüş parkuru dere kenarından devam ederek ilerliyor. Adeta saklı bir cennet gibi. Yürüyüş parkuru üzerinde su değirmenleri, mesire alanları gibi birçok doğal güzellik bulunmaktadır." diye konuştu.

İyidere Belediye Başkanı Saffet Mete de Rize'nin yayla turizmi ile öne çıktığını, doğal güzellikleri ile dikkati çeken bir yer olduğunu söyledi.




Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English