Son Dakika Haberler

AK Parti Grup Başkanvekili Muş: "Terör örgütünün İdlib sözcülüğüne soyunup Mehmetçiği DAEŞ ile bir tutanların, aklını başına almalarını tavsiye ediyorum. Hiç kimse Türkiye'yi bir terör örgütüyle yan yana gösteremez"

Anadolu Ajansı haberine göre;
TBMM (AA) - AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, "Terör örgütünün İdlib sözcülüğüne soyunup Mehmetçiği DAEŞ ile bir tutanların, aklını başına almalarını tavsiye ediyorum. Hiç kimse Türkiye'yi bir terör örgütüyle yan yana gösteremez." dedi.

TBMM Genel Kurulu, Başkanvekili Ahmet Aydın başkanlığında toplandı.

Aydın ve siyasi parti temscilcileri, TÜPRAŞ'ın İzmir Rafinerisi'nde meydana gelen patlamada hayatını kaybeden 4 işçiye Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diledi.

MHP Grup Başkanvekili Erhan Usta, BM tarafından 11 Ekim'in "Dünya Kız Çocukları Günü'' olarak ilan edildiğini belirterek, Türkiye'de son altı yılda evlenmek zorunda bırakılan kız çocuğu sayısının tespit edilebilen resmi rakamlara göre 232 bin olduğunu söyledi.

HDP Grup Başkanvekili Ahmet Yıldırım, TÜPRAŞ'ta meydana gelen kazayı anımsatarak, taşeron işçi çalıştırmanın güvencesiz işçi çalıştırmak olduğunu ifade etti.

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, CHP Ankara Milletvekili Ayşe Gülsün Bilgehan'ın Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM) Eşitlik ve Ayrımcılıkla Mücadele Komisyonu Genel Raportörlüğüne seçildiğini aktararak, bunun Türkiye ve Meclis için bir gurur vesilesi olduğunu dile getirdi.

- "Biz, vatanımızı düşmanımıza bırakıp kaçmayız"

AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, dün HDP Eş Genel Başkanı Serpil Kemalbay'ın TBMM Grup Toplantısı'nda AK Parti İktidarını ima ederek, "Bir gece ansızın gidebilirsiniz." diye çok talihsiz bir açıklamada bulunduğunu hatırlattı.

Muş, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Daha önce birçok kez terör örgütlerine karşı Genel Başkanımız tarafından kullanılan, 'bir gece ansızın gelebiliriz' sözlerini HDP olarak kendi üstlerine alınmış olacaklar ki terör örgütü adına bunun tam zıttını kullanarak, 'bir gece ansızın gidebilirsiniz.' açıklamasında bulunmuşlardır. Bizler, 'terörle aranıza mesafe koyun' dediğimizde sürekli inkar edenler, terör örgütünün siyasi sözcüsü gibi Türk milletine parmak sallamaktan vazgeçmemektedir.

Hatırlarsınız, bir zamanlar FETÖ mensupları da 'helikopterle kaçacaklar', 'Malezya'ya kaçacaklar' diyorlardı. Peki ne oldu? Bu ülkenin meşru iktidarı ve onun temsilcileri kaçtı mı? Hayır. Peki bu tehditleri yapan FETÖ mensubu darbeciler ne yaptı? Ya yargıya hesap verdiler ya da gözlerini kaçak olarak yurt dışında vatan hainlerinin çiftliğinde açtılar. Allah'ın izniyle biz, vatanımızı düşmanımıza bırakıp kaçmayız. Bunu 17-25 Aralık'ta da 15 Temmuz'da da gösterdik."

HDP'nin eski iki milletvekilinin yargılama safhası bitmeden neden kaçtığını soran Muş, "Bu kaçanlar HDP'li vekil değil miydi? Burası bizim vatanımız. Hiçbir suretle bu vatanı ne teröristlere ne de onun destekçilerine bırakmayız. Terör örgütünün İdlib sözcülüğüne soyunup Mehmetçik'i DAEŞ ile bir tutanların, aklını başına almalarını tavsiye ediyorum. Hiç kimse Türkiye'yi bir terör örgütüyle yan yana gösteremez. Hele de terör ile bu kadar iç içe geçmiş bir siyasi yapı asla böyle bir iddiada bulunamaz. Milletimiz müsterih olsun Türkiye olarak PKK, DAEŞ, PYD ve FETÖ'nün üstesinden gelecek güce ve kudrete sahibiz." değerlendirmesini yaptı.

Sataşmadan söz alan HDP Grup Başkanvekili Yıldırım ise "AKP Genel Başkanı, Kürdistan Bölgesel Özerk Yönetiminin sahasına, 'ansızın bir gece gelebiliriz' diye askeri müdahale hakkını kendinde göremez. Eş Genel Başkanımız, 'seçimlerle, demokratik siyasetle bir gece ansızın gidebileceğinizi' ifade etmiştir. Bu bizim partimizin ve grubumuzun sahiplendiği bir husustur." ifadesini kullandı.

- "Türkiye, demokratik bir ülkedir"

Yerinden söz alan Muş, Türkiye'nin demokratik bir ülke olduğunu belirterek, "Bir gece ansızın seçim yapılmaz. Burada demokratik bir yöntemle, seçimlerle gidecekler diye bir ifade yok." dedi.

Karşılıklı konuşmaların devam etmesi üzerine Aydın, birleşime ara verdi.

Muş ve Yıldırım arasındaki tartışma verilen arada da kısa bir süre devam etti.

Öte yandan HDP İzmir Milletvekili Müslüm Doğan muharrem ayı, CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım seçim bölgesinin sorunları, AK Parti İstanbul Milletvekili Nureddin Nebati ise bazı AK Parti milletvekilleriyle birlikte Kudüs'e yaptıkları ziyarete ilişkin gündem dışı birer konuşma yaptı.








Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English