Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Terör saldırıları bitti, parklar şenlendi

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde, terör saldırılarından dolayı okullarını ve evlerini terk eden çocuklar, terör operasyonlarının başarılı bir şekilde tamamlanmasından sonra arkadaşlarıyla parklara akın ederek, eski günlerine dönmenin mutluluğunu yaşıyor.

Terör saldırıları bitti, parklar şenlendi
Sur'daki terör olaylarından olumsuz etkilenen çocuklar, bir yandan okullarına, öğretmenlerine ve sınıf arkadaşlarına kavuşmanın sevincini yaşarken, diğer yandan da parkta arkadaşlarıyla oynuyor. Aylardır arkadaşlarından uzak kalan çocuklar, Sur'un etrafındaki parklarda oynayarak özlemlerini gideriyor. Okuldan eve döner dönmez hemen parklara koşan çocukların mutluluğu gözlerinden okunuyor.

Aileleriyle gittikleri parklarda hava kararıncaya kadar oynayan çocuklar, terör saldırıları nedeniyle yaşadıkları mağduriyeti ve bozulan psikolojilerini bu şekilde gidermeye çalışıyor. Bazı aileler de beraberlerinde getirdikleri içecek ve yiyeceklerle huzurlu ortamın keyfini çıkarıyor.

Evleri ve okulları PKK'lı teröristler tarafından yakıldığı için mağdur olan çocuklar, huzurlu şekilde yeniden parklarda oynayabildikleri için mutlu olduklarını anlattı.   

Sur'da yaşayan 11 yaşındaki Uğur Kaplan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, PKK'lı teröristlerin evlerini yaktığına ve güvenlik güçlerinin yardımıyla evlerinden çıkabildiklerine dikkati çekerek, evlerinin yakılmasına çok üzüldüğünü, teröristlerin kendilerini mağdur ettiğini belirtti.

"Aylardır arkadaşlarımdan ve öğretmenlerimden uzak kaldım ama şimdi arkadaşlarımla parka geliyorum, top oynuyoruz, birlikte geziyoruz. Öğretmenlerimle derslerime devam ediyorum." ifadelerini kullanan Kaplan, şimdi çok mutlu olduğunu aktardı.

- "Teröristler ellerindeki silahlarla bizi korkutuyorlardı"

Sur'daki evlerinde 10 gün boyunca mahsur kaldıklarını söyleyen Remzi Kaya (11) ise "Evden çıkmak istiyorduk ama teröristler bırakmıyordu. Teröristler ellerindeki silahlarla bizi korkutuyorlardı. Terörün bitmesinden dolayı çok mutluyuz. Arkadaşlarımla artık parklara gelip çok rahat oynuyoruz." diye konuştu.

Aylar sonra tekrar arkadaşlarına kavuşan 11 yaşındaki Azizcan Demir de evlerinin ve okulunun PKK'lı teröristler tarafından yakılmasından dolayı mağdur olduklarını söyledi.

- Teröristlerden çocuklara baskı

Demir, "Teröristler evimizi yıktı. Çukur kazıyorlardı, bizleri çukur kazmaya götürüyorlardı. Gitmek istemeyince bizi dövüyorlardı. Teröristler evden çıkmamızı istemiyordu. Polisler gelip bizi evden tahliye etti." diyerek, aylar sonra arkadaşlarıyla tekrar parklarda bir araya geldiği için mutlu olduğunu dile getirdi.

Olayların yaşandığı dönemde okula ve parklara gidemediklerini Demir, eğitim gördüğü okulun teröristlerce yakıldığını, buna çok üzüldüğünü kaydetti.

- "Çocuklarımız rahat şekilde gezip oynuyor"

Çocuklarını parka getiren Ramazan Eker, emniyet güçleri sayesinde herkesin rahat şekilde evine girip çıktığını anlattı.

"Teröristlerin çukur kazmasından dolayı halkın huzuru kalmamıştı, esir alınmış vaziyetteydi. Terör saldırıları bittikten sonra çocuklarımız çok rahat gezip oyunlarını oynayabiliyor. Temennimiz daha da güzelleşmesi ve işlerimizin düzene girmesidir." diyen Eker, çocuklarının eğitimlerinin aksamaması için başka okula nakillerini yaptığına işaret etti.

Terör saldırılarında kimsenin çocuklarını okula gönderemediğini anımsatan Eker, sağlanan huzurla şu anda okulların açık olduğunu ve bütün çocukların rahatlıkla okula gittiğini sözlerine ekledi.

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English