Son Dakika Haberler

Milli Eğitim Bakanlığınca, TEOG kapsamında 8. sınıflara yönelik düzenlenen 2. dönem merkezi ortak sınav sonuçları açıklandı. Öğrenciler, sonuçları "e-okul" sistemi üzerinden öğrenebilecek Yerleştirme başvuru işlemleri, yerleştirmeye esas puanların 24 Haziran'da ilanının ardından 6-16 Temmuz'da yapılacak Özel okulların kayıt işlemlerinin ise 24 Haziran-5 Temmuz tarihleri arasında tamamlanması gerekiyor

Anadolu Ajansı haberine göre;
ANKARA (AA) - Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB), Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sistemi (TEOG) kapsamında, 8. sınıflara yönelik düzenlenen 2. dönem merkezi ortak sınav sonuçları açıklandı. Öğrenciler, sonuçları "e-okul" sistemi üzerinden öğrenebilecek. 

TEOG kapsamında, 29-30 Nisan 2015'de ve 16-17 Mayıs 2015'de gerçekleştirilen 8. sınıflar 2. dönem ortak sınavları 100 tam puan üzerinden değerlendirildi. Sınav sonuçları, yazılı olarak öğrencilere gönderilmeyecek, "e-okul" sistemine işlenecek.

MEB, liselere giriş için yapılan TEOG sistemi kapsamında, okullara yerleştirmede bu yıl bir dizi yeniliğe gidecek. 

Bakanlığın hazırladığı "e-kılavuz"a göre, 8. sınıfta öğrenim gören ve tercihte bulunan tüm öğrencilerin ortaöğretim kurumlarına yerleştirme işlemleri, tercihleri doğrultusunda, okul kontenjanlarına göre Yerleştirmeye Esas Puan (YEP) üstünlüğü esas alınarak yapılacak.

- Yerleşemeyen öğrenciler, açık öğretim kurumlarına kayıt olacak

Tek tip ve bir defa tercih alınarak yerleştirme yapılacak. Yedek yerleştirme yapılmayacak. Öğrencilere 25 okul tercih hakkı verilecek. Tercih başvurusunda bulunmayan öğrencinin kaydı otomatik olarak açık öğretim kurumlarına yapılacak. Özel öğretim kurumlarına kesin kaydını yapmış olanlar, tercih hakkını kullanmış sayılacak. Hiçbir tercihine yerleşemeyen öğrenciler açık öğretim kurumlarına yerleştirilecek.

Tercih ve yerleştirme sürecine ilişkin takvime göre, tercihlere esas kontenjan tabloları ile 8. sınıf Yerleştirmeye Esas Puanları (YEP) 24 Haziran'da ilan edilecek. 

TEOG kapsamında yapılan merkezi sınavların tamamını veya bir kısmını kullanan özel okulların kayıt işlemleri ise 24 Haziran-5 Temmuz'da tamamlanacak. Güzel sanatlar lisesi ve spor liselerine öğrenci kayıtları da 10 Temmuz'da yapılacak.

- Yerleştirme sonuçları 14 Ağustos'ta ilan edilecek

Öğrencilerin liselere yerleştirme işlemleri için 6-16 Temmuz'da saat 13.00'e kadar tercihler alınacak.

Yerleştirme sonuçları, 14 Ağustos'ta ilan edilecek. Yerleştirmeye esas nakil tercih başvuruları, 3 dönem halinde yapılacak. Buna göre, ilk nakil başvuruları, 17-21 Ağustos'ta yapılacak ve sonuçları 24 Ağustos'ta açıklanacak. Nakil tercihlerinde 2. dönem başvuruları ise 24-28 Ağustos'ta yapılacak ve sonuçlar 31 Ağustos'ta duyurulacak. 3. dönem yerleştirmeye esas nakil tercih başvuruları da 31 Ağustos-4 Eylül'de yapılacak ve sonuçlar 7 Eylül'de açıklanacak.

- Nakiller nasıl yapılacak?

Yerleştirmeye esas nakil işlemleri sırasında, tüm öğrenciler yerleştirmeye esas nakil isteğinde bulunabilecek. 

Yerleştirmeye esas nakil işlemi sonucu okul değiştiren güzel sanatlar ve spor lisesi öğrencileri, bu okuldaki hakkından vazgeçmiş sayılacak. 

Yerleştirmeye esas nakil başvurusunda, 3 tercih alınabilecek. Her okul için boş kontenjan şartı aranmaksızın tercih yapılabilecek. Yerleştirmeye esas nakillerde, il veya ilçe sınırlaması bulunmayacak. Yerleştirmeye esas nakillere isteyen öğrenciler başvuru yapabilecek.

Velinin isteği halinde yerleştirmeye esas nakil için alınacak 3 tercih, 3 nakil yerleştirmesi dönemi için geçerli olabilecek.

Açık ortaöğretim kurumuna yerleştirilen öğrenciler için 7-10 Eylül'de, istemeleri halinde il ve ilçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonlarınca il veya ilçe sınırları içerisinde nakil tercih başvuruları alınarak, 11 Eylül'de nakil yerleştirmesi yapılabilecek. Bu işlemin ardından yerleştirme işlemi tamamlanacak ve 14 Eylül'de eğitim öğretime başlanacak.

Öte yandan, il veya ilçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonlarınca il veya ilçe sınırları içerisinde nakil tercih başvuruları 7-10 Eylül'de alınacak ve sonuçları da 11 Eylül'de ilan edilecek.


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English