Son Dakika Haberler

Başbakan Yardımcısı Bozdağ: "Biz inanıyoruz ki ayrımcılık, ırkçılık, yabancı düşmanlığı ve İslamofobi benzeri her türlü aşırılıklar, sadece bulundukları ülkeleri değil, bütün dünyayı tehdit eden salgın birer hastalıktır. Bu hastalıklara karşı sağduyuyla aklıselimle bilgiyle ve cesaretle mücadele edilmesinin gerekliliğine biz yürekten inanıyoruz" "Bugün pek çok terör örgütü ya etnisiteyi istismar ederek ya dini istismar ederek ya farklılıkları istismar ederek ya da başka toplumsal bazı gerçeklikl

Anadolu Ajansı haberine göre;
İSTANBUL (AA) - Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, ayrımcılık, ırkçılık, yabancı düşmanlığı ve İslamofobi benzeri her türlü aşırılıkların sadece bulundukları ülkeleri değil, bütün dünyayı tehdit eden salgın birer hastalık olduğunu vurgulayarak, "Bu hastalıklara karşı sağduyuyla aklıselimle bilgiyle ve cesaretle mücadele edilmesinin gerekliliğine biz yürekten inanıyoruz. Bugün pek çok terör örgütü ya etnisiteyi istismar ederek ya dini istismar ederek ya farklılıkları istismar ederek ya da başka toplumsal bazı gerçeklikleri istismar ederek dünyayı kan gölüne çevirmişlerdir. O nedenle terör örgütlerinin, teröristlerin ve terör eylemlerinin zemin bulmaması bakımından da her türlü aşırılıkla mücadele etmenin, hepimiz için ortak, vazgeçilmez bir vazife olduğuna inanıyoruz." dedi.

Bozdağ, TRT World Forum'da yaptığı konuşmada, forumun hayırlı olmasını ve başarılı çalışmalara imza atmasını diledi.

TRT World'ün dünya haberciliğine ve yayıncılığına yeni ve farklı bir ses getirdiğini belirten Bozdağ, TRT World'ün "gerçeği yansıtan bir ayna" durumunda olduğunu vurguladı. TRT World'de objektif, doğru, insan ve çevre odaklı yayıncılık yapıldığına değinen Bozdağ, "Bağımsız ve tarafsızdır ama insandan, insan onurundan, gerçekten, gerçeği olduğu gibi cesurca yansıtmaktan yana TRT World büyük bir taraftır." dedi.

TRT World'ün kuruluşunu gerektiren unsurların, dünyadaki tek sesliliğin yanına yeni ve farklı bir ses koymak olduğunun altını çizen Bozdağ, şöyle devam etti:

"Esasında bugün dünyada uluslararası ölçekte yayın yapan birbirinden güçlü pek çok yayın organı olduğunu hepimiz biliyor ve yayınlarını yakından izliyoruz. Ama ne gariptir ki birbirinden çok farklı yayın organları, adeta tek elden yönetiliyor gibi, farklı adlar altında aynı görüşlerin, aynı görüntülerin tekrarı gibi bir gerçekle de bizi yüzyüze getirmektedir. Dünyanın dört bir yanında, egemen güçlerin tehdidi, baskısı, başka etkileri nedeniyle yaşanan hadiseleri, gerçeklikleri olduğu gibi yansıtmaktan çekinen veya yansıtamayan bir medya yapısıyla da karşı karşıyayız. Bununla beraber, bütün olumsuzluklara rağmen, gerçeği olduğu gibi dünyaya haykıran ve yansıtan medya kuruluşları da elbette ki var, bunları da buradan bir kez daha gönülden tebrik ediyorum. Farklı bir bakış, farklı bir ses, gerçeğin ve hakikatin peşinde koşan cesur insanlar ve bunları dünyaya ve herkese yansıtmaktan çekinmeyen, cesur medya mensupları elbette ki gerçeğin hakim olmasına ve gerçeğin her tarafta güç ve kuvvet bulmasına büyük katkı sağlayacaklardır. Buna yürekten inanıyorum."

- İnsan odaklı habercilik

Bozdağ, TRT World'ün merkezine insanı, vicdanı, gerçeği alan ve insan onurunu her şeyin üzerinde tutan bir yaklaşımın egemen olduğu bir yayın kuruluşu olduğunu bildirdi.

Kurumun, ilk bir yılda koruduğu bu ilkeleri, bundan sonraki süreçte de korumasını dileyen Bozdağ, her yerden aldığı destekle bütün insanlığın ortak sesi ve vicdanı olma noktasında büyük başarılara imza atacağını dile getirdi. TRT World'ün dünyanın en ücra köşesindeki insanı bile odak noktasına koyan haberciliğin peşinde olduğunun ve bu haberleri yüksek kalitede anlatmayı hedeflediğinin altını çizen Bozdağ, şöyle konuştu:

"Kısa sürede teknolojik yapısıyla 52 ülkeden yetişmiş çok seçkin gazetecileri ve habercileriyle bu konuda önemli mesafeler almıştır. Biz Türkiye'nin Türkiye'den çok daha büyük olduğuna inanıyoruz. Aynı şekilde dünyanın da beşten çok büyük olduğunu hep beraber söylüyoruz. Esasında Türkiye Türkiye'den büyük olduğu gibi, dünya beşten büyüktür ama aynı zamanda bütün insanlar birbiriyle eşittir, hepsi de saygındır. Hangi ülkenin vatandaşı, hangi etkin kökenden olursa olsun, nerede yaşarsa yaşasın, imkanları şartları ne olursa olsun hepsi saygının en güzeline, hizmetin en güzeline layıktır. Buna inanıyoruz. Onun için de TRT World, egemen güçlerin bir yayını değil, gerçeklerin sesçisi ve aynası olmaya devam edecektir."

Tek sesli yayıncılığın yanında farklı yeni bir ses olarak TRT World'ün pek çok insanın özellikle seyretmeyi, takip etmeyi isteyeceği, saygın yayın organlarından biri olmayı kısa sürede başaracağına inandığını belirten Bozdağ, kurumun CNN ve BBC gibi önemli kanalların yanında görüşü ve olaya bakış açısı merak edilen bir kanal olacağını ifade etti.

- Aşırılıkla mücadele

Bozdağ, TRT World'ün yetkin ekibi, ortaya koyduğu vizyon ve misyonla kısa sürede dünyanın en güçlü kanalları arasında, dünyanın en ücra köşesindeki insanların bile farklı, doğru ve gerçek haber için düğmesine dokunacağı, olayları oradan takip edeceği, takip ettiklerine de gönül rahatlığıyla inanacağı bir kanal haline geleceğini bildirdi.

Kanalın kuruluş felsefesinin de bu olduğunu vurgulayan Bozdağ, şöyle devam etti:

"Devam ederken de bu felsefeyi muhafaza edecektir. Daima gerçeği yansıtacak, daima hakikati ifade edecek, olayları olduğu gibi aktaracak ve insanlığın, hepimizin ortak yararını en önemli esas ve hedef kabul edecek ve bu çerçevede yayıncılığını sürdürecektir. Dünyamızı tehdit eden ırkçılık, ayrımcılık, yabancı düşmanlığı, İslamofobi ve pek çok başka hastalıklara karşı da bütün toplumların ve insanlığın ortak mücadele platformu, ortak sesi, ortak gücü olacaktır. Çünkü biz inanıyoruz ki ayrımcılık, ırkçılık, yabancı düşmanlığı ve İslamofobi benzeri her türlü aşırılıklar, sadece bulundukları ülkeleri değil, bütün dünyayı tehdit eden salgın birer hastalıktır. Bu hastalıklara karşı sağduyuyla aklıselimle bilgiyle ve cesaretle mücadele edilmesinin gerekliliğine biz yürekten inanıyoruz. Bugün pek çok terör örgütü ya etnisiteyi istismar ederek ya dini istismar ederek ya farklılıkları istismar ederek ya da başka toplumsal bazı gerçeklikleri istismar ederek dünyayı kan gölüne çevirmişlerdir. O nedenle terör örgütlerinin, teröristlerin ve terör eylemlerinin zemin bulmaması bakımından da her türlü aşırılıkla mücadele etmenin, hepimiz için ortak, vazgeçilmez bir vazife olduğuna inanıyoruz. TRT World bu anlamda, ayrımcılık, ırkçılık, aşırıcılık, İslamofobi, yabancı düşmanlığı gibi pek çok küresel hastalık karşısında, küresel mücadelenin de ana merkez üslerinden birisi olacaktır ve bunu da başarıyla yürütecektir."

- "Algılar, bütün insanları ve yönetimlerin karar almasını etkiliyor"

Başbakan Yardımcısı Bozdağ, çıkar eksenli yaklaşımların kan ve gözyaşına neden olduğunu, bunu da hakikate sahip çıkan insanların hür sesinin durduracağını bildirdi.

Gerçeklerin dünyanın dört bir yanında olduğu gibi görülmesi ve halklar tarafından gerçeklere aykırı davrananlar karşısında ortak iradenin ortaya konmasının önemine işaret eden Bozdağ, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Maalesef bugün kirli bilginin, algıların, ortaya atılmış senaryoların, masa başında planlanmış gerçeği ters yüz eden şeylerin hakikat yerine konduğunu görüyor ve gerçeklerin yalanlarla mücadelesine hep beraber tanıklık ediyoruz. Biz Türkiye olarak ve eminim ki pek çok ülke ve insan da gerçek yerine konan yalanlar ve iftiralarla mücadeleyle karşı karşıyadır. Maalesef algılar, bütün insanları ve yönetimlerin karar almasını etkiliyor. Pek çok olayın yön değiştirmesine, arzu edilmedik noktalara gitmesine de neden oluyor. O nedenle algıların doğru oluşturulması ancak doğru bilgiyle gerçek haberle olabilir. Yalanla iftirayla masa başı yapılanlarla hesap kitap üzere yapılan iş ve işlemlerle samimi, cesur, içten, objektif mücadeleyle olur. Onun için de TRT World bu anlamda kirli algı operasyonlarının, yalanların, iftiraların, insanların olmayan şeyleri varmış gibi gösterip onları inandırmaya çalışanların karşısında en büyük mücadele merkezi olacak ve her yerde gerçeğin sözcüsü ve gerçeğin aynası olmaya devam edecektir."

Bozdağ, TRT World yöneticileri ve çalışanlarına, kuruma destek veren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'a, foruma katılan tüm konuklara teşekkür etti.


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English