Son Dakika Haberler

Başkentte toplanan bazı STK'ların mensupları, Savunma Bakanlığının, Tunus açıklarında 8 kişinin öldüğü açıklanan kazayla ilgili "gerçekleri ortaya çıkarmasını" istedi Tunus Ekonomik ve Sosyal Haklar Forumu Medya Sorumlusu Ömer: "Resmi kurumlar, kamuoyundaki şüpheleri gidermek için bu kazanın oluştuğu koşulları açıklamalı ve hiçbir bilgiyi gizlememeli"

Anadolu Ajansı haberine göre;
TUNUS (AA) - Tunus'ta başkentte toplanan sivil toplum kuruluşlarının (STK) temsilcileri, ülkenin güneyindeki Kerkene Adası açıklarında yaşanan kazaya ilişkin Savunma Bakanlığından "gerçeklerin ortaya çıkarılmasını" talep etti.

Başkentteki Ulusal Tiyatro Binası önünde toplanan grup, yasa dışı göçmenleri taşıyan tekne ile Tunus Sahil Güvenlik gemisinin çarpıştığı kazaya dair "Gençlerimizi ölüme gönderen, ekonomik politikalara karşı" yazılı siyah büyük bir pankart açtı. Hayatını umuda yolculukta kaybedenlerin yakınları da yitirdikleri canların fotoğraflarını taşıdı. Gösteriye katılan bazı anneler göz yaşlarına hakim olamadı.

Tunus Ekonomik ve Sosyal Haklar Forumu temsilcileri, hayatını umuda yolculukta kaybedenlerin yakınları ve sivil aktivistler, Savunma Bakanlığından Tunus açıklarındaki kaçak göçmen teknesi kazasına ilişkin "gerçeklerin ortaya çıkarılmasını" istedi.

- "Kamuoyundaki şüpheler giderilmeli"

Tunus Ekonomik ve Sosyal Haklar Forumu Medya Sorumlusu Ramadan bin Ömer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Bizler Savunma Bakanlığından söz konusu kazaya ilişkin ciddi bir soruşturma yapılmasını talep ediyoruz. Resmi kurumlar, kamuoyundaki şüpheleri gidermek için bu kazanın oluştuğu koşulları açıklamalı ve hiçbir bilgiyi gizlememeli." dedi.

Benzer bir kazanın, Şubat 2011'de Tunuslu bir savaş gemisinin yasa dışı göçmenleri taşıyan tekneyle çarpışması sonucu yaşandığını hatırlatan Ömer, o dönem yürütülen soruşturmanın "somut bir sonuç" ortaya koymadığını öne sürdü.

Ömer, bu gösteriyle "kurbanların ailelerine ve yakınlarına yalnız olmadıkları ve sivil toplumun yanlarında yer aldığı" mesajını vermek istediklerini ifade etti.

Tunus'un Sfaks kentine bağlı Kerkene Adası açıklarında pazartesi gecesi, kaçak göçmenleri taşıyan tekne ile Tunus Sahil Güvenlik gemisinin çarpışması sonucu resmi açıklamalara göre 8 kişi hayatını kaybetmiş, batan göçmen teknesinden 38 kişi kurtarılmıştı. Kazadan kurtulanlar, teknede Tunus'un farklı bölgelerinden gelen 90 kişinin bulunduğunu iddia etmişti.

Öte yandan, Tunus Savunma Bakanlığının da kazanın detaylarına ilişkin soruşturma başlattığı açıklanmıştı.


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English