Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

TEYAD’da "Üstün Yetenekli Çocuklar" konuşuldu

Tüm Eğitim Yardımlaşma Araştırma Derneği (TEYAD) nin Cuma sohbetlerinde Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Zekeriya Mızrak “Ülkelerin Gizli Hazinesi Üstün Yetenekli Çocuklar ve Kalkınmadaki Rolleri” üzerinde durdu. Mızrak: “Ülke nüfusunun %2-3 arasında olan üstün zekâlı çocukları bulup yetiştirerek katma değeri yüksek ürünler üreterek hedefimiz olan en gelişmiş 10 ülke arasına girebiliriz.” dedi.

TEYAD’da “Üstün Yetenekli Çocuklar“ konuşuldu
Ömer Lütfi Ersöz’ün Cengiz Numanoğlu’ndan “Gerçek Müslüman” isimli şiirini okumasından sonra Prof. Dr. Zekeriya Mızrak konuşmasının başında dünyanın en stratejik bölgesinde bulunduğumuzu, Doğu ile Batı arasında geçiş ülkesi olduğumuzu, enerjinin % 70’inin bölgemizde çıkarıldığını ve Batı’nın enerji ihtiyacını en kolay olarak Türkiye’den temin edebileceğini belirtti.

İstanbul’dan Münih ve Mekke’ye üç saatlik bir uçuş mesafesinde olduğumuzu ifade eden Mızrak, “Geniş bir coğrafyaya hâkim durumdayız. Bu ülke geçmişte kendi haline bırakılmadığı gibi bundan sonrada kendi haline bırakılmayacaktır. Darbelerin insanların rehavete erdiği cuma günleri yapıldığını, tarihsel süreçte Türkiye’nin yaşadığı sıkıntıları “1984 yılında başlayan PKK terörü, 28 Şubat sürecinde post modern darbeyle Başbakan Erbakan’ın iktidardan uzaklaştırılması, TBMM araştırmalarına göre 300 milyar dolar ülke zarara uğratıldı. %40-60 arasında faizle alınan para devlete % 100-140 arası satılarak kazanılan para kendi şirketlerine aktarılarak bankaların içi boşaltıldı. 53 milyar dolar iç edildi. e-muhtıra, Gezi olayları, 17-25 Aralık, 15 Temmuz hain darbe olayları atanmışlarla seçilmişler arasında bir ayrışmaya sebep oldu.”

DÜNYANIN HİÇ BİR ÜLKESİ BU DURUMA DAYANAMAZ
60 yıl içerisinde ülkede birçok kırılma yaşandığını, dünyanın hiçbir ülkesinin bu duruma dayanamayacağını belirten Mızrak, “Türkiye her zaman hedef tahtasına konulmuştur. Türkiye’nin potansiyeli olduğu için hedefe alınmaktadır. Hedef alınan ülkenin çocukları iyi yetiştirilirse problem yoktur. “Yıllarca ülkenin Alevî-Sünnî, Türk-Kürt, Sağcı-Solcu, Laik-Anti laik çatışmalarıyla ayrıştırılmaya çalışıldığını, insanın doğduğu yeri ve ailesini seçme hakkının olmadığını, etnik kimliğe göre üstünlüğün olamayacağını, üstünlüğün ancak takva ile mümkün olduğunu söyledi.

KAYBEDEN HEP BİZ OLDUK
 Kendilerinin ifadesiyle “şartlar olgunlaşınca” 12 Eylül Darbesi’nin  yapıldığını, insanların birbirine düşürülerek kaybedenin hep biz olduğumuza vurgu yapan Mızrak , “Eğitime, sağlığa ayıracağımız parayı savunmaya harcadık. Bu durumu görmemiz gerekir, bizim dezavantajlardan  kurtulmamızın tek yolu genç nüfusumuzu yetiştirmektir. Medyan yaşımız 30 yaştır. Bu genç nüfusumuzu bilim ve teknikle tanıştırırsak bir hedef gayesinde birleştirdiğimizde en gelişmiş ülkelerden biri oluruz.”dedi.

EN BÜYÜK ZENGİNLİĞİMİZ GENÇ NÜFUSUMUZ
GSMH’ye göre ülkeleri sıralayan Mızrak yılda 20 trilyon dolarla ABD’nin olduğunu, Çin, Japonya, Almanya, İngiltere’nin sıralandığını, 2023’te 2 trilyon dolar üretip GSMH’de ilk on ülke arasına girme hedefimizin bulunduğunu ancak bu mevcut eğitim sistemiyle buna ulaşmamızın mümkün olmadığını belirterek “ Nitelikli inşalarla bu hedefe ulaşabiliriz. Şu anda yıllık 800 milyar dolar GSMH’miz var. Allah’ın her ülkeye bahşettiği bu üstün zekalı çocuklar birer hazinedir.”  Mızrak, Çan Eğrisi metodu üzerinde durarak ülke nüfusunun %2-3 arasında üstün zekalı çocuklar bulunduğunu; ailede, okulda, çevrede ilgiyi göremeyen çocukların içine kapandığını, sorularına cevap bulamayınca çevreden dışlandığını ifade etti.

ÜLKENİN GELECEĞİ ÜSTÜN ZEKÂLI ÇOCUKLARDA
Sıradan insanlar sıra, masa sandalye üretirken bu üstün zekâlı çocukların katma değeri yüksek ürünler üretebileceği üzerinde duran Mızrak, “Üç yaşında keşfedilen bir çocuk 23 yaşında üretir hale gelebilmektedir. Başka ülkelerden de üstün zekâlı çocuklar devşirilebilmektedir.” THY örneğini veren Mızrak dünyanın en çok noktasına uçan 25 bin çalışanıyla 4,3 milyar değerinde olan THY karşısında 55 çalışanıyla 19 milyar dolar değeriyle WhatsApp’ın bulunduğunu vurguladı.

Mızrak, “Üstün zekalı çocukları bulup yetiştirmeliyiz. Bu yolda oldukça geç kaldık. Bu çocuklar bizi çağ atlatıp geleceğe taşıyacaklar. Osmanlı da geniş coğrafyadaki beyinleri toplayıp Enderun’da yetiştirerek devlete adam yetiştirmekteydi.Yetiştirdiği profesyonellerle Osmanlı üç kıtaya yayılmıştı. Bu sistemi daha sonra Rus ve Amerikalılar uygulamıştır.” dedi.

Program sonunda Eğitim Bir-Sen 2.No’lu Şube Başkanı Şenol Metin,TEYAD Yönetim Kurulu Üyesi Yunus Gören ve Cüneyt Tuğbek tarafından Prof. Dr. Zekeriya Mızrak’a günün anısına hediye takdim edildi.

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BENZER HABERLER

X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English