Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

THY Tunus'a seferlerinin 30. yılını kutladı

THY, Tunus'a seferlerinin başlangıcının 30. yıl dönümünü Tunus'ta gerçekleştirilen bir galada kutladı Türkiye'nin Tunus Büyükelçisi Doğan: "Tunus, Afrika'nın giriş kapısı niteliğinde olan en önemli stratejik ve Sahra'ya açılma potansiyeli en yüksek ülkelerden birisi. Bu ülkede, aksatmadan 30. yılı büyük bir başarı ile kutluyor olabilmek önemli bir başarıdır" THY Genel Müdür Yardımcısı Olmuştur: "THY, son 30 yılda büyük bir ivme göstererek hem Tunus'ta hem tüm Afrika'da büyük bir başarı gösterd

Anadolu Ajansı haberine göre;
TUNUS (AA) - Türk Hava Yolları (THY), Tunus'a seferlerinin başlangıcının 30. yıl dönümünü Tunus'un başkentinde gerçekleştirilen bir gala yemeğiyle kutladı.

Başkent Tunus'un kuzeyindeki bir etkinlik merkezinde gerçekleştirilen gala yemeğine Tunus Havayolları yöneticileri, Tunus Sivil Havacılık İdaresi yetkilileri, THY ile çalışan seyahat acenta temsilcilerinin yanı sıra, Tunus iş dünyasından isimler katıldı.

Türkiye'nin Tunus Büyükelçisi Ömer Faruk Doğan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'nin gururu, milli havayolu, THY'yi kutladığını belirterek, "Tunus, Afrika'nın giriş kapısı niteliğinde olan en önemli stratejik ve Sahra'ya açılma potansiyeli en yüksek ülkelerden birisi. Bu ülkede, aksatmadan 30. yılı büyük bir başarı ile kutluyor olabilmek önemli bir başarıdır." diye konuştu.

THY'nin Tunus-İstanbul arasında günde karşılıklı iki seferden haftada 14 seferi bulunduğuna işaret eden Doğan, Tunus'un temel geçim kaynaklarından turizmin değerlendirilmesinin en kolay yolunun hava turizminin artması olduğuna değindi.

Doğan, THY'nin Tunus Havayolları ile işbirliği yaparak "hem karşılıklı büyüme, hem de iki ülke insanına daha iyi hizmet sağlayabileceğine" inandığını sözlerine ekledi.

Gala yemeğine katılmak üzere Tunus'a gelen THY Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Olmuştur ise, "THY, son 30 yılda büyük bir ivme göstererek hem Tunus'ta hem tüm Afrika'da büyük bir başarı gösterdi. Özellikle son 16 yılda, gelmiş olduğumuz durumda, bugün Afrika'da 52 noktaya seferimiz var." diye konuştu.

THY'nin 121 ülkede 305 noktaya uçtuğuna işaret eden Olmuştur, 7 Mayıs'ta Rusya'nın Krasnadar kenti, 18 Haziran'da da Komor Adaları'na seferlerin başlatılması ile THY'nin uçuş yaptığı ülke sayısının 122'ye uçuş noktasının ise 307'ye yükseleceğine işaret etti.

Olmuştur, Tunus'a sadece Türkiye'den misafir getirmediklerini, aynı zamanda Ortadoğu, Arap Dünyası ve Uzak Doğu'dan yolcuları, Tunus'a taşıdıklarını sözlerine ekledi.

THY'nin Kuzey Afrika'da yeni uçuş noktaları oluşturmaya hazırlandıklarını ancak kesinleşmeden bu noktaları paylaşmak istemediğini söyleyen Olmuştur, THY'nin gelecek yıl 27 dar gövde 6 tane de geniş gövde uçağı teslim alarak filosuna katacağını ve bu uçakların filoya dahil olmasıyla söz konusu uçakları yeni destinasyonlarda kullanacaklarını aktardı.

THY'nin 3. havalimanını büyük bir şans olarak gördüğünü belirten Olmuştur, yeni havalimanının terminal binasının transfer yolcu odaklı hazırlanmış olması, yeni pistlerin devreye girmesi gibi avantajlarından bahsederek şunları kaydetti:

"THY'nın gelmiş olduğu noktada yeni havalimanını bir atlama tahtası olarak görüyoruz. İnşallah THY, önümüzdeki 5-6 yıl boyunca filosuna katılacak yaklaşık 200 uçakla beraber 3. havalimanının dünya havacılık merkezi olması noktasında üzerine düşeni yapacak. Milletimizin bayrak taşıyıcısı olacak."


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English