Son Dakika Haberler

-Çocukları terör örgütünce kaçırıldığı için Diyarbakır'da oturma eylemi yaparken eylemlerini Ankara'da devam ettirme kararı alan anneler, Memur-Sen'i ziyaret etti -Memur-Sen Genel Başkanı Gündoğdu: "Çocukların ellerinde silah görmek istemiyoruz, ellerinde kitap, defter, bilgisayar görmek istiyoruz. Onları okullarından karnesini almış, yaz kurslarına giderken görmek istiyoruz"

Anadolu Ajansı haberine göre;
ANKARA (AA) - Çocukları terör örgütü tarafından kaçırıldığı için Diyarbakır'da oturma eylemi yaparken, eylemlerini Ankara'da devam ettirme kararı alan anneler, Memur-Sen'i ziyaret etti.

Anneleri, Genel Merkez binasında ağırlayan Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, sendika olarak hak ve insan merkezli mücadeleyi önemsediklerini belirterek, çocukları terör örgütünce kaçırılan annelerin, sendikal yasaya göre görev alanlarına girmediğini ama gönül yasalarının tam merkezinde yer aldığını söyledi.

Çocukların yerlerinin dağ olmadığını annelerinin kucağı olduğunu ifade eden Gündoğdu, "Çocukların ellerinde silah görmek istemiyoruz, ellerinde kitap, defter, bilgisayar görmek istiyoruz. Onları okullarından karnesini almış, yaz kurslarına giderken görmek istiyoruz. Annelerin çocuklarını bugünlere getirirken verdiği emek de bunu gerektiriyor. Elbette bu ülkede ve dünyada farklı olaylar oldu, Bunları çok dile getirenler oldu. İçeride ve dışarıda Gezicilere sahip çıkanlar yüzlerce çocuğun alıkonulmasına hiç ses çıkarmıyorlar" diye konuştu.

Boko Haram terör örgütünün 200 çocuğu kaçırmasının ardından ABD Başkanı Barack Obama'nın eşi Michelle Obama dahil dünyanın ayağa kalktığını ama aynı çevrelerin terör örgütü PKK'nın kaçırdığı çocuklar konusunda sessiz kaldığını dile getiren Göndoğdu, bu kişilere, terör örgütlerinin dinine, inancına ve ideolojine bakarak mı sustuklarını sordu.

Göndoğdu, sanatçı, yazar, şair, gazeteci ve sivil toplumcu annelerden bu konuda daha çok ses çıkartmalarını isteyerek, "Ana yüreği dediğimiz kavramı, biraz daha empati yaparak biraz daha gözden geçirsinler istiyorum" dedi.

-"Çocuklarımızı ellerimizden almaya kimsenin hakkı yok"

Aileler adına açıklamaya yapan Sabri Ünalan da çocuklarının terör örgütü mensuplarınca kandırıldığını belirterek, çocuklarının geri gönderilmelerini istediklerini söyledi.

"Çocuklarımızı ellerimizden almaya kimsenin hakkı yok" diyen Ünalan, çocukların anne ve babaların kucağında ve evinde olması gerektiğini dile getirdi.

Vanlı 14 yaşındaki E.T'nin annesi Süreyya T. ise çocuğunun bir sabaha evden çıktığını ve bir daha geri dönmediğini söyledi.

Hiçbir annenin çocuğunu dağa göndermek için doğurmadığını ifade eden Süreyya T, aile olarak umutlarının olduğunu, oğlunun terör örgütünce kaçırılmasıyla bu umutlarının da çalındığını vurguladı.

Süreyya T, oğlunun karnesini alamadığını ve okulda sırasının boş kaldığını belirterek, yetkililerin kendilerine yardım etmesi ve çözüm bulmasını istedi.

Ailelerin konuşması sırasında duygulu anlar yaşandı. 


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English