Son Dakika Haberler

Trabzonspor'da ikinci Vahid Halilhodzic dönemi (2)

Eklenme Tarihi: 15.07.2014 - 17:43

Halilhodzic: "Birçok kulüpten teklif aldım. Gerçekten teklif ettikleri rakamların deyim yerindeyse çılgınca rakamlar olduğunu söyleyebilirim ama benim İbrahim başkana verdiğim söz, paranın çok ötesinde" "Geçen seneden daha başarılı sonuçlar alacak bir takım yaratmaya çalışacağız. Şampiyonlar Ligi'nde oynamaya, başarılı sonuçlar almaya çalışacağız" "(Colman ve Malouda) Bu arkadaşlar bizle çalışmaya başlayacaklar. Geçen sene iyi bir sezon geçirmediklerini biliyorum ama hazırlık döneminden sonra

TRABZON (AA) - Trabzonspor ile 2 yıllık sözleşme imzalayan Vahid Halilhodzic, "Birçok kulüpten teklif aldım. Gerçekten teklif ettikleri rakamların deyim yerindeyse çılgınca rakamlar olduğunu söyleyebilirim ama benim İbrahim başkana verdiğim söz, paranın çok ötesinde" dedi.

Mehmet Ali Yılmaz Tesislerindeki imza töreninde basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Halilhodzic, Fransa'nın Monaco takımından 5 milyon avroluk teklif alıp almadığına yönelik bir soru üzeri, "Birçok teklif aldım. Gerek Avrupa kulüpleri gerekse Avrupa'nın bazı ülkelerinden milli takımı çalıştırmam konusunda teklifler geldi. Hatta ABD'den teklif geldi. Şimdi artık bunlar için konuşmak istemiyorum. Trabzonspor'a geldim ve çalışmak istiyorum" ifadelerini kullandı.

Trabzonspor'a gelişinin kendi tercihi olduğunu söyleyen Halilhodzic, "Hiç kimse bu konuyla ilgili bana bir karşı tavırda bulunmadı. Ben gelmek istedim. Bu benim kararım. Tabi ki birçok kulüpten teklif almak gurur verici, insanın hoşuna gidiyor. Bunu inkar etmeyeceğim. Şu andan itibaren tek kaygım, endişem Trabzonspor'un başarısı. Bunun için bütün ilgimi, yoğunluğumu vereceğim. Gerçekten teklif ettikleri rakamların deyim yerindeyse çılgınca rakamlar olduğunu söyleyebilirim ama benim İbrahim başkana verdiğim söz, paranın çok ötesinde" diye konuştu.

- "Böyle çalışan tek deli, çılgın insan benim"

Trabzonspor'a ilk gelişinin tesadüf olduğunu anlatan Boşnak çalıştırıcı, şöyle devam etti:

"O dönemde Fransa'yı olabildiğince çabuk bir şekilde terk etmek istiyordum. O dönemde benimle ilk temasa geçen kulüp Trabzonspor'du. Hatta bununla ilgili ilk temasa geçtikten sonra Beşiktaş o dönemde Trabzonspor'un teklifinin iki katını teklif etmişti. Ben Trabzonspor'a sözümü vermiştim. Bu şekilde çalışan belki tek deli, çılgın insan benimdir. Bu benim. Benim çalışma tarzım bu. Bu sefer tekrar geldim. Bu gelişimde de İbrahim başkan ve diğer yöneticilerle görüştüm. Görüşmelerimizde tabi ki başarılı sonuçlar almaya çalışacak bir takım oluşturmamız gerektiği konusunda mutabıkız. Geçen seneden daha başarılı sonuçlar alacak bir takım yaratmaya çalışacağız.  Şampiyonlar Ligi'nde oynamaya, başarılı sonuçlar almaya çalışacağız. Bu her zaman bana bağlı bir şey değil. İyi bir takım oluşturmaya çalışacağız. Bu oluşturacağımız takım İstanbul'daki 3 takımla rekabet edebilecek bir takım olacak. Başarıp başarmayacağımızı zaman gösterecek."

Futbola hayran, aşık olduğunu söyleyen Halilhodzic, "Başka yerde çok daha fazla para kazanabilirdim. Ben bugün zengin bir insansam bunu futbola borçluyum. Antrenmana geldiğim her gün büyük bir mutluluk, keyifle, hırsla, kazanma azmiyle geldim. Çalışacağım son güne kadar bu böyle olur. Eğer hırsımı kaybettiğim gün, sadece parayı düşündüğüm gün, o gün futbolu bırakacağım. İyi bir şekilde yaşamak için yeterince param var. Benim için para her şey değil ama bugün içinde yaşadığımız toplumda paranın getirdiği güç hepimizi sarsmış durumda. Bunu kabullenmemiz gerekiyor ama çalışma azmi ve iş disiplini ve özveri, bunların hepsi bize başarıyı, parayı getirecektir. Oyuncularımıza bunu söyleyeceğiz. Şunu da biliyorum ki benim gibi düşünen çok az sayıda antrenör ve oyuncu var" ifadelerini kullandı.

- "Yüksek düzeyde kazanma azmim var"

Dünya Kupası'nda çalıştırdığı Cezayir'in futbola çok büyük bağlı bir ülke olmadığını söyleyen Halilhodzic, "Ama şunu da söylemek gerekirse Cezayir halkı da Trabzon halkı gibi futbolu seviyor. Dünya Kupası'na çok iyi hazırlandık, çalıştık. Son Dünya Kupası'nda şampiyon olan takımı neredeyse mağlup edebilirdik, elimizden kaçırdık. Bugün Trabzon'dayız. Yeni bir kazanma azmimiz ve hırsımız var. Sporda ve futbolda sadece zirvede kalanlar unutulmaz. Vasat ya da vasatın altında bir performans beni hiçbir şekilde ilgilendirmiyor. Tabi ki zirvede olmak için çok ama çok çalışmak lazım. Büyük bir rekabet için de çalışmak lazım. Benim için kazanma hırsı hiçbir şekilde azalmış veya değişmiş değil. Hala yüksek düzeyde kazanma azmi var. Dostum İbrahim'e bu konuda asla ihanet edemem. Tabi ki başarılı olacak mıyız kazanabilecek miyiz bunu şu anda bilemiyorum ama hiç şüpheniz, endişeniz olmasın Trabzonspor'da yapacağımız çok iş var" dedi.

Halilhodzic, Trabzonspor'un bazı maçlarını kasetten izlediğini ifade ederek, "Şu an yeni transfer yapabilmek için oyuncu arayışı içindeyiz. Yeni ve iyi, takıma katkı sağlayacak 3-4 oyuncu almamız lazım. Sıkı ve iyi çalışmayla iyi bir takım yaratacağımızı düşünüyoruz. Bu oluşturacağımız takım, İstanbul'daki 3 büyük takım karşısında hangi sonucu alacak, bunu şimdiden kestirebilmek zor ama İbrahim başkanın bizden beklentileri, onun ulaşmak istediği hedefler son derece yüksek hedefler. Şampiyonlar Ligi'nde oynamamızı istiyor. Dünya Kupası'ndan sonra en güzel turnuva Şampiyonlar Ligi. Bunu başarabilecek miyiz, şimdi söylemek zor. İnsanlara söz vermek çok kolay bir şey. Ben bugün oyuncularıma başkan olmak üzere ulaşmak istediğimiz hedefler olduğunu söyledim. Aynı kazanma hırsı başarma azminin oyuncularda olması gerektiğini söyledim. Bu noktadan itibaren herkes elinden gelen gayreti göstermeli" diye konuştu.

- Cezayir'deki başarı

Cezayir Milli Takımının Dünya Kupası'ndaki başarısı nedeniyle büyük gurur duyduğunu ifade eden Halilhodzic, "Cezayir Milli Takımının başına geldiğimde Afrika takımları içerisinde 11. sıradaydı. Şu an Afrika'da milli takımlar sıralamasında birinci sıraya ulaşmış durumda. Ben bu göreve başladığımda FIFA'da 52. şimdi 11. sıraya ulaşmış durumda. Ama bu başarının yakalanmasının arkasında inanılmaz bir çalışma vardır. Gerek Brezilya, Avrupa olsun birçok ülkenin vatandaşları Cezayir Milli Takımı'nın Dünya Kupası'ndaki performansını büyük bir keyifle izlediler. Sadece aldığımız sonuçlar değil oyunumuzun kalitesini beğendiler. Bunun arkasında 3 yıl boyunca yaptığımız inanılmaz bir çalışma var" dedi.

Halilhodzic, Brezilya'dan Cezayir'e dönüşlerinde inanılmaz karşılandıklarını anlatarak, "Bu benim yaşadığım en büyük tatmindi. Bu, parayla satın alınabilecek bir şey değil. Bu paha biçilemez bir şeydi. Sonrasında Cezayir Cumhurbaşkanı ve Başbakanıyla görüşmelerim oldu. Cumhurbaşkanıyla 45 dakika süren bir görüşme yaptım. Bu her antrenörün hoşuna giden bir şey. Demek ki çalışmalarınız onlar tarafından beğenilip takdir ediliyor. Cezayir Milli Takımından ayrılmak kolay olmadı. Benim gitmemi istemediler ama ben kararımı almıştım, bugün artık Trabzon'dayım. 8 yıl önce bu kulübe gelmiştim ama taraftarlar beni unutmamışlar" diye konuştu.

- Colman ve Malouda konusu

Halilhodzic, Colman ve Malouda ile devam edilip edilmeyeceği konusunda bir soru üzerine de şu ifadeleri kullandı:

"Bu arkadaşlar bizle çalışmaya başlayacaklar. Geçen sene iyi bir sezon geçirmediklerini biliyorum ama hazırlık döneminden sonra onlarla ilgili kararımı almak istiyorum. Öncelikli onlarla biraz konuşmak istiyorum. İyi oyuncular olduklarını biliyorum. Bazı oyuncuların çok iyi oynamadıklarını biliyorum. Belki bazıları da çok iyi tutum davranışlar sergilememiş de olabilirler. Bu sabahki toplantıda yabancı oyuncularla ilgili bazı hususların altını çizdim. Futbolculara para kazanmanın yanı sıra sıkı şekilde çalışmanın, iyi ilişkiler kurmanın örnek birer insan olmalarının gerektiğini söyledim. Bunları kabul etmeyen gidebilir."

Takıma gelecek yeni oyuncular konusunda konuşmanın şu aşamada biraz zor olduğunu söyleyen Halilhodzic, "Konuşulan rakamlar inanılmaz düzeyde. Trabzonspor'un Fenerbahçe, Beşiktaş, Galatasaray'ın verdiği kadar çılgın rakamlara verme imkanı yok. Olabildiğince sakin bir şekilde transfer sürecini getirmek lazım ama bununla birlikte 3-4 belki de 5 iyi oyuncu almamız gerekiyor, tabi ki makul fiyatlarla" dedi.

Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu da Halilhodzic'e gelen teklifler konusunda, bazı kulüplerin kendilerine tazminat ödeme teklifinde bulunduğunu belirtti.

(bitti)


Kaynak: