Son Dakika Haberler

Meclis Başkanvekili Mustafa Şentop: "Yeni benimsemiş olduğumuz Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin sağlıklı işlemesi, daha da rasyonelleştirilerek dünyaya örnek olması, yüce Meclisin çalışma ve gayretleriyle mümkündür. Yasama kalitesinin artırılması, denetimin etkinleştirilmesi birinci ve temel önceliğimiz olacaktır"

Anadolu Ajansı haberine göre;
TBMM (AA) - TBMM Başkanvekili Mustafa Şentop, "Yeni benimsemiş olduğumuz Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin sağlıklı işlemesi, daha da rasyonelleştirilerek dünyaya örnek olması, yüce Meclisin çalışma ve gayretleriyle mümkündür. Yasama kalitesinin artırılması, denetimin etkinleştirilmesi birinci ve temel önceliğimiz olacaktır." dedi.

Meclis Genel Kurulu, Başkanvekili Mustafa Şentop, başkanlığında toplandı.

TBMM'nin dünyada çok az parlamentoya nasip olan şanlı tarihe sahip olduğunu belirten Şentop, 24 Haziran seçimleri sonrasında oluşan 27'nci Dönem'de, parlamento tarihinin siyasi temsil bakımından en kapsayıcı Meclis aritmetiğinin ortaya çıktığını ifade etti.

Daha önceleri "yönetimde istikrar" için fedakarlık edilen "temsilde adalet"in artık ikincil bir gaye olmaktan çıktığını, kanuni düzenlemelerle Türkiye'deki bütün siyasi yapı ve oluşumların Mecliste temsilininin sağlandığını vurgulayan Şentop, "Yeni benimsemiş olduğumuz Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin sağlıklı işlemesi, daha da rasyonelleştirilerek dünyaya örnek olması yüce Meclisin çalışma ve gayretleriyle mümkündür." diye konuştu.

Şentop, daha demokratik bir ülke, daha müreffeh bir toplum ve daha güçlü bir devlet için çalışmaya devam edeceklerinin altını çizdi.

MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay da Kıbrıs Barış Harekatı'nın yıl dönümü dolayısıyla yerinden söz alarak, Kıbrıs konusunda uluslarası düzeyde yıllardır aşılanan çözüm umutlarının bir arpa boyu mesafe alamadığını söyledi.

Adada, yapıcı diyalog yerine marazi diplomasi ile çözüm dayatıldığını dile getiren Akçay, Türkiye'nin Kıbrıs'ın haklı davasına sahip çıkmaya devam edeceğini belirtti.

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç ise CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nun tutuklu olduğunu anımsatarak, "Tutuklu olan Enis Berberoğlu değil, tutuklu olan Yargıtaydır. Çalınan anayasa, Enis Berberoğlu'nun şahsına ait bir belge değildir, senin, benim, bu toplumun anayasasıdır." ifadelerini kullandı.

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan ise Kıbrıs'taki çözümsüzlüğün üzüntü verici olduğunu vurgulayarak, Kıbrıs Türk halkının haklarının korunduğu bir sonuca ulaşılmasını istedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile fotoğraf çektiren futbolcu Mesut Özil'in Almanya'da ırkçı saldırılara maruz kaldığına dikkati çeken Turan, Avrupa'da yükselen ırkçılığın toplumlar arasındaki ilişkileri bozduğunu söyledi. Turan, "Söz konusu ırkçılığı kınıyoruz, Mesut Özil kardeşimizin yanındayız." dedi.

Genel Kurulda ayrıca, AK Parti Tekirdağ Milletvekili Çiğdem Koncagül "Kıbrıs Barış Harekatının yıl dönümü", CHP Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur "Hatay'ın anavatana katılışının yıl dönümü", MHP İstanbul Milletvekili İzzet Ulvi Yönter ise "uzman çavuş ve jandarmaların sorunları" konusunda gündem dışı konuşma yaptı.




Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English