Son Dakika Haberler

Trabzonspor, yabancı transferinde dalya yaptı

Eklenme Tarihi: 02.09.2014 - 14:24

Transferin son gününde kadrosuna Waris, Papadopoulos ve Yataberi'yi katan bordo-mavililer, 47 yıllık kulüp tarihinde 102 yabancı oyuncu transferi gerçekleştirdi Başkan Hacıosmanoğlu döneminde 10 yabancı oyuncu kadroya dahil edildi

TRABZON (AA) - SELÇUK KILIÇ - Transfer döneminin son gününde kadrosuna Yatabare, Papadopoulos ve Waris'i katan Trabzonspor, 47 yıllık kulüp tarihinde 102 yabancı oyuncu transferi gerçekleştirdi.

Spor Toto Süper Lig'de en hareketli transfer dönemini geride bırakan bordo-mavili takım, sezon öncesinde Cezayirli Carl Medjani ve Essaid Belkalem, Gineli Kevin Constant, Paraguaylı Oscar Cardozo, Malili Mustapha Yatabare, Yunanlı Avraam Papadopoulos, Ganalı Majeed Waris'in transferlerini gerçekleştirerek, yabancı oyuncu transferinde dalya yaptı.

İlk olarak 1970-71 sezonunda ikinci ligde mücadele ettiği dönemde Rumen oyuncu Reculen Koska ile anlaşarak yabancı oyuncu transferini gerçekleştiren bordo-mavililer, Birinci Lig'de ilk 1985-86 sezonunda Alman oyuncu Jürgen Groh'u kadrosuna kattı. 

- Hacıosmanoğlu, 10 yabancı transferi yaptı

Trabzonspor, kulüp başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu döneminde toplam 10 yabancı oyuncu transferi gerçekleştirdi.

Bordo-mavili takım, geçen sezon Fransız Malouda, Portekizli Bosingwa, Romen Bourceanu, bu sezon öncesi de Cezayirli Medjani ve Belkalem, Gineli Kevin Constant, Paraguaylı Oscar Cardozo, Ganalı Mustapha Yatabare, Yunanistan'dan Avraam Papadopoulos ve Ganalı Majeed Waris'i bordo-mavili takımın kadrosuna kattı.

Trabzonspor, Hacıosmanoğlu döneminde ilk kez Portekizli, Cezayirli, Paraguaylı, Yunan ve Malili oyuncuyla sözleşme imzaladı.

- En çok yabancı oyuncu Brezilya'dan

Trabzonspor, bugüne dek en fazla yabancı oyuncu transferini 12 oyuncuyla Brezilya'dan gerçekleştirdi.

Polonya'dan 7, Yugoslavya, Gürcistan ve Belçika'dan 6'şar, Gana'dan 5, Ukrayna'dan 4, Çek Cumhuriyeti, Hırvatistan, Makedonya, Gine ve Slovakya'dan 3'er, Romanya, Almanya, Kamerun, Bulgaristan, Nijerya, Fransa, Sırbistan, Mısır, Fildişi Sahilli, Cezayir'den 2'şer, Danimarka, Azerbaycan, İngiltere, Norveç, Peru, Arnavutluk, Avustralya, Güney Kore, Belarus, Hollanda, İsveç, Arjantin, Senegal, Namibya, Burundi, Kolombiya, Avusturya, Portekiz, Paraguay, Mali ve Yunanistan'dan da 1'er oyuncu bordo-mavili takımda forma giydi.

- 100. yabancı Waris

Dün kadrosuna 3 yabancı oyuncu katan Trabzonspor, Mehmet Ali Yılmaz Tesislerinde oyuncularla tek tek imza töreni yaptı.

İlk olarak bordo-mavili kulübün dün tesislerde sözleşme imzaladığı Ganalı oyuncu Waris, bordo-mavili takımın 100. yabancı oyuncusu oldu. Bu futbolcudan sonra Papadopoulos, ardından da Yatabare ile sözleşme imzalandı.


Kaynak:

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün
  • Kalp

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”