Son Dakika Haberler

Ankara Bağımsız Milletvekili Nazlıaka'nın kendini kürsüye kelepçelemesi ile başlayan ve ardından tartışma ve kavgalarla süren gerginlik bir süre daha devam etti -CHP ve HDP'li milletvekillerinin, AK Parti'li Enç'e ceza verilmesi yönünde talepleri üzerine yeniden tartışma çıktı

Anadolu Ajansı haberine göre;
TBMM (AA) - Meclis Genel Kurulunda, Ankara Bağımsız Milletvekili Nazlıaka'nın kendini kürsüye kelepçelemesi ile başlayan, ardından tartışma ve kavgalarla süren gerginlik bir süre daha devam etti.

TBMM Başkanvekili Ayşe Nur Bahçekapılı, verilen aranın ardından birleşimi yeniden açtı.


Bahçekapılı, Genel Kurulda yaşanan kavgaya ilişkin, "Hiçbirimizin görmek istemediği olaylar yaşanmış. Meclis Başkanvekilimiz de yaralanma durumu ile karşı karşıya kalmış. Üzüntülerimi iletiyorum, geçmiş olsun dileğinde bulunuyorum. Bir daha yaşanmaması ricasında bulunuyorum. Buranın onuru, gururu hepimizin, Türkiye'nin onuru gururudur." diye konuştu.

Bu sırada CHP'li milletvekilleri, İstanbul Milletvekilleri Şafak Pavey'in de yaralandığını ifade ederek, Bahçekapılı'nın onun adını anmamasına tepki gösterdi.

Bahçekapılı da bu üzüntü verici olayda kim yaralandıysa hepsine geçmiş olsun dileğinde bulunduğunu belirterek, bir milletvekiline yapılan hareketin tüm milletvekillerine yapılmış sayılacağını, parti ya da kişi ayrımı yapmadığını vurguladı.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Bahçekapılı'nın açıklamasının kendisini ve grubunu tatmin etmediğini söyledi. Bu sırada CHP'li milletvekilleri Bahçekapılı'ya tepkilerini sürdürdü.

Özel, bir başka milletvekiline şiddet uygulayan AK Parti'li bir milletvekili olduğunu ve bu kişiye mutlaka ceza verilmesi gerektiğini de söyledi.

HDP Grup Başkanvekili Filiz Kerestecioğlu ise AK Parti Antalya Milletvekili Gökçen Özdoğan Enç'in diğer kadın milletvekillerine saldırdığını ileri sürerek, bu durumu protesto ettiğini belirtti.

Kerestecioğlu, Nazlıaka'nın demokratik bir protesto gerçekleştirdiğini, buna şiddet ile karşılık verilmesinin kabul edilemez olduğunu vurguladı.

Kerestecioğlu, "Burada bir Meclis Başkanvekili göğsüne tekme yiyorsa, bunu 'Çok üzgünüm' diye geçiştiremezsiniz. Bir söze üç oturum girmeme cezası veriliyorsa, şiddete de verilmesi gerekir" diye konuştu.

Bu sırada CHP'li Fatma Kaplan Hürriyet'in, AK Parti sıralarına dönerek, "Ben şiddete maruz kalırken neredeydiniz?" diye sormasına AK Parti milletvekilleri tepki gösterdi.

AK Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı, Meclisin, çalışmalarını medeni bir şekilde sürdürmesi gerektiğini dile getirerek, "Bu Meclis çalışacak. Ve bunu insani bir şekilde yapmak zorundayız." ifadesini kullandı.

Nazlıaka'nın proteste eylemi sonrası yaşananları kimsenin tasvip etmediğini, şiddeti kınadıklarını belirten Bostancı, ancak kavganın, birleşime verilen arada yaşanması nedeniyle cezanın söz konusu olamayacağına işaret etti.

HDP Grup Başkanvekili Ahmet Yıldırım da söz alarak TBMM Başkanvekili Pervin Buldan'ın, Nazlıaka'yı eylemini sürdürmemesi konusunda ikna etmeye çalıştığını, kendisine şiddet uygulanmasının kabul edilemez olduğunu dile getirdi.


- Sıralara vurarak tepki gösterdiler

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, hoş olmayan hadiseler yaşandığını kaydederek, Nazlıaka'nın eyleminden vazgeçmesi yönünde uzun süre iknaya çalışıldığına işaret etti.

Elitaş'ın, AK Parti'li Enç'in de boynundan ve belinden yaralandığını, haksız yere suçlandığını ifade etmesi üzerine CHP ve HDP milletvekilleri sıralara vurarak tepki gösterdi.

AK Parti'li ve CHP'li milletvekilleri arasında sözlü tartışmalar yaşanırken CHP milletvekilleri sıralara vurarak, "adalet, adalet" diye tempo tuttu.

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, söz alarak, TBMM Başkanvekili Bahçekapılı'ya "Siz ceza vermemekte karalısınız. Ama ben beklerdim ki siz talep edin de bu grup reddetsin. Darbedilen bu Meclisin başkanvekili" dedi.

AK Parti Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar'ın, "Sana ne?" diyerek bağırmasına, Altay "Ne demek sana ne?" diye karşılık verdi.

Yerinden kalkarak Altay'a doğru koşmaya çalışan Ulupınar'ı, diğer AK Parti milletvekilleri engelledi. Bazı AK Parti ve CHP milletvekilleri arasındaki gerginliğin kavgaya dönüşmesi diğer milletvekillerince önlendi.

Bahçekapılı birleşime ara verdi.

Bu sırada özellikle kadın milletvekilleri arasında tartışma ve gerginlik bir süre daha devam etti.

Birleşimi tekrar açan Bahçekapılı, Nazlıaka'nın kürsüyü gasbederek bir eylem gerçekleştirdiğini, kendisine çok defa uyarıda bulunmasına rağmen eylemine son vermediğini, verdiği arada da kavganın yaşandığını belirtti.

Bahçekapılı, olayda yaralanan Buldan'ı ziyaret ederek, geçmiş olsun dileğinde bulunduğunu, Pavey ve Enç'e yönelik saldırıları da kınadığını kaydetti.

Kadına yönelik her türlü şiddeti kınadığını belirten Bahçekapılı, "Sayın Pervin Buldan ve Sayın Şafak Pavey'e yapılan saldırıyı kınadığım gibi, Sayın Enç'e de yapılanı kınıyorum" diye konuştu.

CHP milletvekillerinin "adalet, adalet" diye tempo tutarak sıralara vurmaları üzerine cep telefonundan bazı fotoğrafları gösteren Bahçekapılı, "Bak, buraya bak. Burada adalet" karşılığını verdi.

Öte yandan Bahçekapılı, bir önceki birleşimde, Altay'a, konuşması sırasında bir milletvekilinin gösterdiği tepkiyi de doğru bulmadığını belirterek, bununla ilgili grup başkanvekillerine söz verdi.



Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English