Son Dakika Haberler

THY Tayland Müdürü Tuğcu: "Bu sene Phuket hattını açacağız. İstanbul'dan Phuket'e 17 Temmuz'da da ilk seferimiz gerçekleşecek. Haftada 4 frekans olarak başlıyoruz" "Phuket çok önemli, bütün uluslararası alanlar için çok güçlü bir pazar. Bizim çok iyi bağlantı sürelerimiz var. Avrupa'nın birçok noktasından, Frankfurt, Londra ve Paris gibi merkezlerden ciddi şekilde yolcu taşıyoruz. Satışlarımız başladı" "Avrupa'nın her noktasından, Diyarbakır'dan, Samsun'dan Ankara'ya birçok noktadan rezervasyonl

Anadolu Ajansı haberine göre;
BANGKOK (AA) - Türk Hava Yolları (THY) Tayland Müdürü Abdullah Ahmet Tuğcu, bütün uluslararası alanlar için çok güçlü bir pazar olan Phuket'e seferlerin 17 Temmuz'da İstanbul'dan başlayacağını belirterek, "Bizim çok iyi bağlantı sürelerimiz var. Avrupa'nın birçok noktasından, Frankfurt, Londra ve Paris gibi merkezlerden ciddi şekilde yolcu taşıyoruz." dedi.

Tuğcu, Tayland'ın başkenti Bangkok'un eski liman bölgesinde basın mensuplarına yaptığı açıklamada, buraya haftada 14 sefer yapıldığını ve günde iki uçuş icra edildiğini söyledi.

Tayland-Türkiye pazarının zaman içinde belirli dönüşümler yaşadığını ifade eden Tuğcu, "Bu, 1989'da başlayan bir trafik. Sefer sayısı 2008'den itibaren 10'a çıktı. 2011'de Saygon (Vietnam) seferini açmıştık. THY'nin Tayland pazarı için çok önemli dönemdi. Beşinci trafik hattıyla beraber Saygon seferleri başladı." diye konuştu.

Yolcuların Bangkok-Saygon hattında THY ile uçabildiğine dikkati çeken Tuğcu, bunun pazarda olumlu bir imaj oluşturduğunu, Türk yolcuların Bangkok'ta belirli bir süre kaldıktan sonra seyahatlerini Vietnam'da da sürdürebildiklerini anlattı.

Tuğcu, 2012'de Türkiye ile Tayland arasında vizelerin kaldırılmasının ilişkiler açısından çok önemli olduğunu vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Yolcu trafiği, vizelerin kaldırılmasıyla ciddi şekilde artmaya başladı. Tayland, 70 milyonluk ciddi nüfusa sahip ama pasaport sahibi oranı yıllar içinde gelişmeye başladı. Bundan 6-7 yıl önce sadece 5 milyon kişide pasaport varken şu anda 15 milyona yakın pasaportlu var. Orta sınıf gelişmeye başladıkça seyahat kültürü gelişen bir millet. Avrupa'ya çok ilgi duyuyorlar. Türkiye'ye de 2012 itibarıyla çok ciddi talep oluşmaya başladı. Bu gelişim tamamen vizelerin kalkmasıyla oluşan bir durum. Vizelerin kalkmasıyla Tayland seferleri 14'e çıktı. Kasım itibarıyla kış sezonunda ilk kez günde iki sefer noktasına geldik."

Seferlerin "Airbus A330" uçaklarıyla yapıldığını, kış sezonlarında "Boeing 777" uçak tipinin kullanıldığını aktaran Tuğcu, Tayland'ın yolcu açısından çok büyük pazar olduğunu dile getirdi.

Abdullah Ahmet Tuğcu, 2016'da Tayland pazarında yaklaşık 325 bin yolcu taşıdıklarını belirterek, yılda 330 sefer icra edildiğini aktardı.

- "Bangkok, iki direkt sefer haline geldi"

Tuğcu, bu yıl yaklaşık yüzde 23 kapasite artışının söz konusu olduğunu dile getirerek, "Çünkü Saygon'a giden yolcularımız Hanoi'nin Haziran 2016'da açılmasıyla Saygon-Hanoi üzerinden uçmaya başladı. Bangkok, iki direkt sefer haline geldi. Bu kapasite artışıyla ciddi büyüme öngörülüyor." değerlendirmesini yaptı.

Geçen yılın Türkiye için zor bir yıl olduğunu anımsatan Tuğcu, 2017'nin ise çok olumlu seyrettiğini bildirdi.

Tuğcu, "Nisan ayı itibarıyla yüzde 90'ları bulan Türkiye pazarı artışı var. Özellikle Kapadokya, Pamukkale, İstanbul, yavaş yavaş Bursa ve Edirne gibi pazarlarda çok ciddi bir Tayland potansiyeli oluşturuyoruz. Pazar, büyümeye devam ediyor. Türkiye'nin tanıtımı büyükelçiliğimiz aracılığıyla sürüyor. Yeni noktalarla beraber Türkiye pazarı ciddi şekilde büyüyecek. Takribi olarak da geçen seneki toplam yolcu pazarında göre yüzde 32-33'lük büyüme öngörüyoruz." ifadelerini kullandı.

Kasım ile nisan aylarında Tayland-Türkiye seferlerinde yoğunluk yaşandığını dile getiren Tuğcu, mayıs ve haziranda ise Tayland çıkışlarında artış olduğunu belirtti.

Tuğcu, yıl içinde ekonomi yolcularında yüzde 87'e kadar doluluk oranlarının yaşandığını aktararak, şunları kaydetti:

"Bu sene Phuket hattını açacağız. İstanbul'dan Phuket'e 17 Temmuz'da da ilk seferimiz gerçekleşecek. Haftada 4 frekans olarak başlıyoruz. Yine aynı uçak tipiyle hareket edeceğiz. Phuket çok önemli, bütün uluslararası alanlar için çok güçlü bir pazar. Bizim çok iyi bağlantı sürelerimiz var. Avrupa'nın birçok noktasından, Frankfurt, Londra ve Paris gibi merkezlerden ciddi şekilde yolcu taşıyoruz. Satışlarımız başladı. 17 Temmuz'da ilk uçuşlarımız gerçekleşecek. Şu anda son derece pozitif bir rezervasyon eğrisi var, gittikçe gelişiyor. Özellikle İstanbul ve Türkiye'den müthiş bir ilgi var. Vizelerin kalkmasıyla beraber hem Bangkok hem Phuket ciddi şekilde birleşecek. Avrupa'nın her noktasından, şu ana kadarki rezervasyon eğrilerine göre, Diyarbakır'dan Samsun ve Ankara'ya kadar birçok noktadan rezervasyonlarımız mevcut. Seferler gayet olumlu gidiyor."

THY Tayland Müdürü Abdullah Ahmet Tuğcu, uzun zamandan beri istedikleri Phuket seferlerinin potansiyeline inandıklarını dile getirdi.

Yunanistan, Rusya ve Ukrayna pazarı için Phuket seferlerinin önemli olduğunun altını çizen Tuğcu, Güney Amerika'da Sao Paulo ile Buenos Aires'ten başlayarak, Türkiye'nin her yerinden, Avrupa ve Rusya'dan buraya yolcu rezervasyonu aldıklarını bildirdi.


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English