Son Dakika Haberler

MHP Grup Başkanvekili Akçay: "AB ülkelerinde tarımsal sulamadan KDV alınmazken Türkiye'de yüzde 18 oranında KDV alınıyor. KDV oranı yüzde bire indirilmelidir"

Anadolu Ajansı haberine göre;
TBMM (AA) - MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, AB ülkelerinde tarımsal sulamadan KDV alınmazken Türkiye'de yüzde 18 oranında KDV alındığını belirterek, "Tarımsal sulamadaki KDV oranı yüzde bire indirilmelidir." dedi.

TBMM Genel Kurulu, Meclis Başkanvekili Akif Hamzaçebi başkanlığında toplandı.

MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, elektrik dağıtım bölgelerinin, elektriğin daha verimli işletileceği, maliyetlerin azalacağı, kayıp kaçağın düşürüleceği, tüketicilere daha ucuz, sürekli ve kaliteli elektrik enerjisi sunulacağı iddiasıyla özelleştirildiğini söyledi. Akçay, ancak elektrik dağıtımının özelleştirilmesinin, elektrik tarifelerinde ve hizmet bedellerinde büyük pahalılık getirdiğini söyledi.

Tarımsal üretimde en önemli girdilerden birinin, tarımsal sulama giderleri olduğuna işaret eden Akçay, yüksek elektrik ücretinin, üretim maliyetini artırdığını, tarımda rekabet gücünü azalttığını dile getirdi.

Akçay, "AB ülkelerinde tarımsal sulama amaçlı elektrik kullanımı desteklenirken ülkemizde maalesef destek yoktur. AB ülkelerinde tarımsal sulamadan KDV alınmazken ülkemizde tarımsal sulamadan yüzde 18 KDV alınmaktadır. Tarımsal sulamadaki KDV oranı yüzde 1'e indirilmelidir. " diye konuştu.

Erkan Akçay, kaçak elektrik kullanım bedelinin diğer tüketicilere yansıtılmaması, çiftçinin alınterinin karşılığını alabilmesi, rekabet edebilmesi için tarımda kullanılan elektriğin destek kapsamına alınmasını istedi.

CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, Göztepe'nin Süper Lig'e yükselmesi nedeniyle gündemdışı söz alarak Göztepe'yi kutladı.

İzmir'in 35 projesinden 35'incisinin olimpik stadyumlar olduğunu aktaran Balbay, "Bunlardan kaçı yapıldı? Alsancak stadını iki yıl önce yıktınız yerine ne yapıldı? Birisiyle pazarlık halinde misiniz, AVM mi yapılacak?" diye sordu.

Balbay, İzmir takımlarının, stat desteği olmamasına rağmen süper lige çıktığını ifade ederek, İzmir'e politik davranılmaması gerektiğini söyledi.

AK Parti İzmir Milletvekili Kerem Ali Sürekli de İzmir'e yapılan TOKİ yatırımlarına ilişki yaptığı gündemdışı konuşmada, İzmirli ne istiyorsa yaptıklarını söyledi. Sürekli, Bergama'da yeni TOKİ projesi başlattıklarını, Aliağa'da da konutların planladığını, TOKİ'nin Kemalpaşa'da uydu kent oluşturduğunu anlattı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi ve yerel belediyelere seslenen Sürekli, "Stadları engellemeyin, stadları yapalım, TOKİ projelerine destek olun, alan bulalım. Vatandaş bizden polemik değil hizmet bekliyor." dedi.

- Grup Başkanvekillerinin konuşmaları

Gündem dışı konuşmaların ardından MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay yeniden söz aldı.

FETÖ ile mücadelenin yargı boyutunun çok özenli, dikkatli, adalet terazisinin doğru şekilde tartma ihtiyacının, günün en acil gündem maddelerinden biri olduğunu ifade eden Akçay, "Madem bir kişi suçsuz niye tutuklanır, tutuklandı niye bırakılır?" diye sordu.

HDP Grup Başkanvekili Ahmet Yıldırım, bugünün, çocuk işçiliğiyle mücadale günü olduğunu anımsatarak, bu ülkenin geleceği olan çocukların boylarının ve bedenlerinin kaldırılamayacağı belirsizlik içinde olduğunu savundu.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, FETÖ ile mücadele kapsamında görevine son verilen bir kişinin yaptığı başvuru üzerine, AİHM'in, iç hukuk yolunun tüketilmediği gerekçesiyle başvuruyu OHAL Komisyonuna yönlendirdiğini anımsattı. Özel, bu komisyonun derhal göreve başlaması gerektiğini belirtti.

AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, çocuk işçilik sorunuyla mücadelenin, tüm partilerin, Hükümetin gündeminde bulunan, sonuna kadar mücadele edecekleri bir konu olduğunu dile getirdi. Muş, temel eğitimi 12 yıla çıkarttıklarını, çocukların sokaklarda ya da atölyelerde değil okulda olması gerektiğini kaydetti.


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English