Son Dakika Haberler

AK Parti Grup Başkanvekili Elitaş: "TSK'nın yabancı ülkelerde bulunması veya yabancı bir ülkenin silahlı kuvvetlerinin Türkiye'de bulunmasıyla ilgili karar TBMM'nin iradesidir"

Anadolu Ajansı haberine göre;
TBMM (AA) - AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, "TSK'nın yabancı ülkelerde bulunması veya yabancı bir ülkenin silahlı kuvvetlerinin Türkiye'de bulunmasıyla ilgili karar TBMM'nin iradesidir." dedi.

TBMM Genel Kurulu, Başkanvekili Pervin Buldan başkanlığında toplandı.

AK Parti İstanbul Milletvekili Ekrem Erdem, "F" klavye konusunda yaptığı gündem dışı konuşmada, 10 Aralık 2013'te yayınlanan Başbakanlık genelgesi ile kamuda "F" klavyenin mecburi hale getirildiğini ve bu yıl sonu itibariyle kamudaki bütün klavyelerin değişeceğini söyledi. Erdem, "F klavye ile Q klavyeyi kıyaslayacak olursak her şeyden önce F klavye, Türkçe açısından oldukça özellikli ve verimli bir klavyedir." diye konuştu.

CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın, seçim bölgesinin sorunları, HDP İstanbul Milletvekili Hüda Kaya ise 28 Şubat'a ilişkin gündem dışı birer konuşma yaptı.

MHP Grup Başkanvekili Erhan Usta, bugün başlayan Yeşilay Haftası'na değinerek, "Maalesef, toplumumuzda, aile bağlarında hızlı bir yozlaşma var. Aile bağlarının zayıflaması sonucu çocuklarımız yanlış alışkanlıklara itiliyorlar. Tütün, alkol, uyuşturucu madde, sentetik madde bağımlılığı çok hızlı bir şekilde artıyor." dedi.

HDP Mardin Milletvekili Erol Dora ise referandum sürecinde HDP'nin eş genel başkanı ile milletvekillerinin tutuklu olduğunu, Ağrı Belediye Başkanı Sırrı Sakık'ın da görevden alındığını ifade ederek, bu politikalardan bir an önce vazgeçilmesi gerektiğini savundu.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, 14 yıl önce 1 Mart günü Meclisin yabancı askerlerin Türkiye topraklarını, limanlarını kullanarak Irak'a yapılacak kara operasyonunu konuştuğunu ve parlamentoda iktidar partisinin çoğunluğuna rağmen tezkerenin Meclisten geçmediğini anımsattı. Özel, "Eğer, 16 Nisan'da oylanacak 18 maddelik anayasa değişikliği 1 Mart'tan önce görüşülmüş ve kabul edilmiş olsaydı 1 Mart'ta o görüşme yapılmayacak, seçilmiş olan başkanın iradesiyle Meclisin hayır dediği her şeye evet denilecekti." ifadesini kullandı.

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, 1 Mart tezkeresinin Mecliste 2003 yılında görüşüldüğünü ve Meclisten geçmediğini, bunu tarihin not aldığını, bugün doğruluğunu veya yanlışlığını tartışmanın şu anda mümkün olmadığını söyledi. Elitaş, şöyle devam etti:

"(16 Nisan referandumu sonrasında olsaydı TBMM bu konuda karar vermeyecek doğrudan doğruya Cumhurbaşkanı verecek) diye ifade edildi ama bu kesinlikle doğru olmayan bir konudur. Türk Silahlı Kuvvetlerinin yabancı ülkelerde bulunması veya yabancı bir ülkenin silahlı kuvvetlerinin Türkiye'de bulunmasıyla ilgili karar Türkiye Büyük Millet Meclisinin iradesidir. Sayın Özel de bunu herhalde biliyordur. Yurtdışına asker gönderme tezkereleri tek başına Hükümetin işi değil, Türkiye Büyük Millet Meclisinin yetkisinde olan bir konudur. Mevcut 1982 Anayasası'nda da bundan sonraki anayasada da herhangi bir farklılık, değişiklik yoktur."


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English