Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

"Torba Kanun" Tasarısı, Plan ve Bütçe Komisyonu'nda

Muhalefetin "Memurların iş güvencesini ortadan kaldırdığı" iddiasında bulunduğu maddenin görüşmeleri, tartışmalı başladı

Anadolu Ajansı haberine göre;
TBMM (AA) -  TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda, "Torba Kanun" tasarısında yer alan ve  "Memurların iş güvencesini ortadan kaldırdığı" eleştirilerine neden olan maddenin görüşmeleri, tartışmalı başladı.

Komisyon, tartışmalı olduğu gerekçesiyle görüşmeyerek atladığı İdari Yargılama Usulü Kanunu'nda değişiklik yapan, memurlara ilişkin düzenlemeyi ele alıyor.

Muhalefet milletvekilleri, memurlar hakkındaki atama, görevden alma, göreve son verme, naklen veya vekaleten atama, yer değiştirme, görev ve unvan değişikliği işlemleriyle ilgili mahkeme kararlarına ilişkin 82. maddeyi eleştirdi.

CHP Ankara Milletvekili İzzet Çetin, tasarının 82. maddesinin, kamu çalışanlarının iş güvencesini yok ettiğini ileri sürerek, "Onları hallaç pamuğu gibi atabilecek, kendi içinde hesaplaşmayı buraya taşıdığınız bir düzenleme. Bu maddede rejim değiştiriyorsunuz" dedi.

CHP Denizli Milletvekili Adnan Keskin, kamu adına güç kullanacak kurumların belli olduğunu, ancak bugün bu kurumların işlemez hale geldiğini savundu.

Keskin, "maço bir anlayışla", kamu görevlileri hakkında yapılan her türlü idari tasarrufların, telafisi güç veya imkansız zararlar doğurmayacağı hükmünün getirildiğini belirtti. Keskin, hukuk devletinde böyle bir anlayışın yer alamayacağını savundu. 

Şark kurnazlığıyla aynı hükmün askeri personele de uygulanması için madde teklif edildiğini ifade eden Keskin,  "Hileyi şeriye. Bu, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni bedevi kabilesi devleti görmenin anlayışıdır. Türkiye, muz cumhuriyeti değildir. Taslağı Soma'daki aileler için getirdiniz, ama Soma süreci geride kaldı, hukuksuzluk, keyfilik, adaletsizliği hayata geçirmek için taslağı devreye soktunuz. Anayasayı ihlal ederseniz, sizin karşınızda da başkalarının başka güç kullanma hakkını meşrulaştırırsınız. Tarihte de böyle olmuştur" dedi.

AK Parti Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer'in, "Açıkla ne olmuştur?" sözlerine Keskin, "Senin kafan almaz" diye karşılık verdi. 

Bu sözlere AK Parti Adana Milletvekili Mehmet Şükrü Erdinç tepki gösterdi. 

İki milletvekilinin ayağı kalkıp, birbirinin üzerine yürümeye çalışması, milletvekilleri tarafından engellendi. 

Keskin'in, "Hem getireceksiniz hem efelik yapacaksınız" demesi üzerine, Erinç, "Hepsini yapacağız" dedi.

MHP Antalya Milletvekili Mehmet Günal, "Buna getiren, buna katlanır. Niye kızıyorsunuz" dedi.

Sendika ve Türkiye Barolar Birliği temsilcileri de tasarıya karşı çıktı. 

Madde, kamu görevlileri hakkındaki atama, görevden alma, göreve son verme, naklen veya vekaleten atama, yer değiştirme, görev ve unvan değişikliği işlemleriyle ilgili olarak verilen iptal ve yürütmenin durdurulmasına ilişkin mahkeme kararlarının gereğinin yerine getirilmesi için tanınan 30 günlük süreyi, 2 yıla çıkarıyor.

Tasarı, geri dönüşlerdeki atamalarda da değişiklik yapıyor, dava konusu kadro boş da olsa bu kadroya atama yapılmasının önüne geçiyor. Kamu görevlisinin, kazanılmış hak aylık derecesine uygun başka bir kadroya atanması öngörülüyor.


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English