Son Dakika Haberler

TBMM Başkanvekili Aydın: "Aliya İzzetbegoviç Bosna Hersek'in bağımsızlığı için verdiği mücadeleyle başta ülkesi olmak üzere tüm İslam alemine adını altın harflerle yazdırmıştır" "Ülkesinin ve milletinin bağımsızlığı için savaş alanında siperlerden diplomasi masasına her alanda en önde yer alan bu büyük lideri ve şahsında Bosna şehitlerini milletimiz adına rahmet ve minnetle yad ediyoruz"

Anadolu Ajansı haberine göre;
TBMM (AA) - TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın, Bosna Hersek'in efsanevi lideri Aliya İzzetbegoviç'in ölümünün 14'üncü yılına ilişkin, "Bosna Hersek'in bağımsızlığı için verdiği mücadeleyle başta ülkesi olmak üzere tüm İslam alemine adını altın harflerle yazdırmıştır." dedi

TBMM Genel Kurulu, Başkanvekili Ahmet Aydın başkanlığında toplandı.

Aydın, demokrasi ve idari yapılanmanın yapıtaşı konumunda olan, vatandaşın köyünde, mahallesinde hem komşusu hem de hizmetkarı olan muhtarların "19 Ekim Muhtarlar Günü"nü kutladığını belirtti. Aydın, milletin devletiyle arasındaki köprü olma vazifesini, her türlü cefayı, çileyi, göğüsleyen mahalle muhtarlarının her daim devletin başının tacı olacağını ifade etti.

"Biz de zalimlerden olursak zulme karşı savaşmamızın bir anlamı kalmaz, kitaba uyacağız" sözlerinin sahibi Aliya İzzetbegoviç'in ölümünden 14 yıl geçtiğini anımsatan Aydın, şunları kaydetti:

"100 yılın mücahitlerinden Aliya İzzetbegoviç 19 Ekim 2003 yılında Hak'ka yürümüştür. Aliya İzzetbegoviç Bosna Hersek'in bağımsızlığı için verdiği mücadeleyle başta ülkesi olmak üzere tüm İslam alemine adını altın harflerle yazdırmıştır. Ülkesinin ve milletinin bağımsızlığı için savaş alanında siperlerden diplomasi masasına her alanda en önde yer alan bu büyük lideri ve şahsında Bosna şehitlerini milletimiz adına rahmet ve mkinnetle yad ediyoruz."

MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel ve AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, Aliya İzzetbegoviç'i ölümünün 14'üncü yılı münasebetiyle birer konuşma yaptı.

- "Paylaşımlar tutuklanma sebebi olmamalı"

HDP Grup Başkanvekili Filiz Kerestecioğlu da son bir hafta içerisinde sosyal medya üzerinden paylaşımlarda bulunan İzmir, Muğla, Balıkesir ve Ağrı illerinde birçok kişinin tutuklandığını savundu.

Söz konusu paylaşımların ifade özgürlüğü kapsamında değerlendirilmesini isteyen Kerestecioğlu, "İfade özgürlüğüne yönelik paylaşımlar tutuklanma sebebi olmamalı." dedi.

Kerestecioğlu, ayrıca tedavisi devam eden eski CHP Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal'ı ziyaret ettiklerini, yetkililerin açıklamalarında durumunun iyiye gittiğini işittiklerini sözlerine ekledi.

- "Bir suçun olup olmadığına karar verecek kişi, mecra yargıdır"

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bazı belediye başkanlarına yönelik basına yansıyan ifadelerinin bulunduğunu hatırlattı.

TBMM çatısı altında Cumhurbaşkanı Erdoğan'a "Bedeli ağır olur" sözlerinin ne anlama geldiğini sormak gerektiğini belirten Özel, "Bedel ödenecek bir suç varsa yapılacak iş tehdit ya da şantaj değil suç duyurusudur. Bir suçun olup olmadığına karar verecek kişi, mecra yargıdır. Bir ceza varsa o da kanunda yazandır. 'Ya istifa et ya da sana hukuk uygulayacağım' demek Türkiye'nin kabile devleti olduğunu göstermektedir. Bunu yapmaya kimsenin hakkı yoktur." ifadesini kullandı.

- "Herkes kendi işine baksın"

AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş ise CHP Grup başkanvekili Özgür Özel'in Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kendisine atfen kullanılan bir ifadeyi 'kullanmadım' demesine rağmen ısrarla bu sözün peşinden gitmeye çalıştığını belirtti.

Özel'in, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bunu açıklamasına rağmen konuyla ilgili aynı ifadeleri kullanmaya devam ettiğine işaret eden Muş, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'Eleştiri yapanları kapının önünü koyarım' sözlerini hatırlatarak, "Kendi genel başkanlarına o sözleri söylediği zaman sesini çıkaramayanlar kalkıpta bize bu anlamda eleştiri yöneltmesinler, bize demokrasi dersi vermeye kalkmasınlar. Herkes kendi işine baksın." diye konuştu.


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English