Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

TKDK ile TAB arasında arıcılık projeleri protokolü

Anadolu Ajansı haberine göre;
ANKARA (AA) - Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) ile Türkiye Arı Yetiştiricileri Merkez Birliği (TAB) arasında, yatırımcıların arıcılık projelerini ücretsiz hazırlayabilmesi için işbirliği protokolü imzalandı.

TKDK'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, Kurum ile TAB arasında "Eğitim ve Proje Hazırlama İşbirliği Protokolü" imzalanırken, bu protokolle, küçük ölçekli yatırımcıların kırsal kalkınma hibelerinden daha etkin yararlanması amaçlandı.

İmza töreninde konuşan TKDK Başkanı Hakan Kalender, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba'nın küçük ölçekli işletmelerin projelerinin ücretsiz hazırlanmasıyla ilgili talimatlarıyla bu çalışmayı yaptıklarını bildirdi.

Katılım Öncesi Kırsal Kalkınma Aracı (IPARD) Programı kapsamında 2011'den beri 42 ilde hibe verdiklerini anımsatan Kalender, Kuruma sunulan 11 bin projeye 3 milyar liranın üzerinde hibe verdiklerini, bu hibelerle yaklaşık 7 milyar liralık yatırım yapıldığını aktardı.

Kalender, içinde arıcılığın da olduğu çok geniş alanda destek verdiklerine işaret ederek, şunları kaydetti:

"Arıcılık, hem proje sayısı hem istihdam hem de kırsal alandaki ekonomiyi çeşitlendirmek açısından çok değer verdiğimiz konulardan birisi. O yüzden bu protokolü yaptığımız için mutluyuz. Küçük işletmeler kırsalda istihdamı sağladığı için kırsalda gelişime ve kalkınmaya doğrudan katkı sağlıyor. Beraber eğitimleri yapacağız, il koordinatörlüklerimiz de maksimum katkıyı sağlayacak. Vatandaş sizinle irtibata geçip ücretsiz projesini hazırlayarak bize sunacak. Arıcılıkta dünyada 2. sıradayız, çok güzel bir floramız var. Bunu daha da iyi noktalara getirmeliyiz."

Protokole göre, TAB personeline Tarım Reformu Genel Müdürlüğü ve TKDK tarafından IPARD başvuru dosyası ve iş planı hazırlama eğitimi verilecek. Küçük yatırımcının başvuru dosyaları ve iş planları bu personel tarafından hazırlanacak. Hazırlanan başvuru dosyaları ve iş planları için ilk aşamada ücret talep edilmeyecek, projeler kabul edildiğinde TKDK'dan alınacak danışmanlık hibesiyle bu ücretler ödenecek.




Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English