Son Dakika Haberler

-Memur-Sen, Irak'taki çatışmalar sonrası evlerini terk etmek zorunda kalanlara yardım ulaştırmak üzere Türk Kızılayınca başlatılan kampanyaya 100 bin liralık destekte bulundu -Türk Kızılayı Genel Başkanı Akar: "Gündüzün sıcağı, gecenin soğuğunda her türlü ihtiyaç malzemelerine uzak şekilde yaşama savaşı veren kardeşlerimiz için yardım bekliyoruz" -Memur-Sen Genel Başkanı Gündoğdu: "En yoksulumuzun evinde bile iftar edebileceği birkaç çeşit nimet varken, bu kardeşlerimiz bunların tamamından m

Anadolu Ajansı haberine göre;
ANKARA (AA) - Memur-Sen, Irak'taki çatışmalar sonrası evlerini terk etmek zorunda kalanlara yardım için Türk Kızılayınca "Telafer'e El Uzat" sloganıyla başlatılan kampanyaya, 100 bin liralık nakdi destekte bulundu.

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, konfederasyonda, temsili yardım çekini Türk Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar'a verdi.

Akar, burada yaptığı konuşmada, Kuzey Irak'ta meydana gelen kargaşadan sonra, göçmen durumuna düşen, yerinden edilen yaklaşık 1 milyon kişinin bulunduğunu söyledi.

Çeşitli dinlere, mezheplere ve etnik gruplara dağılan bu yapının giderek vahamet arz ettiğini anlatan Akar, "Bunların içinde en korunmasızı, Telafer'in işgalinden sonra aynı Kürt otonom bölgesinde bulunan Sincar kentine sığınan ve orada her türlü insani ihtiyaç malzemesinden mahrum kalan Türkmen kardeşlerimizdir" diye konuştu.

Türkmenlerin ihtiyaçlarına cevap vermek üzere kampanya başlattıklarını dile getiren Akar, vatandaşların kampanyaya önemli destek verdiğini söyledi. Akar, özellikle acil gıda ve öncelikli ihtiyaç malzemelerini bağışlayarak Türk Kızılayı vasıtasıyla bölgeye ulaştıran iş adamlarına, ayrıca kampanyanın ortakları Memur-Sen Genel Başkanı Gündoğdu ile Türk-İş Genel Bakanı Ergün Atalay'a teşekkür etti.

Vatandaşlardan kampanyaya daha fazla destek vermesini isteyen Akar, "Yazın bu sıcak günlerinde çölün ortasında, gündüzün sıcağı, gecenin soğuğunda her türlü ihtiyaç malzemelerine uzak şekilde yaşama savaşı veren kardeşlerimiz için yardım bekliyoruz" dedi.

Banka hesaplarından, Türk Kızılayı şubeleri aracılığıyla  ve "Irak" ya da "Telafer" yazıp "2868" numarasına SMS yollayarak kampanyaya katılmanın mümkün olduğunu bildiren Akar, ayrıca bilgi almak isteyenler için "168" ücretsiz danışma hattının 24 saat hizmet verdiğini kaydetti.

-"Yine bu kardeşlerimiz mağdur ve mazlum"

Gündoğdu da "Keşke dünyanın hiçbir yerinde felaket olmasa biz de yardım etmek durumunda kalmasak. Ama felaketler var. Bir taraftan yaraları sarmamız, diğer taraftan da dini, ırkı, cinsiyeti, mezhebi ne olursa olsun, insan haklarından yana olan kurum, kuruluş ve şahısların birleşme zamanı geldi de geçiyor" ifadesini kullandı.

Dünyanın çeşitli yerlerinde ciddi felaketler yaşandığını belirten Gündoğdu, en azından ideolojik, siyasi felaketlerin önünün alınması için devletlerin, BM gibi insan hakları örgütlerinin "artık üç maymunu oynamaktan vazgeçmesi",  dünyanın vicdanlı ülkelerinin, insanlarının bir araya gelmesi gerektiğini söyledi.

Telafer, Musul ve Kerkük'te Türkmenlerin 20 yıldır zulme uğradığını dile getiren Gündoğdu, şunları kaydetti:

"Şimdi de IŞİD diye küresel aktörlerin ekmeğine yağ süren bir bela çıktı. Yine bu kardeşlerimiz mağdur ve mazlum. İmkanlarından da mahrum olmak zorunda bırakıldılar. Yüz binlerce insan evini barkını terk etmek zorunda kaldı. Ülkemizde de yoksullarımız var, onlara da el uzatmaya çalışıyoruz ama en yoksulumuzun evinde bile iftar edebileceği birkaç çeşit nimet varken, bu kardeşlerimiz bunların tamamından mahrum. Bizden yardım bekliyorlar."


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English