Son Dakika Haberler

Başbakan Yardımcısı Işık: "CHP'nin biraz tarihten ders çıkarması gerektiğini düşünüyorum. Vecihi Hürkuş'u açlığa mahkum ettiniz, Nuri Demirağ'ı batırdınız, Devrim otomobilini sabote ettiniz şimdi geldiniz yerli otomobili itibarsızlaştırmak için elinizden geleni yapıyorsunuz" "Genel Başkanınız çıkıyor yerli ve millilikten bahsediyor. CHP yerli ve milli politikalara dönene kadar bu millet CHP'ye ne güvenir ne de size oy verir"

Anadolu Ajansı haberine göre;
TBMM (AA) - Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, CHP'nin yerli otomobili itibarsızlaştırma gayreti içinde olduğunu belirterek, "CHP'nin biraz tarihten ders çıkarması gerektiğini düşünüyorum. Vecihi Hürkuş'u açlığa mahkum ettiniz, Nuri Demirağ'ı batırdınız, Devrim otomobilini sabote ettiniz şimdi geldiniz yerli otomobili itibarsızlaştırmak için elinizden geleni yapıyorsunuz. Genel Başkanınız çıkıyor yerli ve millilikten bahsediyor. CHP yerli ve milli politikalara dönene kadar bu millet CHP'ye ne güvenir ne de size oy verir." dedi.

TBMM Genel Kurulu'nda, CHP'nin yerli otomobil üretimiyle ilgili grup önerisi ele alındı.

Görüşmeler sırasında söz alan CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun iddiaları konusunda Meclisteki AK Parti milletvekillerinin "belgeler sahte" dediğini ancak Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bugün yaptığı konuşmada belgelerin doğruluğunu kabul ettiğini öne sürdü.

Özel, "Recep Tayyip Erdoğan belgelerin doğruluğunu kabul ediyor. Bu para gitmedi geldi diyor. Şimdilik görünen gelen paraları kabul ettim diyor. Ne sattınız da bu para geldi? 64 milyon liralık ne sattınız da bu para geldi? Bir şey satmadıysanız milli menfaatleri sattığınızı mı kabul edelim." diye konuştu.

AK Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı da Özel'in propaganda diliyle konuştuğunu vurgulayarak, "İddia makamı CHP, ispat makamı CHP. Meclis buna alet olsun isteniyor. Meclis buna alet olmayacaktır. CHP'nin ötesinde ispat edecek yer mahkemedir." ifadesini kullandı.

CHP'nin grup önerisi üzerine siyasi partilerin konuşmalarının ardından Başbakan Yardımcısı Fikri Işık da konuşmak için söz istedi.

Oturumu yöneten TBMM Başkanvekili Yaşar Tüzün, "AK Parti Hükümeti" ifadesinin yanlış olduğunu vurgulayarak, hükümetin adı "Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin 65'nci Hükümeti" dedi.


Tüzün, "Milletvekili arkadaşlarımızın, hatip arkadaşlarımızın parti grubuyla hükümeti ayırt etmesi gerekir. Hükümet adına yapılan konuşmalar, hükümet adına soruları hükümetten bir bakanın veya bir başbakan yardımcısının cevap vermesi gerekir. Bugün uzun zamandır yapamadığımız ama hayal ettiğimiz bir gerçeği hayata geçireceğiz." diyerek, Başbakan Yardımcısı Işık'a söz verdi.

Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, Meclis Başkanvekili Tüzün'ün değerlendirmesine katılmadığını belirterek, yerli otomobil konusunda CHP'nin grup önerisine cevap verme ihtiyacı doğduğu için konuşma yaptığını kaydetti.

CHP'nin grup önerisi verirken konuya çalışmadığını ifade eden Işık, CHP adına konuşan Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan'ın konuşmasında iflas ettiğini öne sürdüğü, Çinli firma NEVS'in iflas etmediğini otomobil firması SAAB'ın otomobil bölümünü satın alarak yeni bir yapılanmayla Çin'de 2018 yılının başında, elektrikli otomobil üretmeye başlayacağını bildirdi.

Işık, "Bu kadar hazırlıksız, gerçeklerden kopuk, bu işleri çalışmadan bu kürsüye gelinir mi? Bu milletin kürsüsü, burada doğruyu söylemek zorundasınız. Şu anda NEVS firması elektrikli otomobil firmasını kuruyor. Biz bu Çinli firmayla işbirliği yapalım, onlar Çin'de üretim yaparken biz de Türkiye'de üretim yapalım ve dünyaya birlikte elektrikli otomobil satalım gayretindeyken, maalesef bırakın bu çalışmaların desteklenmesini, bu çalışmaların engellenmesi için itibarsızlaştırma süreci takip edildi. Biz bu itibarsızlaştırma sürecini biliyoruz, daha önce de şahit olduk." değerlendirmesinde bulundu.

Yerli otomobil meselesinin ciddi bir iş olduğunu, 40 milyon avro ile bir otomobilin 4 farklı tipinin fikri mülkiyet hakkının almanın çok uygun bir rakam olduğunu vurgulayan Işık, "Şu anda bu firma 9.3 modeli ile Çin'de otomobil üretimine geçerken acaba biz niye bugün yapamadığımızı sorgulamak yerine niye böyle bir itibarsızlaştırmaya gidiyoruz anlamış değilim. CHP'nin biraz tarihten ders çıkarması gerektiğini düşünüyorum. Vecihi Hürkuş'u açlığa mahkum ettiniz, Nuri Demirağ'ı batırdınız, Devrim otomobilini sabote ettiniz, şimdi geldiniz yerli otomobili itibarsızlaştırmak için elinizden geleni yapıyorsunuz. Genel Başkanınız çıkıyor yerli ve millilikten bahsediyor. CHP yerli ve milli politikalara dönene kadar bu millet CHP'ye ne güvenir ne de size oy verir." diye konuştu.

Başbakan Yardımcısı Işık'ın açıklamalarının ardından söz alan CHP Kocaeli Milletvekili Tarhan da "CHP'yi en son eleştirecek kişi sizsiniz. Siz öyle bir tarih yazdınız ki Milli Savunma Bakanlığınız döneminde uyudunuz. Bu ülkede terör örgütü darbe yapmaya kalktı, onun için sizin CHP'yi eleştirme hakkınız yok." diye konuştu.

Tarhan, yerli otomobille ilgili Ziraat Bankası'nın Gebze şubesinden 47 milyon liranın yurt dışına gönderildiğini ancak yatırımın boşa gittiğini öne sürdü.

Tarhan'ın iddiaları üzerine tekrar söz alan Başbakan Yardımcısı Işık, söz konusu paranın TÜBİTAK aracılığıyla işbirliği çerçevesinde ilgili şirkete otomobil platformu için gönderildiğini ve bunun yasal olduğunu kaydetti.

Işık, "Bir platforma sahip değilseniz araç geliştirme imkanınız olmaz. Bu konu kesinlikle Türkiye'nin çıkarına, Türkiye için çok avantajlı bir iş birliğidir, avantajlı bir fikri mülkiyet hakkı satın almasıdır." dedi.

AK Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı da oturumu yöneten Meclis Başkanvekili Tüzün'ün açıklamalarını hatırlatarak, AK Parti Grubu'nun hükümet adına konuşma yetkisi bulunduğunu aktardı.

Konuşmaların ardından yapılan oylamada CHP Grup önerisi reddedildi.


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English