Son Dakika Haberler

Tekvando: Hollanda Açık Turnuvası

Eklenme Tarihi: 16.03.2015 - 13:40

Türkiye Tekvando Milli Takımı, bir altın ve 3 bronz madalya kazandı Turnuva, Yükseköğretime Giriş Sınavı (YGS) ile aynı tarihe gelmesi nedeniyle kafilede bulunan bazı sporcular, sınava Hollanda'da girdi

ANKARA (AA) - Türkiye Tekvando Milli Takımı, 2016 Rio Olimpiyatları'na katılım puanı veren Hollanda Açık Turnuvası'nda, bir altın ve 3 bronz madalya kazandı.

Tekvando Federasyonundan yapılan açıklamaya göre, Hollanda'nın Eindhoven şehrinde düzenlenen ve yaklaşık 60 ülkeden bin 50 sporcunun mücadele ettiği organizasyonda, Türkiye'den 26 sporcu yarıştı. 

G2 sınıfında mücadele eden bayanlar +73 kiloda Nafia Kuş altın madalya kazanırken, 49 kiloda Rukiye Yıldırım ve 73 kiloda Sude Bulut ile erkekler 87 kiloda Muhammet Talha Sarı, bronz madalyanın sahibi oldu.

Tekvando Federasyonu Başkanı Metin Şahin, turnuvada milli formayı giyen genç sporcuların gösterdiği performanstan dolayı mutluluk duyduğunu belirterek, "20 yaşın altındaki sporcularımız Nafia Kuş, Sude Bulut ve Muhammet Talha Sarı, madalyaya uzanırken birçok önemli ismi de yenmeyi başardılar. Genç sporcularımızın başarıları bizlerin geleceğe daha umutlu bakmasını sağlıyor" ifadelerini kullandı.

 

-Milli sporcular YGS'ye Hollanda'da girdi

Turnuvanın ikinci günü ile Yükseköğretime Giriş Sınavı'nın (YGS) aynı tarihe gelmesi nedeniyle kafilede bulunan bazı sporcular, bu sınava Hollanda'da girdi.

Dışişleri Bakanlığı ve ÖSYM'nin koordineli çalışması sonucunda milli takım sporcularının mağdur olmaması için Rotterdam Başkonsolosluğu'nda Türkiye ile aynı anda YGS sınavı gerçekleştirildi. Cumartesi günü tatamide madalya mücadelesi veren milli sporcular, pazar günü YGS sınavında ter döktü.


Kaynak: