Son Dakika Haberler

CHP, HDP ve MHP'nin gündeme ilişkin grup önerileri kabul edilmedi CHP Grup önerisinin görüşmeleri sırasında AK Parti ve CHP milletvekilleri arasında gerginlik yaşandı

Anadolu Ajansı haberine göre;
TBMM (AA) - TBMM Genel Kurulunda CHP, HDP ve MHP'nin gündeme ilişkin grup önerileri kabul edilmedi.

Danışma Kurulu toplantısında oy birliği sağlanamadığından Genel Kurulun onayına sunulan; MHP Grubunun mera alanları, HDP Grubunun meçhul mezar yerleri, CHP Grubunun Suriyeli sığınmacılar konusundaki araştırma önergelerinin bugün görüşülmesine ilişkin önerileri, ayrı ayrı görüşülerek reddedildi.

- AK Parti ve CHP milletvekilleri arasında gerginlik

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, partisinin önerisinin görüşmelerinde, siyasetçilerin "vergi cennetlerinde" bulunması muhtemel servetlerinin ve bunların kaynaklarının araştırılması talebinin dün Genel Kurulda reddedildiğini hatırlatarak bu durumu eleştirdi.

AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş da sataşma nedeniyle kürsüye gelerek gazete haberi üzerinden yola çıkarak temeli olmayan iddiaların Meclis kürsüsüne getirildiğini söyledi.

Muş, "Gazetelerden hareket edebilirsiniz ama bunu somut bir delile dayandırın. Ben de buradan çıkıp da Genel Başkanınızın kızının Buzgate'deki dairesinden mi bahsedeyim? Bu kadar haktan hukuktan bahsediyorsunuz; Anayasa Mahkemesi hesaplarınızı denetledi, 3.3 milyon lira iade ettiniz." diye konuştu.

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç ise sataşma nedeniyle yaptığı konuşmaya "İktidar partisinin milletvekilleri, bir grup başkanvekili seçtiği zaman onu muhatap almak zorunda kalıyorsunuz. Ama eğer bilgisi, birikimi, örfü, adeti bilmeyen birisi olursa da çaresiz kalıyorsunuz." ifadelerini kullanarak başladı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun kendisi ve çocukları da dahil olmak üzere tüm siyasetçilerin ve çocuklarının mal varlıklarının araştırılmasını istediğini belirten Özkoç, "Defalarca bununla ilgili önerge verdik, reddettiniz." dedi.

AK Parti Grup Başkanvekili Muş'un "Sayın Özkoç benim bilgimden, birikimimden, tecrübemden, geleneklerimden bahsediyor. Burada bilgi birikimlerimizi ortaya koymaya kalkarsak aklımın, bilgimin ve birikimimin zekatı Özkoç'a fazla gelir." sözleri üzerine AK Parti ve CHP milletvekilleri arasında sözlü tartışmalar yaşandı.

Tartışmalar bir süre devam etti. Bu sırada bazı milletvekillerinin birbirlerinin üzerine yürümeleri, araya giren diğer milletvekillerince engellendi.

Meclis Başkanvekili Pervin Buldan, birleşime ara verdi.

- "Apırsanız da köpürseniz de hesap sormaya devam edeceğiz"

Ara sonrasında kürsüye gelen CHP'li Özkoç, "Başbakanınızın çocuklarının off-shore hesaplarında vergi kaçırıldı mı, kaçırılmadı mı bunun hesabını verin. Millet sizden hesap istiyor, siz de millete bunun hesabını er ya da geç vereceksiniz. Biz CHP olarak, apırsanız da köpürseniz de yerinizde zıplasanız da yüzünüz kızarmasa da milletin bu hesabını sormaya devam edeceğiz." dedi.

AK Partili Muş ise tartışmanın politikalar değil, kişilerin şahsiyeti üzerinden yapılmaya çalışıldığını ifade ederek kendisinin bu duruma tepki gösterdiğini vurguladı.

Öneri üzerinde son sözü alan AK Parti Konya Milletvekili Leyla Şahin Usta'nın konuşmasında "Fakir fukaranın hakkından konuşacaksak, buyurun konuşalım. Bir CHP milletvekilinin 1,5 milyon liralık telefon faturasını Meclise ödeten kim? Bunun hesabını verin önce." şeklindeki sözleri de CHP'lilerin tepkisine yol açtı.

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç sataşma nedeniyle tekrar söz alarak kürsüye geldi.

Özkoç'un da "Sizin bunları konuşmaya yüzünüz var mı? Ayakkabı kutularında milyon dolarları götüren sizler değil misiniz? " şeklindeki sözlerine AK Parti'li milletvekillerinden tepki geldi.

- "Ne kadar montaj ses kaydı varsa hepsini yayınladınız"

Sataşma nedeniyle kürsüye gelen AK Partili Muş'un konuşmasındaki "Grup toplantılarında ne kadar iftira, montaj, yalan ses kaydı kaset varsa, ki kasetle meşhur bir partidir, bunları grup toplantılarında ekranlarına yansıttılar." ifadeleri üzerine Özkoç, tekrar kürsüye gelerek karşılık verdi.

Özkoç, "Bütün milletvekillerinden özür diliyorum. Özür dilememin de bir nedeni var. İşte ahlaktan bahsettiğim şey de buydu. Şu anda ölümle mücadele eden birisi hakkında bu kürsüden ahlaksızca gönderme yapan birini kınıyorum." şeklinde konuştu.

Tartışmaların uzaması üzerine Meclis Başkanvekili Buldan, birleşime tekrar ara verdi.

Ara sonrasında oylanan CHP Grup önerisi, reddedildi.



Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English