Son Dakika Haberler

Trabzon Valiliği tarafından desteklenen, İstanbul Trabzon Federasyonu (İTF) ve Anadolu Eğitim Kültür ve İrfan Derneği (ANADER) iş birliğiyle düzenlenen festival 16 Ağustos'ta başlayacak İstanbul Trabzon Federasyonu Başkanı Çağlayan: "Türkiye'de ilk büyük film festivalini yapan Antalya, ikincisi de TUFFEST'tir. TUFFEST artık bir markadır"

Anadolu Ajansı haberine göre;
İSTANBUL (AA) - Trabzon Valiliği tarafından desteklenen, İstanbul Trabzon Federasyonu (İTF) ve Anadolu Eğitim Kültür ve İrfan Derneği (ANADER) iş birliğiyle düzenlenen "Trabzon Uluslararası Film Festivali" (TUFFEST), 16-26 Ağustos'ta sinemaseverlerle buluşacak.

Festivalin Grand Cevahir Hotel'de gerçekleştirilen basın toplantısında konuşan İstanbul Trabzon Federasyonu Başkanı Dursun Çağlayan, festivale Anadolu Eğitim Kültür ve İrfan Derneği Başkanı Asım Aykan ile yapılan görüşmelerin ardından karar verildiğini belirtti.

Çağlayan, etkinliğin iki ayağı olduğunu dile getirerek, "Bir tanesi sivil toplum kuruluşlarının, insan gücünün ve teknik ekibin birleşmesiyle beraber bu projenin yürütülmesi. İkinci ayağı da bunun ekonomik ayağıdır. Allah'a şükür bu ikisi de bizde var. Dolayısıyla biz bunu her şartta yapacağımıza arkadaşlara söz verdik." dedi.

Festivalin Trabzon'un yanı sıra İstanbul'da da destek görmeye başladığını ifade eden Çağlayan, "Türkiye'de ilk büyük film festivalini yapan Antalya, ikincisi de TUFFEST'tir. TUFFEST artık bir markadır." değerlendirmesinde bulundu.

Dursun Çağlayan, etkinlik kapsamında ciddi projeler oluşturulacağının da altını çizdiği konuşmasında, Trabzon'un bugüne kadar futbolcu fabrikası olduğunu, bundan sonra da yönetmen, oyuncu, senarist ve tiyatrocu yetiştiren bir fabrika olacağını kaydetti.

Anadolu Eğitim Kültür ve İrfan Derneği Başkanı Asım Aykan, önemli bir ilde önemli bir kültür faaliyetine imza atmak istediklerini söyleyerek, "Trabzon, antik çağdan beri değişik kültürlerin harmanlandığı, yaşandığı ve zenginliğe dönüştüğü önemli bir merkez." ifadelerini kullandı.

Kültür sanat alanında bir ilki gerçekleştirmek üzere yola çıktıklarına dikkati çeken Aykan, İTF ile gelecek nesillere 'Trabzon'un bir film festivali var' diyecekleri bir miras bırakacaklarını söyledi.

Festivalin Danışma Kurulu üyesi, sinema sanatçısı Engin Çağlar da Türkiye'nin birçok yerinde film festivalleri yapıldığına vurgu yaparak, Karadeniz'de bu konuda bir eksiklik olduğunu dile getirdi.

Trabzon'a ilişkin yapılacak her sanat etkinliğine destek vereceklerinin altını çizen Çağlar, şunları aktardı:

"Canımızdan kanımızdan Trabzon'u destekliyoruz. Gelecek sene 50. yılım olacak Türk sinemasında ama ilk günün heyecanını duyuyorum. Sizleri de böyle heyecanlı gördüğüm için çok mutluyum. İnşallah hayırlı uğurlu olacak. Trabzon Film Festivali'nde de olacağım. Birçok film organizasyonunun içinde olacağım ve yönlendireceğim. Tecrübemi, bilgimi en kalbi duygularımla ortaya koyacağım."

TBMM Başkanvekili Akif Hamzaçebi, İstanbul'un nüfusunun 1 milyon 700 bin olduğunu ifade ederek, " İstanbul gurbet yeriydi. Sadece Karadeniz'in Trabzon'un değil Anadolu'dan İstanbul'a insanlar gurbete gelirdi. Gurbet dediğimiz şeyi giderek hayatımızdan çıkarmaya başladık. Birkaç kimliğimiz var. Birkaç yerde birden yaşıyoruz." dedi.

Trabzon'da Kurtuluş Savaşı'nın ilk yıllarında 20 tane sinema olduğunu söyleyen Hamzaçebi, şöyle devam etti:

"Bir topluluğu millete dönüştüren en önemli şey kültürdür. Bizi bir arada tutan değerlerin tamamını ne kadar zenginleştirsek, ne kadar ileriye taşırsak ve bunu dünyaya duyursak o kadar başarılı oluruz. Biz ikinci yılında Antalya Film Festivali'ni geçeceği şeklinde büyük bir iddiayı ortaya koyduk. Antalya Film Festivalini hiç kimse küçümseyemez. Tutum oluşturan, ülkemize çok büyük katkıları olan festivaldir. Ama çok güzel bir şey oluyor bir başka festival de ortaya çıkıyor. Onun sinemaya, sanata ve ülkemize yapacağı katkıyı ölçmek mümkündür."

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan da etkinliğe imza atanları tebrik ederek, "Bir gazete çıkarılıyor olsa ve o gazetenin de genel yayın yönetmeni ben olsam, Trabzon'u tarif edin deseler, 'Trabzon Türkiye'nin çimentosudur.' derim. Birçok toplantıya katılıyoruz. Böyle güzel bir toplantıya ilk defa katılıyorum. Sanatı ön plana çıkaran bir toplantı ve de beni endişelendiren çok bir şey yok. Ben Türkiye'ye güvenen birisiyim. Bir sürü badireyi Allah'ın izniyle atlatacaktır." değerlendirmesinde bulundu.

AK Parti İstanbul Milletvekili Ahmet Hamdi Çamlı ise hayırlı olsun dileğinde bulunarak, "Antalya'da ve dünyanın çeşitli şehirlerinde film festivalleri var. Trabzon'da niye olmasın. Hem en güzelini yaparız hem de canlı canlı. Biz 15 Temmuz'da en çok gişe yapmış filmi çekmişiz zaten. Allah'ın izniyle Trabzon Film Festivali de bu tür milli yapımlarla aile kültürünü gösteren filmlere sahne olur." diye konuştu.

Etkinlikte eski Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe de bir konuşma yaptı.

Yoğun bir katılımla gerçekleştirilen etkinliğe AA İstanbul Haberleri Editörü Hüseyin Altınalan ile Kültür Sanat Haberleri Editörü Bünyamin Yılmaz da katıldı.



Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English