Son Dakika Haberler

TBMM Başkanvekili Aydın: "Ülkemizde her alanda başarıyla görev alan kadınlar, bugün gelişen Türkiye'nin simgesi, geleceğimizin de en önemli güvencesi olmaya devam edecektir"

Anadolu Ajansı haberine göre;
TBMM (AA) - TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın, her alanda başarıyla görev alan kadınların gelişen Türkiye'nin simgesi, geleceğin de en önemli güvencesi olmaya devam edeceğini belirtti.

TBMM Genel Kurulu, Ahmet Aydın başkanlığında toplandı.

Aydın, 5 Aralık'ın Türk kadınına seçme ve seçilme hakkı verilişinin 83'üncü yıl dönümü olduğunu belirterek, parlamenter demokrasinin temeli ve vazgeçilmezi olan seçme ve seçilme hakkının ülkenin tüm fertlerine, dil, din, ırk ve sosyal sınıf ayrımı yapılmadan verilmesinin, uygarlığın temel esası olduğunu ifade etti.

Türk milletinin bu çağdaş meziyeti dünyadaki pek çok ülkeden önce kazandığına işaret eden Aydın, kadınlara, seçme ve seçilme hakkının da birçok gelişmiş ülkeden önce verildiğini söyledi.

Türkiye'deki kadınların, seçme ve seçilme hakkını kazandığı günden bu yana, dünya milletlerine her alandaki gibi örnek olduğunu dile getiren Aydın, "Bugün hayatın her alanında en aktif, verimli ve ülke potansiyelini güçlendirici şekilde katılımcı kadınlarımız, siyasal yaşamda da aynı şekilde her geçen gün artan bir şekilde amaçlarına, hedeflerine ulaşmaktadır. Ülkemizde her alanda başarıyla görev alan kadınlar bugün gelişen Türkiye'nin simgesi, geleceğimizin de en önemli güvencesi olmaya devam edecektir." diye konuştu.

MHP Grup Başkanvekili Erhan Usta da 3 Aralık'ın Dünya Engelliler Günü olduğunu anımsatarak, herkesin bir engelli adayı olduğuna dikkati çekti. 4 Aralık'ın ise Dünya Madenciler Günü olduğunu ifade eden Usta, madencilerin daha güvenli bir ortamda çalışmaları ve emeklerinin karşılığını almaları için düzenlemeler yapılması gerektiğini belirtti.

Usta, Türk kadınına seçme ve seçilme hakkı verilişinin üzerinden 83 yıl geçmesine ve temsilde eşitlik sağlanmasına rağmen, fırsat eşitliği sağlanamadığını dile getirdi.

Türk kadının eğitim, iş ve siyasi hayatta erkeklerin gerisinde bulunduğuna, şiddet, tecavüz ve cinayetlere maruz kaldığına dikkati çeken Usta, "Bu yıl dönümlerini kutlamanın ötesinde bir şeyler yapmamız konusunda TBMM olarak bize büyük bir sorumluluk düşmektedir." dedi.

HDP Grup Başkanvekili Ahmet Yıldırım da 2018 bütçesinin önümüzdeki günlerde Genel Kurula geleceğini belirterek, ülkenin ekonomik durumun ortada olduğunu söyledi. Dün enflasyon rakamlarının açıklandığını anımsatan Yıldırım, AK Parti iktidarının son 14 yılın en yüksek enflasyonunu ülkeye yaşattığını savundu.

HDP Grup Başkanvekili Filiz Kerestecioğlu da Türk kadınının seçme ve seçilme hakkı kazanması için mücadele veren tüm kadınları saygıyla selamladığını ifade etti.

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç da Türk kadınlarının seçme ve seçilme hakkına birçok demokratik ülkeden önce kavuşmasına rağmen bugün Türkiye'deki kadınların, 145 ülke arasında cinsiyet eşitliğinde 130'uncu sırada yer aldığını savundu.

Kadınların şiddete maruz kaldığını, yılın ilk 10 ayında en az 337 kadının cinayete kurban gittiğini anlatan Özkoç, "Kadın erkek eşitliği deyince 'fıtratlarına ters' diyen, kadının kahkahasına, oturmasına, hamile sokağa çıkmasına karşı olan, iş arayan kadınlara 'evdeki işler yetmiyor mu' diye seslenen, en önemli kariyeri annelik gören zihniyeti, yönetimi değiştirmek zorundayız." şeklinde konuştu.

Şırnak'ta meydana gelen maden kazasında 3 işçinin hayatını kaybettiğini anımsatan Özkoç, bu kişilerin ihmaller ve denetimsizlik nedeniyle yaşamını yitirdiğini ileri sürdü. Özkoç, "Buradaki beylerin çocukları, 'offshore' adalarında milyonlarla oynarken Türkiye'nin bir ucunda, denetim mi, ruhsat mı bakmadan ekmek için madene mecbur kalmış insanlar, evlatlarını her gün dualarla işe yolluyorlar." ifadelerini kullandı.

AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş da AK Parti olarak kadınların siyasette daha aktif olmasını sürekli teşvik ettiklerini belirtti.

Öte yandan, MHP İstanbul Milletvekili Arzu Erdem ile AK Parti Bursa Milletvekili Emine Yavuz Gözgeç "5 Aralık Türk kadınına seçme ve seçilme hakkı tanınması", CHP İstanbul Milletvekili Onursal Adıgüzel ise "Hafriyat kamyonlarının neden olduğu ölümler"e ilişkin gündem dışı konuşma yaptı.




Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English