Son Dakika Haberler

Gençlik ve Spor Bakanı Bak: "Bu güzel, bu aziz millete hizmet etmek çok büyük bir görev, bu görevi en iyi şekilde yapmaya gayret edeceğim"

Anadolu Ajansı haberine göre;
TBMM (AA) - Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, "Bu güzel, bu aziz millete hizmet etmek çok büyük bir görev, bu görevi en iyi şekilde yapmaya gayret edeceğim." dedi.

TBMM Genel Kurulunu yöneten Başkanvekili Ayşe Nur Bahçekapılı, yeni Bakanlar Kurulu listesinin açıklandığını anımsatarak, "Sayın bakanlarımıza işlerinde başarılar, kolaylıklar diliyoruz. Belki Sayın Osman Aşkın Bak'ı arayacağız burada ama çok önemli bir göreve geldi kendisi; onun da yolu açık olsun, hepsinin yolu açık olsun. Hepimiz için hayırlı olsun. Herkese, ülkemize, milletimize hayırlı olsun." ifadesini kullandı.

Teşekkür konuşması yapan Gençlik ve Spor Bakanı Bak, "Öncelikle, tarafımıza verilen bu kutsal görevi en layık bir şekilde yapmak için çalışacağız; sizlerin de desteğine her zaman açığız, desteğiniz bizim için çok önemli." dedi.

Geçtiğimiz beş yıllık süre içerisinde Mecliste çok güzel ve tatlı anılarının olduğunu aktaran Bak, muhalefet tarafından da sevildiğini belirtti.

Bakan Bak, şunları kaydetti:

"Tabii, biliyorsunuz, laf atmak bir sanattır, onu da gerçekleştiriyorduk biz burada. Bazen kızıyorlardı bana ama gene seviyorlardı. Dolayısıyla inşallah, Türk sporu için de Türk gençliği için de güzel çalışmalar yapmak için elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Bu göreve bizi layık gören değerli Başbakanımıza, Cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyorum. Bu güzel, bu aziz millete hizmet etmek çok büyük bir görev, bu görevi en iyi şekilde yapmaya gayret edeceğim. Sizlerin, milletvekili arkadaşlarımızın da bize önerilerini, desteklerini bekliyoruz. Burada sporun içerisinden gelen arkadaşlarımız da var. İnşallah, bu aziz millete hizmete devam edeceğiz."

HDP Grup Başkanvekili Filiz Kerestecioğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Başbakan Binali Yıldırım'a "yeni kabineyi tebliğ ettiğini" iddia ederek, "İstişare yok, ortaklaşma yok. Sadece tebliğ edildi." diye konuştu.

"Tüm bu değişiklikler yeteneklerin sonucu ya da ülkenin, halkın istekleri sonucu değil, bir kişinin çıkarlarıyla paralel yapılıyor. Çünkü kendisi hiç kimseye güvenmiyor." görüşünü savunan Kerestecioğlu, parti devletine bir adım daha yaklaşan uygulamalarla karşı karşıya olunduğunu bildirdi.

MHP Grup Başkanvekili Erhan Usta, yeni kabinenin ülke için hayırlı ve uğurlu olması dileğinde bulundu.

Okullarıyla ilişikleri kesilen 20 bin askeri öğrencinin bulunduğunu aktaran Usta, bunların hepsine FETÖ'cü muamelesi yapıldığını savunarak, bu kişilerin yaşadıkları bir takım sorunların çözülmesini istedi.

AK Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı, yeni kabinenin hayırlı olması dileğinde bulunarak, AK Parti'nin 15 yıldır iktidarda olmasının nedeninin icraatları olduğunu ifade etti.

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay da yeni kabinenin hayırlı olması temennisinde bulundu.

Milli Eğitim Bakanlığının, dün açıkladığı müfredat değişikliğinin kamuoyunda büyük infial yarattığını savunan Altay, şunları kaydetti:

"Milli Eğitim Bakanlığında müfredattan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü neredeyse tümüyle çıkarma çabaları, bu müfredat değişikliğinde kabul edilemez noktaya geldi, kabul edilebilir sınırların çok üstünde. Bırakın bizi, bu millet bu yapılana en yüksek refleksi gösterecektir. Atatürk'ü müfredattan silseniz de bu milletin gönlünden, kalbinden silemeyeceğinizi unutmamanız gerekir."

Altay, müfredatta cihat kavramına yer verilmesini de eleştirdi.


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English