Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Trabzon Havalimanı'nda uçağın pistten çıkması

Trabzon Havalimanı Mülki İdare Amiri Hatipoğlu: "Şükürler olsun ki hiç kimsenin burnu kanamadan da bu operasyon gerçekleşmiş oldu, havalimanımız uluslararası trafiğe tekrar açıldı" "Uçağın teknik araştırmalarını yapacaklar, uçup uçmayacağına ondan sonra veya ne kadarlık bir maliyetle uçacağına, hangisinin daha ekonomik olacağına firmanın sahipleri karar verecek"

Anadolu Ajansı haberine göre;
TRABZON (AA) - Trabzon Havalimanı Mülki İdare Amiri Numan Hatipoğlu, pistten çıkan Ankara-Trabzon seferini yapan yolcu uçağının bulunduğu yerden kaldırılmasıyla ilgili "Şükürler olsun ki hiç kimsenin burnu kanamadan da bu operasyon gerçekleşmiş oldu, havalimanımız uluslararası trafiğe tekrar açıldı." dedi.

Vali Yardımcısı Vekili ve Ortahisar Kaymakamı Hatipoğlu, Trabzon Havalimanı VIP Toplantı Salonu'nda düzenlediği basın toplantısında, olayın sonrasındaki gelişmelere ilişkin bilgi verdi, soruları yanıtladı.

Hatipoğlu, burada yaptığı konuşmada, uçak enkazını kaldırma işleminin dün başarılı bir şekilde sona erdiğini anımsattı.

Bu çalışmanın çok uzun bir süreç aldığını dile getiren Hatipoğlu, “Bu kapsamda hem kamu kurum ve kuruluşlarımızdan hem firmadan hem de onların sağladığı diğer hizmet kuruluşlarından büyük bir özveri ve iş birliği içerisinde faaliyetimiz gerçekleşti." dedi.

Hatipoğlu, alanın uçuşlara 24 saat süreyle kapalı olacağını beyan ettiklerini belirterek, havalimanını gece 02.15 itibarıyla trafiğe açtıklarını aktardı.

Bu kapsamda gereken her türlü tedbiri almaya çalıştıklarını vurgulayan Hatipoğlu, şöyle devam etti:

“Büyük bir uyum içerisinde bir kurtarma gerçekleştirildi. Yavaş olmasının sebebini defalarca söyledik, uçağın bir bütün halinde kaldırılması. Bu noktada ben özellikle DHMİ'nin ARFF birimine, Ankara'dan gelen ekip de vardı, yine buradaki DHMİ personelimize, bunun dışında görev alan, yardımcı olmaya çalışan pek çok kurum kuruluş var, onların hepsine özellikle teşekkür etmek istiyorum. Sayın Valimiz Yücel Yavuz'un sürekli olarak talimatlarını aldık ve uyum içerisinde onlarla birlikte bu gereği yerine getirdik.”

Hatipoğlu, Trabzon'da bugün yağışların başladığına dikkati çekerek, “Bu faaliyet perşembe gününden sonra havanın bozacağı durumuna göre yapıldı. Şükürler olsun ki hiç kimsenin burnu kanamadan da bu operasyon gerçekleşmiş oldu, havalimanımız uluslararası trafiğe tekrar açıldı.” diye konuştu.

Bir gazetecinin, "Uçak ne zaman buradan gönderilecek, bagajlar ne zaman teslim edilecek” sorusu üzerine ise Hatipoğlu, "Onunla ilgili bugün öğleden sonra bir çalışma yapılacak. Havalimanı emniyet şube müdürlüğümüz kontrolünde yer hizmet kuruluşu ve ilgili firmanın temsilcisi ile bagajların tespiti yapılarak, uygun bir alana nakli gerçekleştirilecek, öğrendiğimiz kadarıyla firma teslimatla ilgili kendisi özel bir program oluşturacak, ondan sonra olacak. Bugün öğleden sonra bu faaliyete başlayacağız.” dedi.

Havalimanının pisti ile ilgili iddiaların anımsatılması üzerine ise Hatipoğlu, “Ulaştırma Bakanımız bu konuyla ilgili nihai yanıtı verdiler. Zannediyorum bu yeterlidir.” ifadesini kullandı.

Hatipoğlu, kurtarma maliyetiyle ilgili soru üzerine de “Nihai olarak bu uçak ve sigorta firmasının bileceği bir şey, tabii burada havalimanı ile ilgili maliyetlerimizi de DHMİ yine ilgili firmayla görüşecek. Muhakkak ki gereği yapılacak.” değerlendirmesinde bulundu.

Bir başka gazetecinin "Sigorta firmasının kal kararı verdiği öğrenildi, doğru mu?” sorusuna da Hatipoğlu, “Onunla ilgili nihai bir bilgim yok. Sadece şunu paylaşmak isterim, sigorta şirketinin temsilcisi olarak burada olan bir uzman var. O uzmanın 'açıkçası şimdiye kadar gördüğüm en güzel iş birliği, koordinasyonun ve mühendislik çalışmasının olduğu bir uçak kurtarma takip ettim' şeklinde bir ifadesi oldu şahsıma. Bunu da buradan ayrıca paylaşmak isterim.” şeklinde yanıt verdi.

Hatipoğlu, "Bu sürecin ne kadar süreceği" sorusu üzerine "Tabii uçağın teknik araştırmalarını yapacaklar, uçup uçmayacağına ondan sonra veya ne kadarlık bir maliyetle uçacağına, hangisinin daha ekonomik olacağına firmanın sahipleri karar verecek.” diye konuştu.

Toplantıya, Trabzon Havalimanı Baş Müdürü Ahmet Aydın, Trabzon Havalimanı Baş Müdür Yardımcısı Musa Sırtkaya, ARFF Müdür Vekili Sezgin Değirmenci, Havalimanı Emniyet Şube Müdür Vekili Hasan Şimşek de katıldı.



Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English