Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

TESK'ten "kayıt dışı istihdam" değerlendirmesi

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken: "Kayıt dışı istihdam 2002'de yüzde 52,1 iken bu yılın ağustos ayında yüzde 18,1 azalarak, yüzde 34'e geriledi" "Kayıt dışı istihdamla mücadeleye TESK olarak her zaman destek veriyoruz, vermeye devam edeceğiz"

Anadolu Ajansı haberine göre;
ANKARA (AA) - Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, kayıt dışı istihdamın 2002'de yüzde 52,1 iken bu yılın ağustos ayında yüzde 34'e gerilediğini belirterek, "Kayıt dışı istihdamla mücadeleye TESK olarak her zaman destek veriyoruz, vermeye devam edeceğiz." ifadesini kullandı.

Palandöken, yazılı açıklamasında, kayıtlı istihdamın artmasının ekonomik kalkınma için çok önemli olduğunu ve bu konuyla daha bilinçli mücadele edilmesi gerektiğini bildirdi.

TESK olarak geçen yıl Sosyal Güvenlik Kurumu ile Kayıtlı İstihdamın Desteklenmesi Projesi'nde (KİDEP) iş birliğine imza attıklarını hatırlatan Palandöken, "İş birliği kapsamında destek için 15 ilde sosyal güvenlik hakkında bilinçlendirme konferansları düzenledik. Konferansların önemli işlevlerinden biri de esnaf ve sanatkarın sosyal güvenlik hak ve yükümlülükleri konusunda bilgilendirilmesiydi." değerlendirmesinde bulundu.

Palandöken, devletin mücadelesi ve esnaf-işçi-işverenlerin bilinçlenmesiyle kayıt dışı istihdamın her geçen yıl azalmaya devam ettiğine dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Kayıt dışı istihdam 2002'de yüzde 52,1 iken, 2010'da yüzde 43'e, bu yılın ağustos ayında ise yüzde 18,1 azalarak yüzde 34'e geriledi. Bu gelişme sevindirici fakat yüzde 5'lere kadar düşürmek elimizde. Kayıt dışı istihdamla mücadeleye TESK olarak her zaman destek veriyoruz, vermeye devam edeceğiz. Bunun için sosyal güvenlik hizmetlerinin iyileştirilmesi, sigorta primlerinde teşvik uygulaması, denetim sisteminin yeniden yapılandırılması gibi birçok strateji mevcut. Özellikle gençler, kadınlar, engelliler olmak üzere işsizler, küçük ölçekli işletmeler, az gelişmiş bölgeler gibi ayrı gruplara yönelik çok sayıda sigorta primi teşviki uygulanıyor. Böylece istihdam üzerindeki mali yüklerin azaltılması ve primlerini düzenli ödeyip kayıt dışı işçi çalıştırmayanların ödüllendirilmesi amaçlanıyor."


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English