Son Dakika Haberler

TOSFED Olağanüstü Genel Kurulu başladı

Eklenme Tarihi: 05.12.2015 - 14:05

Genel kurulda Serkan Yazıcı ve Ümit Ülkü, başkanlık için yarışıyor

ANKARA (AA) - Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu (TOSFED) Olağanüstü Genel Kurulu, Ankara'da başladı.

Başkent Öğretmenevi'nde gerçekleştirilen genel kurulda divan başkanlığına Levent Uysal seçildi. Genel kurulda 200 delegeden, 156'sının hazırun cetvelini imzalamasıyla gerekli çoğunluğa ulaşıldı. 

Genel kurulda eski pilotlardan Serkan Yazıcı ve halen pilotluğunu sürdüren Ümit Ülkü, başkanlık için yarışıyor.

Başkan adaylarından Serkan Yazıcı, 1 ay önce başkanlık için adaylığını açıkladığını belirterek, "2011'de aktif sporculuğa ara verdim ancak sporculara ve federasyona desteğim sürdü. Otomobil sporları bir süredir bitkisel hayattadır. Son dönemde genç sporcuların Avrupa'daki başarıları için devletin desteğini alarak, teşvik programlarının hazırlanması gerekir. Kısa ve uzun vadeli projeler hazırladık. Otomobil sporlarında 'zengin' imajını kırmak istiyoruz" diye konuştu.

  Diğer başkan adayı Ümit Ülkü ise bugünkü genel kurulun otomobil sporları tarihinde bir dönüm noktası olduğunu belirterek, şöyle konuştu:

"TOSFED çok büyük bir kurum ve çok değerli bir markadır. TOSFED ve Milli Eğitim Bakanlığı ile yapacağımız projeyle otomobil sporlarının tüm eğitim kurumlarına girmesini hedefliyoruz. Kenan Sofuoğlu nasıl dünya şampiyonlarında yarışarak Motosiklet Federasyonu'na değer katıyorsa bizim projemizle yetişecek çocuklarımız da aynı şekilde bize değer katacaktır. Biz bu işe gönül verdik. Federasyonun var olma sebebi, kulüpleri desteklemesi gerekliliğidir. Biz bunun sözünü veriyoruz."

Başkan adaylarının konuşmasının ardından oy verme işlemine geçildi. 


Kaynak: