Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Ticaret borsalarının e-ticaret ortaklığı

Şanlıurfa ve Kızıltepe ticaret borsaları, İzmir Ticaret Borsasının oluşturduğu elektronik alım satım platformu e-Commodity Bazaar'a dahil oldu

Anadolu Ajansı haberine göre;
ŞANLIURFA (AA) - İzmir Ticaret Borsasının oluşturduğu elektronik emtia alım satım platformuna Şanlıurfa ve Kızıltepe ticaret borsaları da katıldı.

Borsalar arası iş birliği projelerini ele almak üzere Güneydoğu Anadolu'daki borsaları ziyaret eden 6 kişilik İzmir Ticaret Borsası heyeti, Gaziantep'in ardından Şanlıurfa'ya geçti.

Heyetin Şanlıurfa Ticaret Borsası'nı ziyaretinde İzmir, Şanlıurfa ve Kızıltepe ticaret borsaları arasında iş birliği protokolü imzalandı.

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili ve TBMM Avrupa Birliği Uyum Komisyonu Başkanı Mehmet Kasım Gülpınar, burada yaptığı konuşmada, lisanslı depoculuğun tarım için çok önemli olduğunu, bu konudaki iş birliğinin iki kentin ekonomisine büyük katkı sağlayacağını belirtti.

Şanlıurfa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kaya da 9,4 milyon dekar sulanabilir araziye sahip bir kent olarak pamuğun kendileri için stratejik bir ürün olduğunu, buğdayda da yüksek kaliteli üretimle ön plana çıktıklarını söyledi.

Tarım arazilerinin sonraki nesillere aktarılması için çaba gösterilmesi gerektiğine işaret eden Kaya, "Türkiye kütlü pamuk üretiminin yüzde 42'sini karşılıyoruz. Bu yıl sulanabilir yeni alanlarımızla birlikte yüzde 47'nin üzerine çıkacağız. Pamuk sadece Urfa için değil ülkemiz için kalite ürünümüzdür. Bölgemizdeki tarım alanlarına şükrediyoruz. Bu değeri kaybetmememiz lazım. Hep birlikte çalışmamız lazım. Bu toprakları bitirmeyelim çoraklaştırmayalım." dedi.

İzmir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Işınsu Kestelli de Şanlıurfa, Mardin ve İzmir'in tarıma elverişli toprakları ve eşsiz ürün yelpazesiyle büyük önem arz ettiğini dile getirdi.

Kestelli, şunları kaydetti:

"Gençlerin topraktan uzaklaşmasını, yeni nesillerin toprağın öneminden habersiz yetişmesini gelecek adına en önemli sorunlardan biri olarak görüyoruz. Onların geleceklerinin de ekmeklerinin de tarımda olduğunu fark etmesi için çalışıyoruz. Gençlerin yeniden tarıma kazandırılması daha bütüncül politikalar gerektiriyor. Bu konularda da devletimizin ilgili birimleriyle iş birliklerimizi aralıksız sürdürüyoruz."

Borsalar arası protokol kapsamında Şanlıurfa ve Kızıltepe ticaret borsaları, İzmir Ticaret Borsasının tarım ve gıda ürünleri ticaretinin geliştirilmesi amacıyla oluşturduğu elektronik alım satım platformu e-Commodity Bazaar Emtia Alım-Satım Portalı'na dahil oldu.




Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English