Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

"TİKA yılda 2 bin proje gerçekleştiriyor"

Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu: (1) "2002 yılında dünyada sadece 12 ofisi olan TİKA Sayın Cumhurbaşkanımızın ortaya koyduğu vizyonla 58 ülkede 60 ofise sahip ve yılda 2 bin proje gerçekleştiriyor. Şu ana kadar 20 bin proje gerçekleştirmiş" "Türkiye'nin birçok kurumu var. Birçok kurumda sarfiyat, gider ve bütçe kullanılıyor. Nedense TİKA bütçesi bu olmadığı halde milletimize yanlış, yalan aktarılarak, cehalet aktarılarak, TİKA itibarsızlaştırılmaya çalışılıyor"

Anadolu Ajansı haberine göre;
BURSA (AA) - Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, 2002 yılında dünyada sadece 12 ofisi bulunan Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığının (TİKA) bugün 58 ülkede 60 ofise sahip olduğunu ve yılda 2 bin proje gerçekleştirdiğini bildirdi.

Çavuşoğlu, A Haber canlı yayınında, muhalefetin TİKA konusundaki eleştirilerine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Türkiye'nin dış politika vizyonunu, gelecek projeksiyonunu okuyamayanların TİKA üzerinden saldırıya geçmesini milletin dikkatlerine sunduğunu belirten Çavuşoğlu, "TİKA'ya yöneltilen saldırıların sıradan siyasi polemik olmadığını düşünüyorum. TİKA'nın sarf ettiği bütçeyle ilgili olduğunu da düşünmüyorum." dedi.

TİKA'nın 2002 yılından itibaren 170 ülkede varlık gösteren kuruluş halini geldiğini anlatan Çavuşoğlu, şunları kaydetti:

"Kalkınma iş birliği sağlanarak gidilen ülkelerde, yerel halkların teveccühünü kazanarak adeta Türkiye'nin orada gülen yüzü olmuştur. TİKA gittiği bütün coğrafyalarda Türkiye'nin adalet ve hakkaniyet, kısacası dünya beşten büyüktür yaklaşımının somut göstergesi olarak karşımıza çıkıyor. TİKA'ya Türkiye içinde politika siyaset üretme iddiasında bulunan aktörlerin saldırmasının çok naif düşüncelerinin olduğunu düşünmüyorum. Bunun arkasında başka bir şey var. TİKA, çok önemli insanı diplomasi kurumumuz oldu. 2002 yılında dünyada sadece 12 ofisi olan TİKA, Sayın Cumhurbaşkanımızın ortaya koyduğu vizyonla 58 ülkede 60 ofise sahip ve yılda 2 bin proje gerçekleştiriyor. Şu ana kadar 20 bin proje gerçekleştirmiş."

Çavuşoğlu, TİKA'nın dünyanın neresinde mazlum varsa ona dokunduğunu belirterek, "Türkiye'nin birçok kurumu var. Birçok kurumda sarfiyat, gider ve bütçe kullanılıyor. Nedense TİKA bütçesi bu olmadığı halde milletimize yanlış, yalan aktarılarak, cehalet aktarılarak TİKA, itibarsızlaştırılmaya çalışılıyor." diye konuştu.

(Sürecek)




Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English