Trabzonspor, Fenerbahçe maçına odaklandı

Eklenme Tarihi: 13.09.2014 - 14:27

Bordo-mavililer, ezeli rakibini yenerek 875 gün sonra "üç büyükler" karşısında galibiyet hasretine son vermek istiyor

TRABZON (AA) - Trabzonspor, Spor Toto Süper Lig'de yarın sahasında Fenerbahçe ile yapacağı maça odaklandı.

Kayseri Erciyesspor ile deplasmanda golsüz berabere kalarak lige iyi bir başlangıç yapamayan bordo-mavililer, bu sezon oynayacağı ilk büyük maçından galibiyetle ayrılarak hem ligdeki ilk 3 puanını almak hem de moral bulmak istiyor.

"Üç büyükler" olarak adlandırılan Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray karşısında oynadığı son 17 maçta galip gelemeyen Trabzonspor, bu takımlar karşısında 875 günlük galibiyet hasretine de son vermeyi hedefliyor.

Söz konusu takımlar karşısında resmi maçlarda son galibiyetini 21 Nisan 2012'de Süper Final şampiyonluk grubunun 2. haftasında Beşiktaş'ı sahasında 1-0 yenerek elde eden bordo-mavili ekip, bu tarihten itibaren 3 puan alamadı.

Bu süreçte "üç büyükler" ile 16 lig, 1 de Türkiye Kupası finali olmak üzere 17 maç yapan Karadeniz temsilcisi, 9 mağlubiyet ve 8 beraberlik aldı.

- Halilhodziç ve Hacıosmanoğlu siftah peşinde

Trabzonspor'da, kulüp başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu ve teknik direktör Vahid Halilhodziç, sarı-lacivertli takım karşısında ilk galibiyetlerini yaşamak istiyor.

Kulüp başkanlığına 26 Mayıs 2013'te seçilen Hacıosmanoğlu'nun döneminde bordo-mavili takım, Fenerbahçe ile 2 karşılaşma oynadı. Bordo-mavililer, geçen sezon oynadığı bu karşılaşmaların ilkinde deplasmanda Fenerbahçe ile golsüz berabere kaldı, ikinci karşılaşmada ise çıkan olaylar nedeniyle rakibine hükmen mağlup oldu.

Trabzonspor'da 2005-2006 sezonunda 8 aylık bir dönemde görev yaptıktan sonra ikinci kez bu sezon başında göreve gelen teknik direktör Vahid Halilhodziç de Fenerbahçe karşısında galibiyet göremedi. Bordo-mavililer, 52 puanla ligi 4. sırada bitirdiği sezonda deplasmanda 2-2 berabere kaldığı Fenerbahçe'ye sahasında 3-2 yenildi.

Halilhodziç de böylece Hacıosmanoğlu gibi sarı-lacivertli takım karşısında 1 beraberlik ve 1 mağlubiyet yaşadı.

- 3 Temmuz sürecinden sonra galip gelemedi

Trabzonspor, rakibiyle futbolda şike davasının yaşandığı "3 Temmuz süreci"nden sonra oynadığı maçları hiç kazanamadı.

İki takım arasında 8'i Süper Lig, 1'i de Türkiye Kupası olmak üzere son 9 resmi maçta Trabzonspor, Fenerbahçe'yi mağlup etme başarısı gösteremezken, 1'i hükmen 6 karşılaşmayı sarı-lacivertli takım kazandı. 3 karşılaşmada ise taraflar sahadan beraberlikle ayrıldı.

- Son galibiyeti 2010-2011 sezonunda

Trabzonspor, Fenerbahçe karşısında son 10 karşılaşmada galip gelemezken, en son galibiyetini 2010-2011 sezonunun 2'nci haftasında almıştı. 

Bordo-mavililer, bu sezon olduğu gibi ligin 2'nci haftasında Hüseyin Avni Aker Stadı'nda karşılaştığı rakibini 3-2 yenerek sahadan 3 puanla ayrılmıştı.

- 5 eksik

Trabzonspor'da Özer Hurmacı, Deniz Yılmaz, Mustafa Yumlu, Cardozo ve Bosingwa'nın Fenerbahçe maçı öncesi sakatlıkları bulunuyor.

Bordo-mavili takımın güçlü rakibi karşısına Onur Recep Kıvrak, Zeki Yavru, Belkalem, Mustafa Akbaş, Musa Nizam, Medjani, Constant, Mehmet Ekici, Sefa Yılmaz, Waris ve Yatabare muhtemel 11'i ile sahaya çıkması bekleniyor.

Hüseyin Avni Aker Stadı'nda 20.00'de başlayacak karşılaşmayı Fırat Aydınus yönetecek.

- Taraftarlara uyarı

Trabzonspor Kulübü, Fenerbahçe maçı öncesi taraftarlara uyarı yaptı.

Bordo-mavili kulübün internet sitesinden yapılan açıklamada, TFF ve UEFA talimatları gereği stadyumlarda meşale yakmanın, stadyumlara yanıcı, yakıcı maddeler sokmanın, sahaya konfeti, su şişesi ve benzeri maddeler atmanın, koltuk kırmanın, merdiven boşluklarına oturmanın ve kötü tezahüratta bulunmanın kesinlikle yasak olduğu anımsatılarak, şu ifadelere yer verildi:

"Ayrıca takımımızın daha önce oynadığı müsabakalarda taraftarlarımızın yaktığı meşaleler ve rakip takım veya takımlara yönelik kötü tezahüratları kulübümüzün ciddi oranda ceza ödemesine neden olmuştur. Bu cezalar her tekrarda katlanarak artmakta ve sonuç olarak daha da ağır boyutlar kazanmaktadır. Ayrıca bu cezaların kulübümüze getireceği zararların yanı sıra, sebebiyet verenler de yasa gereği maddi ve manevi çok ciddi yaptırımlarla karşı karşıya kalacaklardır. Tüm taraftarlarımızdan konuya gereken hassasiyeti göstermelerini ve takımımızı maç boyunca centilmence desteklemelerini bekliyoruz."


Kaynak: