Torku Konyaspor-Galatasaray maçından notlar

Eklenme Tarihi: 13.12.2014 - 22:05

Torku Konyaspor, 42 bin kişilik Konya Büyükşehir Belediyesi Torku Arena'da ilk kez "3 büyükler"den bir takımla karşı karşıya geldi

KONYA (AA) - Spor Toto Süper Lig'in 13. haftasında Galatasaray ile karşılaşacak olan Torku Konyaspor, yeni stadyumunda ilk defa "3 büyükler"den bir takımı ağırlıyor.

İki takım arasında geride kalan 26 lig maçından 20'sini Galatasaray, 2'sini Konyaspor kazandı, 4 karşılaşma da berabere sonuçlandı.

Sarı-kırmızılıların 53 golüne, yeşil-beyazlılar 16 golle yanıt verebildi. Geçen sezon İstanbul'da yapılan maçı Galatasaray 2-1 kazandı, Konya'daki randevu golsüz bitti.

Süper ligin 12. haftasını 12 puanla 8. sırada geçen Torku Konyaspor, liderlik yarışında yara almak istemeyen Galatasaray'ı Konya Büyükşehir Torku Arena'da konuk etti. 13. hafta mücadelesinde iki takım taraftarı da takımlarını yalnız bırakmadı. Torku Konyaspor ve Galatasaray taraftarı stadın tamamını doldurdu.

Geçmiş sezonlarda Galatasaray forması giyen Hasan Kabze'yi hem Torku Konyaspor hem de Galatasar taraftarı çağırarak alkışladı. Maçı Torku Konyaspor Kulübü Başkanı Ahmet Şan ve Galatasaray Kulübü Başkanı Duygun Yarsuvat müsabakayı protokol tribününden izledi.

- Konyaspor 15 maçtır Galatasaray'ı yenemiyor

Torku Konyaspor, Galatasaray'ı ligde 15 maçtır yenemiyor.

Sarı-kırmızılı ekip karşısında ligdeki son galibiyetini 2003-2004 sezonunun ilk yarısında evindeki maçta 1-0'lık sonuçla alan Torku Konyaspor, rakibiyle daha sonra yaptığı 15 karşılaşmadan 12'sini yitirdi, 3'ünde berabere kaldı, hiç galip gelemedi.

- 4 futbolcu ceza sınırında

Galatasaray'da Torku Konyaspor maçı öncesi 4 futbolcu sarı kart ceza sınırında bulunuyor.

Sarı-kırmızılı ekipte üçer sarı kartlları bulunan Selçuk İnan, Burak Yılmaz, Semih Kaya ve Yekta Kurtuluş, mücadelede kart görmeleri durumunda 14. haftadaki Mersin İdmanyurdu maçında forma giyemeyecek.

- Maç öncesi kareografi

Torku Konyaspor taraftarı Galatasaray maçı önce karografi yaptı. Taraftar teknik direktör Aykut Kocaman ve futbolcuların bulunduğu "Coğrafya yalan söylemez. En büyük biziz" dev pankartını açtı. 


Kaynak: