Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

TİKA Kenya'da dul kadınlara yardim eli uzattı

Başkanlık, ülkede yardıma muhtaç dul ve yoksul kadınlara gıda yardımında bulundu

Anadolu Ajansı haberine göre;
NAİROBİ (AA) - Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Kenya'da yardıma muhtaç dul ve yoksul kadınlara gıda yardımında bulundu.

TİKA'nın Nairobi Koordinatörlüğü tarafından ramazan dolayısıyla Nakuru eyaletindeki yüzlerce aileye içerisinde un, şeker ve yağ gibi temel gıda maddelerinin bulunduğu yardım paketleri dağıtıldı.

Gıda güvenliğinin ciddi sorun olduğu ülkede, özellikle çocuklarına bakmakla yükümlü kadınların bulunduğu hanelerin hedeflendiği dağıtımda, aileler kendilerine uzun vadeli gelir getirici projelerin yapılması temennisinde bulundu.

- "TİKA'nın desteği özellikle ülkedeki dul kadınlar için oldukça önemli"

TİKA'nın yardımlarından faydalanan 45 yaşındaki Züleyha Osman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kocasını AIDS hastalığı nedeniyle kaybettiğini belirterek yaklaşık 8 yıldır iki çocuğuna hem annelik hem de babalık yaptığını anlattı.

Osman, TİKA'nın yardımlarının özellikle bölgede yaşayan dul kadınlar için büyük önem taşıdığını ifade ederek bu yardımların daha sık yapılmasını ve kendilerine iş imkanlarının yaratılması talebinde bulundu.

Yardımlar için Türk halkına teşekkür eden Osman, "Bize bu yardımları gönderenlere çok teşekkür ediyoruz. Bizler, çoğunluğumuz dul kadınlarız. Çocuklarımız var, o nedenle sizin gibi hayırseverlerin yardımına ihtiyacımız var." diye konuştu.

TİKA Nairobi Koordinatörü Emre Yüksek de Kenya'daki en önemli problemlerden birinin, ülkede çok sayıda kadının eşleri tarafından terk edilerek çocuklarıyla ortada bırakılması olduğunu söyledi.

Yüksek, "Tabii her gıda dağıtımında farklı farklı tablolar görüyoruz ama Kenya'nın fakirlik ve gıda güvensizliği raporlarına baktığımızda bu konuda en çok mağdur olanların başında maalesef annelerin olduğunu görüyoruz." ifadesini kullandı.

Kadınların çeşitli hastalıklar nedeniyle sabit gelir getiren bir meslekte çalışamadığı için sürekli dışarıdan gelen yardımlara bağımlı olduğunu belirten Yüksek, devletin bu kadınlara yeteri kadar sosyal ödenek ayıramadığını, bu yüzden TİKA gibi kuruluşların çok önemli olduğunu söyledi.

TİKA, ramazan boyunca Kenya'da başta Nairobi olmak üzere ülkenin farklı eyaletlerinde gerçekleştirdiği projelerde çok sayıda iftar programı düzenleyerek 2 bin 500 kişiye gıda paketi ulaştırdı.

Dünya Gıda Programı 2017 raporunda, Kenya'daki kronik gıda güvensizliği, sağlık hizmetlerine sınırlı erişim, sağlık ve hijyen koşullarındaki kötü durumun, özellikle küçük çocuklar için optimal bakım ve beslenme şartlarını zorlaştırdığına işaret ediliyor.

Akut gıda güvensizliğiyle karşı karşıya bulunanların sayısının 2018'de 2,6 milyon kişi olduğu tahmin edilen Kenya'da, çocukların yaklaşık dörtte birinin gelişim geriliği yaşadığı, aynı yaştaki akranlarına göre zihin ve beden gelişimini geriden takip ettiği gözlemleniyor.




Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English