Trabzonspor, UEA Avrupa Ligi'nde 2'nci kez gruplarda

Eklenme Tarihi: 29.08.2014 - 01:37

Rusya'nın Rostov takımı karşısında ilk maçta 2-0 galip gelen bordo-mavililer, deplasmanda aldığı golsüz beraberlikle rakibini eledi ve gruplara kalma başarısı gösterdi Bordo-mavililer, Avrupa arenasında oynadığı son 16 lig maçında 10 galibiyet, 4 beraberlik ve 2 mağlubiyet aldı

TRABZON (AA) - Trabzonspor, UEFA Avrupa Ligi play-off turunda deplasmanda Rusya'nın Rostov takımı ile golsüz berabere kalarak tarihinde 2'nci kez gruplara kalma başarısı gösterdi.

Hüseyin Avni Aker Stadı'nda ilk maçta 2-0 galip gelen bordo-mavililer, deplasmanda golsüz beraberlikle rakiplerini eleyerek gruplara katılma hakkı elde etti. Geçen sezon play-off turunda Arnavutluk'un Kukesi takımını eleyerek tarihinde ilk kez UEFA Avrupa Ligi'nde gruplara kalan bordo-mavililer, art arda iki sezon aynı başarıyı yakaladı.

Trabzonspor, Rostov maçıyla Avrupa kupalarında oynadığı son 16 maçta, 10 galibiyet, 4 beraberlik ve 2 mağlubiyet alarak da başarılı bir grafik ortaya koydu. Bordo-mavililer, söz konusu maçlarda 28 gol atarken kalesinde 13 gol gördü.

- Son 16 maç

Karadeniz ekibi, geçen sezon teknik direktör Mustafa Akçay yönetiminde ilk olarak UEFA Avrupa Ligi 2. ön eleme turunda İrlanda'nın Derry City takımını sahasında 4-2, deplasmanda 3-0 mağlup etti. Daha sonra 3. ön eleme turunda Belarus'un Dinamo Minsk ekibini deplasmanda 1-0 yenen, sahasında da 0-0'lık beraberlikle eleyen bordo-mavili takım, play-off turunda Arnavutluk'un Kukesi takımını deplasmanda 2-0, sahasında 3-1 yenerek tarihinde ilk kez gruplara kalmayı başardı.

Gruba, Kıbrıs Rum kesiminin Apollon takımını deplasmanda 2-1 yenerek iyi bir başlangıç yapan Trabzonspor, ikinci maçta da sahasında İtalya'nın Lazio takımıyla 3-3 berabere kaldı. Polonya'nın Legia Varşova takımını evinde ve deplasmanda 2-0'ık sonuçlarla yenen Karadeniz ekibi, beşinci maçta da Apollon karşısında 4-2 galip ayrılmayı başardı. İtalya'da Lazio karşısında 0-0 beraberlik alan Karadeniz ekibi, ikinci sıradaki rakibi önünde liderliği bırakmayarak 2. tura yükselip bir başka İtalyan takımı Juventus ile eşleşti.

Trabzonspor, 2. turda Juventus'a sahasında ve deplasmanda 2-0'lık sonuçlarla mağlup olarak kupaya veda etti ve son 16 maç içindeki iki yenilgisini bu takıma karşı aldı.

Karadeniz ekibi, bu sezon teknik direktör Vahid Halilhodziç yönetiminde Rostov'u sahasında 2-0 yenerken deplasmanda da 0-0 berabere kaldı.  

Bordo-mavili takımın son 16 maçı şöyle:

2013-2014:

UEFA Avrupa Ligi 2. ön eleme turu

Trabzonspor-Derry City.........: 4-2

Derry City-Trabzonspor.........: 0-3

UEFA Avrupa Ligi 3. ön eleme turu

Dinamo Minsk-Trabzonspor...: 0-1

Trabzonspor-Dinamo Minsk...: 0-0

UEFA Avrupa Ligi play-off turu

Kukesi-Trabzonspor..............: 0-2

Trabzonspor-Kukesi..............: 3-1

UEFA Avrupa Ligi grup maçları

Apollon Limassol-Trabzonspor..: 1-2

Lazio-Trabzonspor....................: 3-3

Trabzonspor-Legia Varşova......: 2-0

Legia Varşova-Trabzonspor......: 0-2

Trabzonspor-Apollon Limassol..: 4-2

Lazio-Trabzonspor....................: 0-0

2. tur maçı

Juventus-Trabzonspor: 2-0

Trabzonspor-Juventus: 2-0

2014-2015

UEFA Avrupa Ligi play-off turu

Trabzonspor-Rostov: 2-0

Rostov-Trabzonspor: 0-0


Kaynak: