Son Dakika Haberler

AK Parti Grup Başkanvekili Muş: "Türkiye Cumhuriyeti devletinin terörle mücadelede gösterdiği kararlılığın neticesi olarak son süreçte yürütülen büyük çaplı operasyonlarla terör örgütünün beli kırılmış ve terörün tamamen bitirilmesi konusunda önemli bir noktaya erişilmiştir"

Anadolu Ajansı haberine göre;
TBMM (AA) - AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, "Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin terörle mücadelede gösterdiği kararlılığın neticesi olarak son süreçte yürütülen büyük çaplı operasyonlarla terör örgütünün beli kırılmış ve terörün tamamen bitirilmesi konusunda önemli bir noktaya erişilmiştir." dedi.

TBMM Genel Kurulu Ayşe Nur Bahçekapılı başkanlığında toplandı.

HDP Batman Milletvekili Mehmet Ali Aslan "Kardeşlik Haftası"; CHP Mersin Milletvekili Serdal Kuyucuoğlu da Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının idam edilmelerinin yıl dönümü dolayısıyla gündem dışı birer konuşma yaptı.

- "AK Parti Hükümeti olarak önemli çalışmalar yaptık"

AK Parti Konya Milletvekili Halil Etyemez, İş Sağlığı ve Güvenliği Haftası nedeniyle yaptığı gündem dışı konuşmada, bir ülkedeki iş sağlığı ve güvenliğinin seviyesinin aynı zamanda o ülkede insan hayatına verilen değerin bir yansıması olduğunu söyledi. İş sağlığı ve güvenliğinin tüm dünyanın çözüm üretmesi gereken ortak sorunu olduğunu belirten Etyemez, dünyada her yıl 2 milyonu meslek hastalıkları; 350 bini iş kazaları nedeniyle toplamda 2 milyon 350 binden fazla çalışanın hayatını kaybettiğini kaydetti.

Etyemez, "İş kazaları ve meslek hastalıklarının azaltılması, çalışanların çalışma ortamlarının iyileştirilmesi ve yaşam kalitesinin arttırılması amacıyla AK Parti hükümeti olarak önemli çalışmalar yaptık ve yapıyoruz." dedi.

Konuşmaların ardından siyasi parti temsilcileri yerinden söz alarak gündemdeki konulara ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, İş Sağlığı ve Güvenliği Haftası'na değinerek, iş sağlığı ve güvenliğinin tavizsiz önem verilmesi gereken bir konu olduğunu söyledi. Soma'da meydana gelen maden kazasından sonra Mecliste araştırma komisyonu kurulduğunu ve komisyonda önemli çalışmalar yaptıklarını, iki ciltlik büyük bir raporun ortaya çıktığını dile getiren Akçay, hazırlanan raporun TBMM Genel Kurulunda görüşülmediğini söyledi.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Soma'da meydana gelen maden kazasına ilişkin Mecliste kurulan komisyonun raporunun kamuoyundaki büyük beklentiye rağmen Genel Kurul gündemine getirilmediğini, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının bu konuda yapması gereken çalışmaların hiçbirini yerine getirmediğini söyledi. Özel, "Meclisin raflarında bekletilen bu rapora dikkat çekmek istiyoruz. İktidar partisinin, bunun Meclisin gündemine alınması konusundaki gösterdiği muhalefeti, geri duruşu anlamakta gerçekten güçlük çekiyoruz." ifadelerini kullandı.

- "Terör örgütü çok ağır kayıplar vermiştir"

AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş ise Hakkari Çukurca'da askeri üs bölgesine sızmaya çalışan teröristlerle çatışmada yaralanan askerlere acil şifalar diledi. Muş, "Türkiye Cumhuriyeti devletinin terörle mücadelede gösterdiği kararlılığın neticesi olarak son süreçte yürütülen büyük çaplı operasyonlarla terör örgütünün beli kırılmış ve terörün tamamen bitirilmesi konusunda önemli bir noktaya erişilmiştir. Sincar bölgesinde, Suriye'nin kuzeyinde ve yurt dışında yürütülen operasyonlarda terör örgütü çok ağır kayıplar vermiştir." değerlendirmesini yaptı.

Sincar'a yapılan operasyonların, PKK inlerini darma dağın ettiğini, mühimmat depolarını başlarına geçirdiğini ve eli kanlı teröristleri perişan ettiğini anlatan Muş, Sincar'da teröristin kafasına düşen her bombanın teröre destek verenlerin hezeyan dolu sözlerinde yankı bulduğunu ifade etti.

Muş, şöyle devam etti:

"Terörün sözcülüğünü yapanlar, Sincar operasyonları sonrası halkı sokağa davet etmiş, ayaklanma çağrısında bulunmuş ve orada ölen teröristleri kardeşleri olarak dillendirmenin ihanetinde bulunmuşlardır. Sincar'a düşen bombayı Diyarbakır'a düşmüş gibi ifade eden bu aymazların, ayaklanma çağrılarına kimse iştirak etmemiş ve hüsrana uğramışlardır. Kim ne yaparsa yapsın, hangi söylemlerle terörü masumlaştırmaya çalışırsa çalışsın Türkiye terörle mücadele etmekten ve operasyonları sürdürmekten geri durmayacaktır.

Elinde silah olan bir terörist varsa, askerimize, sivil vatandaşlarımıza, çocuklarımıza kurşun sıkıyorsa o hain terörist eninde sonunda yok edilecektir ve kimse de bu eli kanlı teröriste 'kardeşi' olarak niteleyip yok edilmesini engelleyemez. Kahraman Mehmetçik, Hakkari'de teröriste karşı kahramanca mücadele verirken, şehit, gazi olurken; terör sözcüsü bazı siyasetçilerin, teröristleri övmesi kamu vicdanını yaralamaktadır."


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English