Son Dakika Haberler

FETÖ'nün askeri yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında tutuklu eski astsubay ve 4 eski uzman çavuşun yargılanmasına başlandı "FETÖ imamı", İzmir'den Hakkari'ye giderek ilgilendiği askerin telefonuna "ByLock" programını yüklemiş

Anadolu Ajansı haberine göre;
TRABZON (AA) - Trabzon'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında tutuklu eski astsubay ve 4 eski uzman çavuşun yargılanmasına başlandı.

Trabzon 3. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya, tutuklu sanıklar Mevlüt Büyükgüllü, Yakup Atçı, Yunus Coşgun, Yavuz Selim Bilgen ve Eray Kurt ile yakınları ve avukatları katıldı.

Tutuklu sanık eski Astsubay Mevlüt Büyükgüllü savunmasında, "ByLock" programını kullanmadığını, 2014 yılında "ByLock" tespit edildiği belirtilen telefon hattının 2015 yılında eşi tarafından açtırıldığını savundu.

Büyükgüllü, 2014'te Ankara Kara Harp Okulunda kursiyer olarak görev yaptığını ve arkadaş ortamlarında internetini açtığını ileri sürerek, bu arkadaşlarından birinin wi-fi üzerinden "ByLock" programını indirmiş olabileceğini iddia etti.

Mezun olduktan sonra 2011 yılında Siirt Jandarma Özel Harekat Taburu'na atandığını aktaran Büyükgüllü, burada aynı taburdan bir arkadaşıyla ev tuttuklarını ve tanıştıkları tanık M.Y'yi ev arkadaşı olarak kabul ettiklerini, tanığın sohbetlere gittiğini ve kendisini de götürebileceğini söylemesi üzerine kabul etmediğini öne sürdü.

Büyükgüllü, tanık M.Y'nin ev giderlerini karşılamaması üzerine tartışarak evden çıkardıkları için kendisine husumet beslediğini ve kendini kurtarmak için ismini verdiğini iddia etti.

Sanık eski Uzman Çavuş Yakup Atçı ise maddi imkansızlıklar nedeniyle ailesinin kendisini dershaneye gönderemediğini, hafta sonları ders çalışmak için bu yapıya ait evlerde kaldığını söyledi.

Yapıyla bağını 17-25 Aralık'tan sonra kopardığını savunan Atçı, şu ifadeleri kullandı:

"Beni sürekli aradılar. İş yerime gelmelerinden korktuğum için çağırdıkları yere gittim. Bu örgütle bağım pamuk ipliğiyle bağlıydı. Bana güvenmedikleri için benimle bilgi paylaşmıyorlardı. Onlarla mecburiyetten geçirdiğim her saniye için çok pişmanım. Benimle tekrar irtibat kurmaya kalkıştılar. Hasan kod isimli şahsa evime bir daha gelmemesini söyledim. Her seferinde kapıyı açmazdım. Işıkları kapatırdım. Bu şekilde irtibatı tamamen kestim."

Mahkeme başkanının "Kod isim kullandıklarını nereden biliyorsun" diye sorması üzerine Atçı, kendisine de kod isim verdiklerini ve görüştüğü kişilerin gerçek isimlerini sorduğunda gizlediklerini kaydetti.

- FETÖ imamı, İzmir'den Hakkari'ye giderek "ByLock" yüklemiş

Üzerine kayıtlı telefon hattını 5 yıldır kullandığını belirten Atçı, İzmir sorumlusu olan "Selami" kod isimli FETÖ imamının Hakkari'ye gelerek "ByLock" programını telefonuna yüklediğini kaydetti.

"ByLock" programıyla sadece "Çağrı" kod adlı kişi ile görüştüğünü öne süren Atçı, "Programa o beni ekledi. Çağrı, cemaat içinde benimle ilgilenen kişiydi. Daha doğrusu benim son zamanlarda cemaatle ilişkim pamuk ipliğiyle bağlıydı. Sürekli tartışma halinde olduğum için sürekli beni ikna etmeye çalışıyordu. Yaklaşık 3-4 ay mesajlaştık. Mesajların içeriğinde 'evde misin, işte misin' diye soruyordu. Kendisiyle İzmir'deyken yüz yüze de kendi evinde görüştük." diye konuştu.

Tutuklu sanıklar eski uzman çavuşlar Yavuz Selim Bilgen ve Yunus Coşgun da üzerlerine atılı suçlamaları kabul etmedi.

Duruşmaya Eskişehir H Tipi Cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katılan tutuklu sanık eski Uzman Çavuş Eray Kurt ise üzerine atılı suçlamaları reddederek, 15 Temmuz'da çocuğunun sünnet düğünü nedeniyle izinli olduğunu ileri sürdü.

Sanık avukatları ve savcı beyanının ardından mahkeme heyeti, sanık Yakup Atçı'nın tahliyesine, diğer sanıkların tahliye talebinin reddine karar vererek duruşmayı erteledi.




Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English