Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

TİKA'dan dost ve kardeş ülkelerin polisine eğitim

TİKA ile Emniyet Genel Müdürlüğü iş birliğinde yürütülen "Uluslararası Polis Eğitim İşbirliği Projesi" kapsamında bu yılın ilk çeyreğinde Türkiye ve diğer ülkelerde 196 emniyet mensubuna eğitim programı düzenlendi

Anadolu Ajansı haberine göre;
ANKARA (AA) - Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) ile Emniyet Genel Müdürlüğü iş birliğinde yürütülen "Uluslararası Polis Eğitim İşbirliği Projesi" çerçevesinde yılın ilk çeyreğinde Türkiye ve diğer ülkelerde 196 emniyet mensubuna eğitim programı yapıldı.

TİKA'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, projeyle dost ve kardeş ülkelerin emniyet teşkilatı mensuplarına yönelik ülke teşkilatlarının sahip oldukları tecrübelerin karşılıklı paylaşılması, suçla mücadelede ortak bilinç geliştirme ve iki ülke polis teşkilatlarının terminolojilerinde birlik sağlanması amacıyla hizmet içi ve uygulamalı eğitimler veriliyor.

Ayrıca projeyle, polislik uygulamalarındaki uluslararası standartların yaygınlaştırılması, bölgesel güvenlik sorunlarına koordineli ve eş güdüm halinde mücadele anlayışının geliştirilmesi, Türkiye'nin güvenlik iş birliği içinde olduğu ülkelerdeki üst düzey polis yöneticileri ile uzmanlık gerektiren birimlerde Türk polislerince verilecek eğitimlerle polislik alanında yaşanan gelişmelerden haberdar edilerek polis teşkilatlarındaki değişimlerin hızlandırılması amaçlanıyor.

Uluslararası Polis Eğitim İşbirliği Projesi kapsamında, 2018 eğitim programları çerçevesinde, Kırgızistan Devlet Başkanı başta olmak üzere üst düzey Kırgızistan yetkililerinin yakın koruma hizmetlerinde görevli polislere yönelik Kırgızistan'da korumanın amacı ve temel prensipleri, yaya ve araçlı koruma, bombalı saldırılara karşı harekat tarzı, araç tahliye, yakın koruma görevlisine yönelik atış uygulamaları gibi konuların yer aldığı "Önemli Kişileri Koruma Kursu" verildi.

Azerbaycan Emniyet Teşkilatı personeline yönelik teknik takip ve izleme tedbirlerinin geliştirilmesi, uygulamada geliştirilen yenilikler ile teknik cihazların kullanımı, iletişimin denetlenmesindeki mevzuat bilgisi, teknik takip ve benzeri alanların verildiği "Teknik Takip ve İzleme Temel Eğitimi Kursu" Azerbaycan'da düzenlendi.

Bosna-Hersek Emniyet Teşkilatına yönelik siber suç soruşturmaları ve uluslararası iş birliği, temel kavramlar ile temel internet bilgileri, internet üzerinde yapılan araştırma teknikleri, Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığının görev alanları, çocuk istismarı ve bilişim suçları alanlarının yer aldığı "Siber Suçlar Soruşturma Eğitimi Kursu" Bosna-Hersek'te verildi.

Tunus Emniyet ve Jandarma Teşkilatı personeline yönelik polis temel atış eğitiminde teorik ve uygulamalı alanların gösterildiği tabanca ile atış teknikleri ve kullanımı, tabanca ve tüfekle çeşitli atış alanları gibi bölümlerin yer aldığı "Atış Eğitici Yetiştirme Kursu" Tunus'ta yapıldı.

Makedonya Emniyet Teşkilatı personeline yönelik stratejik insan kaynakları yönetimi, iş analizi ve iş tasarımı, insan kaynakları yönetimi, planlaması, personel tedarik süreçleri, personel seçme ve yerleştirme eğitim ve geliştirme, kurum içi ilişkiler gibi konuların yer aldığı "İnsan Kaynakları Yönetimi Kursu" Türkiye'de gerçekleştirildi.

Karadağ Emniyet Teşkilatı personeline yönelik Göçmen Kaçakçılığı ve İnsan Ticareti hakkında genel bilgilendirme, temel özellikleri ve sebepleri, kullanılan yol ve yöntemler, ilgili ulusal ve uluslararası mevzuat, yönetim ve teknikler, risk analizi ve değerlendirmenin yer aldığı "Göçmen Kaçakçılığı ve İnsan Ticareti ile Mücadele Eğitimi Kursu" Türkiye'de düzenlendi.

Sırbistan Emniyet Teşkilatı personeline yönelik uyuşturucuların tanımlanması ve sınıflandırılması, uyuşturucu suç soruşturmaları, gizli soruşturmacı kullanımı, teknik takip, uyuşturucu suç soruşturulması iletişimin takip edilmesi ve durdurulması, fiziki takip, operasyon planlaması ve yönetimi, mülakat ve soruşturma teknikleri ve benzeri alanların yer aldığı "Uyuşturucu Suç Soruşturmaları Eğitimi Kursu" Sırbistan'da yapıldı.

Meksika Emniyet Teşkilatı personeline yönelik uluslararası polis iş birliğinin önemi, Interpol'ün amacı, yapısı, görev ve faaliyetleri, uluslararası haberleşme sistemleri ve veri tabanları, uluslararası kaçakçılık suçları, adli yardımlaşma, terör suçları, asayiş suçlarının da yer aldığı "Uluslararası Suçlarla Mücadele İşbirliği Kanalları Eğitimi Kursu" Türkiye'de verildi.

Özbekistan Emniyet Teşkilatı personeline yönelik ihtiyaçlar, kaygılar, beklentiler, deneyimsel öğrenme döngüsü, iletişim becerileri, ders anlatım teknikleri, bilgi yoklaması gibi konuların yer aldığı "Polis Eğiticilerinin Eğitimi Kursu" Özbekistan'da gerçekleştirildi.

Yemen güvenlik güçlerine yönelik operasyonel atış teknikleri, terör örgütleriyle mücadele, istihbarat, intihar saldırıları, analiz çalışmaları gibi konularda iki hafta süren uzmanlık eğitimi yapıldı.

Öte yandan, Kenya İçişleri Bakanlığı ile yapılan görüşmelerin akabinde Kenya Emniyet Teşkilatı personeline yönelik Türkiye tarafından hangi alanlarda eğitim iş birliğinin yapılacağının belirlenmesi amacıyla, ülkeye yönelik ihtiyaç analizi ziyareti düzenlendi. Ziyarette, Kenya makamlarınca önem arz edilen eğitimlerin gerçekleştirilmesi yönünde de gerekli çalışmalara başlanıldı.


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English