Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Tunus'ta öğretmenlerin grevi bir hafta sürdü

Ülkede bir haftadır iş bırakma eylemi yapan ortaokul ve lise öğretmenleri grevlerini sonlandırdı UGTT Genel Sekreteri Tabubi: "Derslere devam edilmesine ve öğrencilerin sınıflarına dönmesine, grevin askıya alınmasına, bu sektör için hükümetle yeniden müzakerelere başlanmasına karar verildi"

Anadolu Ajansı haberine göre;
TUNUS (AA) - Tunus'un en büyük sendikası Tunus Genel İşçi Sendikaları Konfederasyonu (UGTT), bir haftadır iş bırakma eylemi yapan ortaokul ve lise öğretmenlerinin grevlerinin sonlandırılmasını kararlaştırdı.

UGTT Genel Sekreteri Nureddin Tabbubi, Tunus'un sahil bölgesindeki Hammamat vilayetinde dün yapılan UGTT'nin üst karar mekanizması yönetim kurulu toplantısının ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Tabbubi, yönetim kurulu toplantısında, ortaokul ve lise öğretmenlerinin derslerine başlaması, öğrencilerin sınıflarına dönmesi, grevin askıya alınması ve hükümetle yeniden müzakerelere başlanmasının kararlaştırıldığını söyledi.

UGTT Genel Sekreteri, hükümet ile müzakereleri UGTT yönetim kurulunun katılımıyla Ortaöğretim Öğretmenler Birliğinin yürüteceğini belirtti.

Tunus'ta ortaokul ve lise öğretmenleri, isteğe bağlı emeklilik yaşının 60'tan 55'e indirilmesi, maaşlarının iyileştirilmesi ve eğitim sisteminin reformu talepleriyle geçen hafta salı gününden itibaren derslere girmeyerek süresiz olarak greve başladıklarını duyurmuştu.

- "UGTT şeytanlaştırılmak isteniyor"

Öte yandan, Hammamat'taki toplantı sonrasında konuşan UGTT Genel Sekreter Yardımcısı Sami Tahiri, merkez yönetim kurulunun "velilerin taleplerine kulak vermeyi, sendikayı şeytanlaştırma ve halka karşı bir savaşa sokma çabalarını boşa çıkarmayı" tercih ettiğini dile getirdi.

Tunus'ta onlarca ortaokul ve lise öğrencisinin velileri, geçen hafta sonu başkent Tunus'ta öğretmenlerin süresiz grev kararını protesto etmişti. Ayrıca veliler sosyal medyada kampanya başlatarak öğretmenlerin grev kararını eleştirmişti.

- Tabbubi ve Başbakan Şahid karşı karşıya

Tunus'ta yerel basın, öğretmenler ile hükümetin karşı karşıya gelmesinin arkasında, UGTT Genel Sekreteri Tabbubi'nin, ulusal uzlaşı hükümetinin liderliğindeki Başbakan Yusuf Şahid ile çatışmasını gerekçe gösterdi.

Tabbubi, geçen ay bir açıklamasında mevcut hükümetin ülkenin sorunlarına yanıt veremediğini ve "bir an önce kabine revizyonu yapılması gerektiğini" söylemişti.

Başbakan Şahid ise isim vermeden hükümette sık yapılan revizyonların yürütmede sürekliliği bitirdiğini, kabinenin eylül ayında yenilendiğini ve yakın zamanda değişiklik yapmayacakları yanıtını vermişti.

Nureddin Tabbubi, sonrasındaki açıklamalarında ülkenin içinde bulunduğu ekonomik ve sosyal darboğazdan sorumlu olmakla itham ettiği hükümete yönelik eleştirilerinin dozunu artırmıştı.

- Grevler kesilmiyor

Resmi verilere göre, Tunus'ta ilköğretim ve ortaöğretim seviyesinde 6 bin 70 devlet okulu bulunuyor, bu okullarda da toplam 142 bin 260 öğretmen görev yapıyor.

Tunus, 2011 yılındaki Arap Baharı devriminin ekonomik beklentileri karşılayamaması nedeniyle çok sayıda, eylem, protesto ve greve sahne oluyor.

Tunus'ta öğretmenler geçen aralık ayından itibaren yürüyüş, notları açıklamayı geciktirme ve dersleri askıya almaya kadar farklı yollarla taleplerini hükümete kabul ettirmeye çalışmıştı.


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English