Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Tüketiciye elektrik kesintisinde "zararın tazmini" uyarısı

Enerji Tüketicileri Derneği Genel Başkanı Bülent Çebin, elektrik abonelerinin kesinti sebebiyle elektronik eşyalarında meydana gelen zararın tazminini ilgili dağıtım şirketinden talep edebileceğini belirterek, "Abonelerin, elektrik kesintileri sebebiyle elektronik cihazlarında hasar meydana gelmesi halinde tazminat alabilmek için zararın ortaya çıktığı tarihten itibaren 10 iş günü içinde dağıtım şirketine başvurmaları gerekir." ifadesini kullandı.

Tüketiciye elektrik kesintisinde “zararın tazmini“ uyarısı
Dernekten yapılan yazılı açıklamada, "Elektrik Dağıtımı ve Perakende Satışına İlişkin Hizmet Kalitesi Yönetmeliği" ile dağıtım şirketlerinin, abonelerin kesinti sebebiyle elektronik eşyalarında meydana gelen zararı tazmin etmesinin hükme bağlandığı kaydedildi.

Açıklamada değerlendirmelerine yer verilen Çebin, elektrik abonelerinin, kesintiler sebebiyle elektronik cihazlarında hasar meydana gelmesi halinde tazminat alabilmek için zararın ortaya çıktığı tarihten itibaren 10 iş günü içinde dağıtım şirketine başvurmaları gerektiğini, söz konusu sürenin aşılması halinde bu hakkın kaybedileceğini bildirdi.

Abonelerin zararlarının tazmini için bazı şartların oluşması gerektiğine dikkati çeken Çebin, hasarın niteliği, arızalanan cihazın durumu, elektrik dağıtım şebekesinde meydana gelen kesinti, arıza ve dalgalanma gibi hususlarda dağıtım şirketi tarafından yapılacak incelemenin ardından söz konusu hasarın, elektrik dağıtım şebekesinden kaynaklandığının tespit edilmesi gerektiğini belirtti.

Dağıtım şirketinin, yürüttüğü inceleme ve değerlendirme sonucunda başvurunun haklı bulunup bulunmadığını, zararın tazmin edilip edilmeyeceğini ve yapılacak işlemleri aboneye bildirmesi gerektiğini ifade eden Çebin, şunları kaydetti:

"Elektrik şirketi zarar gören cihazın tamir işini üstlenebilir ya da teçhizatın tamir masraflarını üstlenerek kullanıcı tarafından tamir ettirilmesini tercih edebilir. Elektrik şirketi, tamiratı kullanıcıya bırakması durumunda kullanıcıyı anlaşacağı servise yönlendirebilir. Şirket, kullanıcının tamiri yapılan teçhizatta bulunan garanti haklarını koruyacak şekilde hareket etmekle yükümlüdür. Elektrik şirketi tarafından yaptırılacak tamirat kullanıcının başvurusunun haklı bulunmasından itibaren en geç 10 iş günü içinde gerçekleştirilir. Abone, elektrik kesintisi sebebiyle zarar görmesine rağmen başvurusu olumsuz sonuçlanırsa, zararının tazmini için EPDK'ya başvuruda bulunmalıdır. Kullanıcılar mağduriyetlerini EPDK'nın internet sitesindeki şikayet bölümünden kuruma iletebilirler."

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English