Son Dakika Haberler

AK Parti Grup Başkanvekili Muş: "Sandığın dışında hiçbir illegal güç Recep Tayyip Erdoğan'ı koltuğundan indiremez" CHP Grup Başkanvekili Özel: "Bu yürüyüş bütün adalet arayanlar için başlatıldı"

Anadolu Ajansı haberine göre;
TBMM (AA) - AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, "Sandığın dışında hiçbir illegal güç Recep Tayyip Erdoğan'ı koltuğundan indiremez." dedi.

TBMM Genel Kurulu, Başkanvekili Akif Hamzaçebi başkanlığında toplandı.

AK Parti İstanbul Milletvekili Osman Boyraz, İstanbul'daki ulaşım hizmetleri ve yatırımları, CHP Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek, Çanakkale'deki çevre sorunları, HDP İstanbul Milletvekili Hüda Kaya ise tutuklu kadınlar ve çocukları konu başlıklarında gündemdışı birer konuşma yaptı.

MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, Nisan, Mayıs ve Haziran aylarında özellikle Manisa'da dolu afetinin yaşandığını söyledi.

Doludan zarar gören çiftçilerin borçlarının ertelenmesini isteyen Akçay, "Hemen her yıl bu dolu olayı yaşanmaktadır. TARSİM sigorta primleri de yüzde 100 arttığı için çiftçiler sigorta yaptıramamaktadır. Hükümetten çiftçilerimizin zararlarının da karşılanması noktasında desteğini istiyoruz." ifadelerini kullandı.

HDP Grup Başkanvekili Ahmet Yıldırım, bugün işçi direnişinin 47. yıl dönümü olduğunu söyledi.

Bugün de benzer durumların yaşandığını ifade eden Yıldırım, "Bu ülkede bu parlamentoya siyasi darbe yapılışının 224'üncü günündeyiz. 224 gündür eş başkanlarımız ve milletvekillerimiz tutuklu bulunmaktadır. Bugün de CHP'li bir milletvekili daha tutuklandı. Bu darbe mantığının ortadan kaldırılması, halkın vekaletini alarak yasama organına gelmiş olan milletvekillerinin yasama faaliyetlerine eksiksiz katılmalarını istiyoruz." diye konuştu.

- "Bu yürüyüş bütün adalet arayanlar için başlatıldı"

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel de Türkiye'deki adalet anlayışına ses ve omuz verenlerin cezalandırıldığı bir dönemin yaşandığını öne sürdü.

Parti kimliği olmadan insanların adalet ve demokrasi isteği karşısında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun yanında yer aldığını vurgulayan Özel, "Bu yürüyüş bütün adalet arayanlar için başlatıldı. Güvenpark'taki bariyerler halkımızın kararlılığı karşısında bir anlam ifade etmedi. Bugün ilk gün. Ayaklarımız yeni yollarla tanışacak. Hep birlikte adaleti yeniden tesis edeceğiz." dedi.

- "Terörle mücadele ne zamandan beri savaş suçu olmuştur"

AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş ise CHP Grup Başkanvekili Engin Altay'ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın uluslararası mahkemelerde savaş suçlusu olarak yargılanacağını söylediğini anımsattı.

Altay'ın bu söylemlerle dış dünyaya müdahale çağrısında bulunduğunu belirten Muş, şöyle devam etti:

"Türkiye hangi savaşa girmiş de Cumhurbaşkanımız savaş suçlusu olsun. Terörle mücadele etmek ne zamandan beri savaş suçu olmuştur. Bu akla ve mantığa sığmayan bir iştir. Suriye'de Esed, çocukları öldürürken sessiz kalanlar kendi ülkelerinin cumhurbaşkanını savaş suçlusu olarak göstermeye çalışmaktadır. Cumhurbaşkanımızı uluslararası mahkemede yargılama hülyalarını 17-25 Aralık sürecinde FETÖ görürken, anlaşılıyor ki şimdi aynı hülyaları CHP görmektedir. Bu ülkede Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı millet göreve getirdi, ancak millet götürür. Sandığın dışında hiçbir illegal güç Recep Tayyip Erdoğan'ı koltuğundan indiremez."

Muş, direniş çağrıları, sokak çağrıları, algı operasyonları ve medya manşetleriyle dış dünyaya müdahale çağrılarında bulunarak Türkiye'de iktidarın değişmeyeceğini söyledi.

Demokrasi kurallarının açık olduğunu, sandıkla gelenin sandıkla gideceğinin altını çizen Muş, "İki yıl sonra milletin önüne sandığı koyacağız. Orada millet kararını verecek." diye konuştu.

Muş, dün CHP'nin, Genel Başkanları Kemal Kılıçdaroğlu'nun fotoğrafının arkasında asker fotoğrafları yerleştirerek yürüyüşe çağrı adı altında paylaşımlarda bulunduğunu hatırlatan Muş, sivil bir yürüyüş başlatılacağını söyleyenlerin asker resimleriyle fotoğraf vererek neye, kime mesaj verdiklerini sordu.

CHP kanadından gelen itirazların karşılıklı tartışmaya dönüşmesi üzerine Başkanvekili Hamzaçebi, birleşime ara verdi.


Öte yandan, CHPli bazı milletvekilleri Genel Kurula üzerinde "adalet" yazan dövizlerle gelerek, dövizleri basın mensuplarına gösterdi.








Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English