Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

TBMM Madde Bağımlılığı Araştırma Komisyonu

İstanbul Üniversitesi Adli Tıp Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Aşıcıoğlu: "Koordinasyonu, kooperasyonu sağlayacak, liderlik yapacak, siyasi otoritenin etkisinden nispeten uzaklaşmış, uzmanlardan oluşmuş ve bilimsel temelli politikalar oluşturacak bir kuruma ihtiyaç var"

Anadolu Ajansı haberine göre;
TBMM (AA) - İstanbul Üniversitesi Adli Tıp Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Faruk Aşıcıoğlu, madde bağımlılığıyla mücadele kapsamında, koordinasyon ve kooperasyonu sağlayacak, liderlik yapacak, siyasi otoritenin etkisinden nispeten uzaklaşmış, uzmanlardan oluşmuş ve bilimsel temelli politikalar oluşturacak bir kuruma ihtiyaç olduğunu söyledi.

Uyuşturucu madde bağımlılığı ve yeni bağımlılık türlerinin araştırılarak bağımlılığın nedenlerinin ve alınacak tedbirlerin tespit edilmesi maksadıyla kurulan Meclis Araştırma Komisyonu, AK Parti Mersin Milletvekili Yılmaz Tezcan başkanlığında toplandı.

Tezcan, bugünün 14 Bayram Tıp Bayramı olduğunu anımsatarak, Türkiye'de hizmet veren bütün sağlık çalışanlarının bayramını kutladı.

İstanbul Üniversitesi Adli Tıp Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Aşıcıoğlu, toplantıda yaptığı sunumda, uyuşturucu ile mücadelede bütüncül yaklaşım ve ortak bir dil oluşturulmasının önemine dikkati çekerek, önleyici faaliyetlerin daha fazla yapılması gerektiğini kaydetti.

Aşıcıoğlu, madde bağımlılığıyla mücadele için önerilerini dile getirerek, "Koordinasyonu, kooperasyonu sağlayacak, liderlik yapacak, siyasi otoritenin etkisinden nispeten uzaklaşmış, uzmanlardan oluşmuş ve bilimsel temelli politikalar oluşturacak bir kuruma ihtiyaç var." ifadesini kullandı.

Uyuşturucu kullanımına bağlı rahatsızlıklar nedeniyle hastanelere başvurulduğunda, zaman zaman bazı doktorların hastaya ilişkin semptomları yazmakla birlikte, buna neyin neden olduğu konusunda tanıyı belirtmeye değişik nedenlerle çekindiklerini savunan Aşıcıoğlu, bu gibi durumlarda, rahatsızlığı bulunan kişinin hastaneye gelme nedeninin raporlanması gerektiğini vurguladı.

Uyuşturucu kullanan sürücülerin trafikte tespitinin yapılması için önerilerde de bulunan Aşıcıoğlu, bu kapsamda yurt genelinde, uyuşturucu tespiti için kullanılan paravanlar yapılabileceğini kaydetti.

Trafikte uyuşturucu tespitinin istenildiği gibi yapılamadığını aktaran Aşıcıoğlu, bu gereği gibi yapıldığında, gençlerin uyuşturucu kullanımının engellenmesi anlamında önemli bir caydırıcı faktör olacağını dile getirdi.

Halkın, "Uyuşturucu madde bizde kötüye gidiyor" şeklindeki korkusunun genişletilmemesi gerektiğini de kaydeden Aşıcıoğlu, buna ilişkin politikalar izlenmesinin gereğine işaret etti.

Atıksulardan uyuşturucu madde tespitine ilişkin bilgiler de veren Aşıcıoğlu, bu tür testleri 3 ayrı uzmanın yaptığını, buna göre raporlamanın gerçekleştirildiğini aktardı.

Düşük bir maliyetle ülke genelinde, iller bazında bu tür bir testin yapılabileceğini ve bir harita çıkarılabileceğini bildiren Aşıcıoğlu, elde edilecek verilerin madde bağımlılığıyla mücadele kapsamında kullanılabileceğini dile getirdi.

Adsız Narkotikler (NA) Topluluğu üyesi 4 kişi de eskiden madde bağımlısı olduklarını ve tedavi görerek temizlendiklerini belirterek, madde bağımlılığıyla mücadele kapsamındaki deneyimlerini paylaştı ve topluluğun çalışmaları hakkında bilgi verdi.


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English