Son Dakika Haberler

Tunus İçişleri Bakanlığı Sözcüsü: "Kamur bölgesinde protestocular üstüne gelirken, bir güvenlik gücü arazi aracı geri kaçmaya çalıştı. Bu sırada bir gösterici aracın altında kaldı ve hayatını kaybetti" "Bölge polis merkez binası ve ulusal güvenlik binası yandı. Güvenlik güçlerine ait 20'den fazla aracın yanı sıra trafik polisine ait 2 motosiklet yakıldı"

Anadolu Ajansı haberine göre;
TUNUS (AA) - Tunus İçişleri Bakanlığınca, ülkenin güneyindeki Tatavin bölgesinde yaşanan olaylarda bir göstericinin hayatını kaybettiği, güvenlik güçlerinden 2'si ağır 9 kişinin yaralandığı bildirildi.

İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Yasir Misbah ve Savunma Bakanlığı Sözcüsü Bilhasan el-Veselati, Tatavin bölgesinde göstericiler ve güvenlik güçleri arasında yaşanan olaylara ilişkin basın toplantısı düzenledi.

Misbah, güvenlik güçlerinin olayları yatıştırmak için "azami derecede itidalli davranmaya çalıştıklarını" belirterek, sosyal medyada yer alan güvenlik güçlerinin gerçek mermi kullandığı iddialarının gerçeği yansıtmadığını, sadece göz yaşartıcı gazın kullanıldığını söyledi.

Tatavin'deki göstericiler ve güvenlik güçleri arasındaki olaylar sırasında güvenlik güçlerinden 2'si ağır toplam 9 kişinin yaralandığını, göstericilerin bir polisin üzerine benzin döktüğünü ve yakmaya çalıştığını ifade eden Misbah, "Kamur bölgesinde göstericiler üstüne gelirken, bir güvenlik gücü aracı geri kaçmaya çalıştı. Bu sırada bir gösterici aracın altında kaldı ve hayatını kaybetti." diye konuştu.

Bölgedeki gösterilerin "yağma ve tahrip eylemlerine dönüştüğünü" aktaran Misbah, "Bölge polis merkez binası ve ulusal güvenlik binası yandı. Güvenlik güçlerine ait 20'den fazla aracın yanı sıra trafik polisine ait 2 motosiklet yakıldı." dedi.

- "Durum kontrol altında"

Misbah, göstericilerin belediye depolarına giderek, içindeki malzemeleri yağmaladığını ve Tatavin vilayetine bağlı Zehibe bölgesinde iki aracı kaçırdıklarını kaydetti.

Durumun şu an kontrol altına alındığını, sükunetin sağlandığını vurgulayan Misbah, olaylarla ilgili kararların alınacağını ifade etti.

Savunma Bakanlığı Sözcüsü Veselati de göstericilerin sabah saatlerinde petrol dağıtım merkezine girmeye çalıştığını belirterek, şunları söyledi:

"Güvenlik güçleri, dağıtım merkezine girmeye çalışan protestocuları engelledi. Daha sonra protestocular merkeze giden boru hattına zarar verdiler. Petrol şirketi de herhangi bir zarar yaşanmaması için pompayı kapatma kararı aldı."


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English