Son Dakika Haberler

AK Parti'li Can: "Hakimler kararlarıyla konuşmalıdır. Kararları anayasaya, hukuka, ahlak ve vicdana göre vermelidir. Bunlardan ari karar veriyorsa, o karar siyasidir, hukuki değildir" CHP'li Yarkadaş: "(Avukatlıktan hakimliğe geçiş sınavı) Adalet Bakanlığı, 26 Aralık'ta yaptığı yazılı sınavda kimin kaç puan aldığını, mülakatı nasıl geçtiğini açıklamalı"

Anadolu Ajansı haberine göre;
TBMM (AA) - AK Parti Kırıkkale Milletvekili Ramazan Can, hakimlerin kararlarıyla konuşması, kararlarını anayasaya, hukuka, ahlak ve vicdana göre vermesi gerektiğini belirterek, "Bunlardan ari karar veriyorsa, o karar siyasidir, hukuki değildir." dedi.

HDP, Danışma Kurulu toplanamadığı için "Hükümetin yargıda kadrolaşması" iddialarının araştırılmasına ilişkin önergenin, bugün görüşülmesini grup önerisi olarak Genel Kurul gündemine getirdi.

Öneri aleyhinde söz alan AK Parti Kırıkkale Milletvekili Can, hakimlerin kararlarıyla konuşması, Türk milleti adına karar vermesi gerektiğini belirtti.

Hakimlerin cübbesini giydiği andan itibaren ideolojik görüşünü bırakması gerektiğini bildiren Can, hakimlerin kararlarını, anayasaya, hukuka, ahlak ve vicdana göre vermesinin önemine işaret etti.

Can, "Bunlardan ari karar veriyorsa, o karar siyasidir, hukuki değildir. Hukukun üstünlüğünü, anayasa ve mevzuatı kendine şiar edinmelidir. Tarafsız, bağımsız karar verebilmelidir." diye konuştu.

CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş da grup önerisi lehinde yaptığı konuşmada, 26 Aralık 2016'ta avukatlıktan hakimliğe geçiş sınavı yapıldığını anımsattı.

Hükümetin sınavı kazanmak için aranan 70 puanı 50 puana indirdiğini ifade eden Yarkadaş, böylece AK Parti il ve ilçe başkanlıklarından gelebilecek tüm avukatların hakim olabilmesinin önünün açıldığını, neredeyse sadece 5-10 soru yapanın sınavı geçtiğini savundu.

Sınavı kazanan isimlerin Adalet Bakanlığının sitesinde açıklanmasının ardından, bu isimleri araştırdığını aktaran Yarkadaş, bu isimlerin çoğunun AK Parti il ve ilçe başkanlıklarından atandığını, iltimas geçildiğini ileri sürdü.

Yarkadaş, daha önce "AK Parti'li hakimlerin kimler olduğunu" açıklamasının ardından, "memurlar.net" sitesinde bu haberinin sansüre uğradığını belirterek, "İsimlerini okuduğum kişiler, AKP il ve ilçe başkanlıklarından getirilip, hakim yapılarak, adeta AKP ilçe başkanlığına çevrilen mahkemelerin başına oturtulacaklar." dedi.

Adalet Bakanlığının, 26 Aralık'ta yaptığı yazılı sınavda kimin kaç puan aldığını, mülakatı nasıl geçtiğini açıklaması gerektiğini savunan Yarkadaş, aksi halde adaletin üzerine gölge düşeceğini öne sürdü.

Barış Yarkadaş, açıklanmazsa, sınavın iptal edilip, yenilenmesi gerektiğini kaydetti.

Konuşmaların ardından, HDP Grup önerisi kabul edilmedi.




Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English